Покажи Публикации - PhrozenCrew
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4
16  Програмиране / Общ форум / Re: PoetryHaxor - програмка за търсене на рими -: Dec 26, 2011, 14:59
bvbfan, много ти благодаря за добрите идеи!
Пробвах по начина, който си описал. Искрено се надявах да ускоря процеса. Но при мен не се получи. При тест с едни и същи думи се получава почти еднакво забавяне от 5-6 секунди. Т.е. дори и да има разлика е незабележима при WinXP SP3. Предполагам, че може би се дължи и на спецификата на операционната система.
Ето втората версия с предварително кеширане на речника: PoetryHaxor-v.02

Предполагам, че остава варианта за разделяне на процеси и динамично вадене на проверените думи. Обаче не съм толкова добър, за да напиша подобно нещо.
17  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: antivirus - GUI ?? -: Dec 14, 2011, 15:28
В такива случаи използвам BitDefender но за Debian. Има GUI за Unices. Виж в модулите на Slax:
http://www.slax.org/modules.php?action=detail&id=2503
Ъпдейтва си се нормално, работи бързо, а и като дефиниции е доста приличен, за разлика от klamav.
Ей тука са и репосити:
http://download.bitdefender.com/repos/
18  Програмиране / Web development / Re: HTML parse - DOM или preg_match ? -: Dec 13, 2011, 10:52
Аз извличам доста информация от различни сайтове. Пробвал съм много методи, но към момента ми се струва най-практичен XPath. Можеш да погледнеш простичък скрипт, който да ти даде идея:
PHP XPath command line graber – for Windows and Linux
Синтаксиса на XPath е елементарен. Има доста информация в мрежата. Ако се чудиш от къде да го хванеш, ти препоръчвам да погледнеш този Cheatsheet: http://www.cheat-sheets.org/saved-copy/Locators_table_1_0_2.pdf

Тази техника я използвам и за да извличам инфото от цял сайт директно в база данни и работи чудесно. Пробвал съм и с XML-парсери на Perl, но ако има грешка в html-кода скрипта гърми на грешката. Вероятно не разбирам достатъчно и не мога да накарам парсера да игнорира грешките. PHP-парсера е по-либерален в това отношение.
19  Програмиране / Общ форум / PoetryHaxor - програмка за търсене на рими -: Dec 04, 2011, 18:48
Здравейте,

Написах програмка за търсене на рими. Програмата има версия за linux и Win. За Win я писах на C++, като използвах wxWidgets (IDE-wxDevC++). Много тромаво се получи, но кода е елементарен и който иска може да го промени и отимизира.
PoetryHaxor for Windows

За linux използвах perl, а за GUI използвах GTK2, че ми се стори най-лесно и бързо ;D. Пък и в тая комбинация би трябвало да върви на всички системи с инсталиран GTK2.:
PoetryHaxor for Linux


И двата архива са с приложен сорскод. Нямам лицензни условия, защото си нямам на идея как може да се лицензира такъв софтуер примерно под няква OpenSource форма.
Ако имате идеи свиркайте, особено за оптимизирането на C++-версията. Предварително благодаря!
20  Програмиране / Web development / Re: HTML Framesets или Стилизиран HTML с CSS? -: Nov 07, 2011, 15:44
Мисля, че фреймовете бяха голям хит между 1996 и 1998 година. След това започна постепенното лечение на web-a с css1, css2, a вече и css3. Помня каква боза беше, когато търсачката попадне на сайт, създаден с фреймове и как индексираше отделните прозорци :). Отваряш някаква страница и не можеш да разбереш какво става, няма нито меню, нито хедър, голяма простотия беше.

Та мисля, че въпроса е за една друга епоха. Абсолютно задължително е използването на xHTML и CSS.
21  Програмиране / Web development / Подарявам WEB дизайн готов за ползване -: Nov 01, 2011, 22:22
Здравейте,

Подарявам тоя дизайн. Послужи ми да се запозная с blueprint, че тоя fw ми беше непознат, но нямам проект към момента, където да го използвам. Ако на някой му харесва, нека си го ползва, нямам никви претенции към лиценза:



Демо на дизайна, валидиран по xHTML тук:
http://themplates.nediko.info/blueprin01/

Последните два линка от футъра са работещи и от там може да се изтегли сорса и да се чекне xhtml валидацията.
22  Програмиране / Web development / HTML цветен дизайнер, работи и с Kuler -: Oct 22, 2011, 22:03
Здравейте,

Създадох много простичък цветен дизайнер, за да мога за секунди да подбирам  цветове за проектите си. Ето го:
HTML Color Designer

Получи прилично и реших да го споделя с вас. Ако ви хареса можете да го ползвате.
Якото е, че може да екстрактва цветовете от теми в Kuler. Само се пише ID-то на темата.
Ако се изтегли HTML-сорса (+css) може да се ползва и на локална машина, но естествено няма да може да сваля цветове от Kuler.

С дизайнера се работи много простичко - слагате си цветовете, които сте си харесали или извлекли от Kuler и след това влачите с мишката до полето, което искате да промените. Могат да се променят и текстовете и бекграунда. Не съм го пробвал под други браузери освен Firefox 3.6, така, че е възможно да има проблеми.
Ето няколко скрийншота за да се види за какво става дума:





Имам идея да доразвия проекта, като му добавя възможност за смяна на шаблона, за съхраняване на цветните теми, система за логване и оценяване на темите и т.н. Но, ако ми остане веме  :).
23  Програмиране / Web development / Re: Читав едитор -: Oct 07, 2011, 16:59
SublimeText - http://www.sublimetext.com/
За има си снипетс, а също може да му се сложи и Zen Coding:
http://www.sublimetext.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=580&p=10654#p10654
24  Програмиране / Web development / Re: Система за малки хотели, вили и семейни къщи -: Oct 03, 2011, 21:08
Благодаря ви отново за идеите!
Оправих повечето неща, които ми предложихте. Сложих в основния тимплейт маркиране на текущата страница в менюто. Никак не ми се искаше да слагам "current" клас, защото ми се струва много малоумна идея, въпреки масовата хипноза. Реших, че ще е много по-чисто, ако използвам XPath през JavaScript (има страхотен скрипт за крос-браузър мания с XPath - http://sourceforge.net/projects/html-xpath/  ;D) или динамична смяна на класа с jQuery. Но тъй като вече в тоя тимплейт съм използвал фреймуърка реших да не усложнавам допълнително.

Реших и конфликта между flash-съдържанието и дупката, която се получава при викане на fancybox за картинките. В този смисъл оправих и галерията.
Менюто изглеждаше малко постно и за това му добавих CSS-градиент, който също е крос-браузър и без картинки  ;D. Ей я магията тука: Ultimate CSS Gradient Generator. Работи си идеално дори с IE6, който хората по странни причини масово продължават да ползват  :D.

А дали има тутор за флексабилититота ?  :D
:D Яко си го измислил това! Между другото има някаква документация в архива. Май не е лоша идея да допиша възможностите за възможностите...

И тъй като съм вкарал вече досадния jQuery си слагам една подседка да добавя и UI-календар за заявки (или друга подобна тъпня). Ама като пак ми остане време за идеите.

ПС: Между другото все още не съм решил как да накарам системата да показва пермалинкове, без  да използвам .htaccess. Имам идея, но не работи, ако системата се инсталира в суб-директория на хостинга.
25  Програмиране / Web development / Re: Система за малки хотели, вили и семейни къщи -: Oct 03, 2011, 13:17
Можеш да го направиш по тъпия начин с отделни файлове about-us.php, services.php, prices.php и т.н., които да сетват някаква променлива и да include-ват index.php.
Така е. Мога да го направя, но това ще ограничи флексабилитито на проекта, защото някой би могъл да поиска да използва проекта за зъболекарски кабинет (примерно) и страниците да са с друга наосченост. А и не съм убеден, че services или about-us не особено по-юзър-френдли за търсачката.
Ще си помисля за предложението де. Благодаря за идеята!

angie_bg, на много места в мрежата има добри обяснения за пермалинковете и се разглеждат предимствата и недостатъците им. Ето едно много хубаво обяснение:
http://dameian.com/photographers-seo/seo-permalinks-structure/
Вероятно има тутори и на БГ. Можеш да потърсиш с критерий "SEO permalinks" или нещо от сорта.
26  Програмиране / Web development / Re: Имам проблем с браузърите -: Sep 29, 2011, 19:02
За да се направи валидиран сайт по стандартите, без да се цапа с таблици и рязаници се иска опит и страниците да изглеждат еднакво във всички браузери. Дизайнер не се става за няколко дни.

Съвет към конкретния въпрос, който максимално да съкрати времето за дизайн:
1. Задължително, преди да започнеш с дизайна, нулирай стиловете за различните браузери. Можеш да потърсиш в google с критерий "css reset style" или нещо от сорта. Всеки дизайнер използва собствен файл с нулиращи инструкции.

2. Направи си CSS-framework за конкретния проект, в който да очертаеш предварително мрежата от полета, които може да ти се наложи да ползваш. Можеш да ползваш и чужд framework, но ще трябва да отделиш известно време за разучаването. Между другото повечето фраймуъркс вървят с комплект нулиращи стилове, така че могат да се използват и за обучение. Този не е лош - http://960.gs/ , но по-добре да си напишеш собствен.
27  Програмиране / Web development / Re: Система за малки хотели, вили и семейни къщи -: Sep 29, 2011, 14:00
Благодаря за идеите!
HTML кода е напълно отделен от програмирането, благодарение на темплатора, и е изключително лесно да се реализира всяка идея.
Само един проблем имам, който ми се иска да не го решавам по трики начин. Но все още не съм намерил време и идея как да го реша. Използвам swfobject.js за да избегна бъгове в старите браузери при визуализирането на флаш съдържание. Обаче този swfobject.js  прави някаква врътка с слоевете и ако използвам lightbox се получава дупка, там където е флаша.
Ако някой е намерил решение на това, ще съм благодарен да го сподели.

Не съм променил адресите /index.php?page=1 и т.н., защото не ми се ще да добавям .htaccess към проекта. Направих вариант страниците да са СЕО-френдли, като запазя /index.php/url-na-stranicata.
Как е колега има ли свяляния  CMS-a  :)
Има точно 12 сваляния за почти месец. Публикувал съм проекта само тук и в още един сайт download.bg. Ако го доразвия и добавя повечко дизайн-типлейти, ще му направя по-голяма реклама. За сега ме устройва като чисто идеен проект, който залага на лекотата, без "истински" бази данни, с лесен за персонализиране код.
28  Програмиране / Web development / Система за малки хотели, вили и семейни къщи -: Aug 26, 2011, 21:56
Здравейте,

Разработвам малка и много простичка OpenSource система за управление на съдържание за хотели и малки семейни къщи. За разделяне на съдържанието от програмирането ползвам простичкия PHP MiniTemplator, който доста ми помогна да съкратя кода. А и много лесно ще могат да се правят нови шаблони за дизайна. Системата (малко пресилено е да се нарече система) ползва простички текстови бази данни и няма нужда от регистриране или предварително създаване на SQL-базирани таблици.

Бих помолил да тествате системата и ако забележите бъгове да ми пишете. Проекта още не е тестван и вероятно има какво да му се оправя. Ако ви се занимава можете да погледнете тук: BGHotel CMS

Предварително ви благодаря за всяка идея или критика!
29  Програмиране / Web development / Re: Скрипт за сваляне на списък с непрочетени теми от SMF форум (като линукс-бг) -: Aug 21, 2011, 21:41
Забележката е супер!  [_]3
30  Програмиране / Web development / Re: Скрипт за сваляне на списък с непрочетени теми от SMF форум (като линукс-бг) -: Aug 21, 2011, 20:03
Ако решиш да ползваш DOM-модела, който за подобни случки ми се струва най-лек (и може би най-бърз, заради печения парсер на PHP), тогава извличаш името на линка с nodeValue. Примерно:
$title = $href->nodeValue;
Ам по-добре да видим целия код.

Код
GeSHi (PHP):
  1. <?php
  2. function curl_get_links(){
  3. $ch = curl_init();
  4. curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, 'http://www.linux-bg.org/forum/index.php?action=login2');
  5. curl_setopt ($ch, CURLOPT_POST, 1);
  6. curl_setopt ($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, 'user=ПОТРЕБИТЕЛ&passwrd=ПАРОЛА');
  7. curl_setopt ($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, 'cookie.txt');
  8. curl_setopt ($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  9. $store = curl_exec ($ch);
  10. curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, 'http://www.linux-bg.org/forum/index.php?action=unread');
  11. $content = curl_exec ($ch);
  12. curl_close ($ch);
  13.  
  14. return $content;
  15. }
  16.  
  17. // ############################# Извличане на всички линкове
  18.  
  19. $html = curl_get_links();
  20. $links = array();
  21.  
  22. $dom = new DOMDocument();
  23. @$dom->loadHTML($html);
  24.  
  25. $xpath = new DOMXPath($dom);
  26. $hrefs = $xpath->evaluate("/html/body//a");
  27.  
  28. for ($i = 0; $i < $hrefs->length; $i++) {
  29.    $href = $hrefs->item($i);
  30.    $url = $href->getAttribute('href');
  31.    $title = $href->nodeValue;
  32.  
  33. if(preg_match('/\.0;topicseen$/',$url)){
  34. if(in_array($url, $links)) continue;
  35. $links[] = $url;
  36. $titles[] = $title;
  37. }
  38. }
  39. foreach($links as $key=>$val){
  40. echo $val." - ".$titles[$key]."\r\n";
  41. }
  42. ?>

Малко е дървено потока да се разделя в 2 масива, но пък е по-лесно за четене. Единия масив  са ти линковете, а другия масив заглавията, така, че да могат лесно да се напасват за всякакви нужди.
Страници: 1 [2] 3 4