Покажи Публикации - sunshine
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 12
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Игра на думи -: Sep 11, 2008, 16:07
MIMO ( multiple input, multiple output) -> FPGA (Field Programmable Gate Array)
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / С коя дистрибуция започнахте? -: Sep 11, 2008, 15:57
Аз лично почнах в далечното минало април 1998 година с redhat 4.2 което тогава всичкото ставаше сас 100000 зора да подкараш нещо да трагне както хората, все още съм с линукс скоро сложих fedora core 10 и всичко си бръмчи супер, от 1999 съм изпробвал почти всички дистрибуции но само redhat и fedora отговориха на нуждите ми.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Препоръчайте ми банка. -: May 08, 2008, 11:58
Аз мога да кажа че от 5 банки които съм имал допир съм най доволен от ЦКБ като най съвестно си гледат работата и не е много скъпо и дебитните им карти виза се приемат на доста сайтове в интернет без проблеми, както и за разплащания в чужбина.



4  Програмиране / Web development / Php 5  syntax error -: Feb 04, 2008, 11:38
rip_darkman, за да нямаш проблеми ползвай единична кавичка за php а за html двойна, а не обратното,
реда include_once(/home/vrs.inc); за да не ти дава грешка трябва да е в кавички единични или двойни по принцип защото имената на файлове се водят като масив от символи (стринг) и трябва да стане  include_once('/home/vrs.inc''<img'>; и вместо да поставяш на всеки ред echo можеш да сложеш само веднъж, а echo да слагаш когато имаш цикъл който да извежда нещо или някаква проверка, също така вместо echo можеш да ползваш print в различните му форми.

echo '<HTML> <HEAD><TITLE>Edit database</TITLE></HEAD> <BODY>
<form action="edit_db_1.php" method="POST">
<input type="hidden" NAME="submited" VALUE="1">
<input type="submit" value="Submit" >
</form>
</BODY>';
echo '</HTML>';
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Игра на думи -: Jan 30, 2008, 19:47
Цезар -> Дворец
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Игра на думи -: Jan 30, 2008, 12:42
вива ла революсион!  -> френски език -> франция
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност -: Oct 31, 2007, 18:35
laskov, влошаването идва от некачествените кабели, при мен никога не е падало повече от 15% от скоростта и прекъсване за 1 година не повече от 3-4 пъти за по 20-30 мин, така че виж си кабелите и връзките да не са качествени достатъчно за да пада скоростта или пък има някакви смущения.

cable, ако си сключил добър договор няма да чакаш 1 месец, а максимум 1-2 часа иначе без договор може и цяла година да чакаш.
Трафика е много добро нещо за доставчиците, защото се ограничаваш и не им задръстваш каналите особено на безжична връзка.
В Габрово по кабел са само БТК всичките останали са по безжичен път и работят петък, събота и неделя с ниво на шум в сигнала 35% ефирно и става толкова хубаво че няма на каде повече, лично съм го мерил и може да се работи само с качествена и скъпа апаратура не някакви d-link и linksys устройства особено ако е далечна точката става каша с много точки по 2-3 точки на канал.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност -: Oct 31, 2007, 13:38
То хубаво maxtelecom, но я кажете доставчик който да е по-евтин и
по-добър от БТК за Габрово и веднага се местя там, но няма защото всики доставчици с изклучение на 1 вземат от БТК ADSL и дават кофти услуги.
п.п. Вие като сте от София и Пловдив и Варна имате голям избор, но като говорите кажете и за по-малките градове, не само за София.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблеми със bgtelevizor.net -: Oct 21, 2007, 13:36
Имам проблеми при гледането на потоците от http://www.bgtelevizor.net, като имам инсталирани mplayer 1.0rc2, win32codecs, videolan client, gxine (разбира се провъл съм с различни версии и сега съм с последните)
когато гледам от други сайтове rtsp потоците всичко е наред, но от този сайт ми дава че не може да се свърже, като от windows върви всичо перфектно.
Моля дайте ми идеи каде да търся и как да си разреша проблема.
Благодаря предварително за помоща.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност -: Oct 19, 2007, 20:23
Ако нещо не е наред вижте законите и можете да успеете "да се спасите" ако не ви харесва нещо по договора.



11  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Каква скорост ще достигне един рутер -: Sep 24, 2007, 16:55
За комютъра много зависи от мрежовата карта и достъпа до паметта и самата памер, но аз успях да постигна 38Mbps със:
Pentium 200 MMX
64 MB SDRAM PC100
дънцето някакво старо acorp, не е много добро, но за рутер на малки скорости свърши идеална работа
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Завръщане в бъдещето -: Sep 04, 2007, 13:34
преди 18 години много, но ако беше преди 11 щях или да стана политик или да ръководя някоя моя международна фирма, въпреки че 2-рото за мен и сега мога да го направя, въпроса преди време щях да заложа на по-добра кариера и на повече лични умения което правя и сега, но с доста по-бързи темпове да си подсигуря живот без да ме шпионират отвсякаде (пример google и microsoft) и да си гледам кефа колкото може по-добре
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Apparmor & skype -: Aug 27, 2007, 16:13
kennedy съгласен съм с тебе, но на мен ми се струва че нарочно отвличат вниманието с /etc/passwd за да може после да спорят, за да не стане на проблем с лисицата и да им отрежат достъпа за тяхната цел

просто се пробват момчетата от skype  ако им мине номера
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / БДС или Фонетика ? -: Aug 18, 2007, 14:26
Задължително фонетика защото е много гадно да помниш 2 кодови таблици и ако се наложи да пишеш технически документ с много термини е много гадно да превключваш постоянно.
Аз пиша с каквото ми е нагласено, но предпочитам фонетика
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Кодова таблица в #linux-bg (irc.freenode.net) -: Aug 18, 2007, 14:20
UTF-8 защото е много по-добре страницата да може да се вижда без проблеми от колкото един новак да му се налага да сменя постоянно енкодиг защото не му обработва автоматичния и не знае как да си оправи проблема

това е много чест проблем при различните ОС (особено ако има заразен компютър)
Страници: [1] 2 3 ... 12