Време беше да изровя тази тема от забвение. Какво по-забавно заглавие за това от:
http://config.debian-nikola.homelinux.net/Connection REFUSED!!!
Разбира се, че се закачам, но е факт... часът е 00:25 на 27/11/2003. Няма свързване. Ник, надявам се не си ме включил в някой списък с досадници, които само ровят там...
'>
Как ми хрумна ли? Забелязвам, че систематично, но незнайно как забърквам някаква каша с кирилицата... реших, че след като имам качен bglinux и съм изпълнил лесния вариант с set-bulgarian-env, няма да ми трябват нито Kkeyboard tool, нито KKBSwitch, ако отскоча до горния адрес, и си копна от Ник XF86Config-4 настройките за клавиатура... уви, не ми е било писано да мина по магистралата, и скоро ще свърша в канавката...
'>
Преди Проблемите:
1. Инсталирах bglinux - идеално
2. Инсталирах KKBSwitch - за да мога да минавам от кирилица на латиница с по-малко от 3-клавишна комбинация
3. KKBSwitch u KKeyboard Tool се сбиха, и трябваше да отсъдя в полза на KKeyboard tool, след като реши да си покаже менюто, от където се настройва toggle keyboard layout клавиша...
4. Реших (кой изобщо ми даде права над мойта машина?
'> ) и минах по реда на статията за БЪЛГАРИЗИРАНЕ на дебиан.
Проблемите:
1. OpenOffice.org НЕ ПРИЗНАВА нищо на кирилица, и като казвам нищо, имам пред вид, че даже не изписва символите... странно или не, KWrite няма проблем с кирилицата, и я пише по-красива от всякога...
2. Mozilla не долюбва кирилицата, и в момента, в който мина от латиница на кирилица, произволно или а)спира да пише - например в прозореца на форума или б) отказва да реагира дори и при латиница.
'>
Никъде не намерих статия - "Какво да направи Smith като оплеска яко всичко?"
'> Ако някой е написал такава - моля да пост-не линк...
Въпросите:
1. Мога ли по някакъв начин да поразчистя бъркотията, която явно съм спретнал с кирилицата? OpenOffice, Mozilla, като цяло?
2. В един предишен
пост никой не ми отговори на въпроса - До къде в стъпките описани в статията "Българизиране на Дебиан" става въпрос за ползване на кирилица и български език, и от къде насетне всичко става на български (менюта и т.н.)?
Smith
p.s. странно, но от време на време и трите LED индикатора на клавиатурата ми премигват (докато съм в КДЕ)?!?