Автор Тема: KAK SE INSTALIRVA Mandrake 8.2  (Прочетена 1134 пъти)

rip_darkman

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 65
    • Профил
KAK SE INSTALIRVA Mandrake 8.2
« -: Jun 20, 2002, 23:45 »
KAK SE INSTALIRVA MANDRAKE 8.2?Please HELP me!!! '<img'>  '<img'>
Активен

rockandvaso

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 82
    • Профил
    • WWW
KAK SE INSTALIRVA Mandrake 8.2
« Отговор #1 -: Jun 20, 2002, 23:55 »
Какво по-точно те интересува. Mandrake 8.2 върви с доста добър графичен инсталатор и дори никога да не си инсталирал linux с малко преглед на документацията би трябвало да се оправиш. Все пак ако имаш някакъв конкретен проблем по-добре е да уточниш в какво се състои той.
Успех!
Активен

RockAndRoll Forever

kennedy

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2151
  • Николай Колев
    • Профил
KAK SE INSTALIRVA Mandrake 8.2
« Отговор #2 -: Jun 21, 2002, 12:32 »
1. nabelqzwash si jertweniq disk na kojto shte slojish mandrake
2. otka4ash wsi4ko ostanalo bez CD-roma
3. formatwash jertweniq disk
4. setwash w BIOS-a boot from CD
5. reboot i otgowarqsh na wsichko s yes.
6. ako ne stane. clikash deto moje dokato stane.
7. ako pak neshte da tragne .... priloji C-Nuke dejstwa bezotkazno (c-nuke = chuk nuke) harduerno reshenie na wsichki problemi i se warni w lonoto na prawata Win wqra '<img'>
Активен

"за всичко иде час" Еклесиаст 3:1
всеки пост - отговор на въпрос
-----------------
24.12.2003 "MS Free"

  • Гост
KAK SE INSTALIRVA Mandrake 8.2
« Отговор #3 -: Jun 25, 2002, 11:26 »
Малко съм учуден как не си се справил с инсталирането на тази дистрибуция, ама карай да върви. Има чудесен графичен инсталатор, който се зарежда веднга - е, ако диска ти е боотабъл, разбира се. Всъщност, може би с изкючение на SuSe8.0, това е най-лесната инсталация, която съм виждал.Това, че трябва да откачиш всичко останало и предварително да форматираш диска съвсем не е задължително. Още в самото начало те питат за избор на език - ако избереш български е най-лесно, макар че се поддържат доста езици. Питат те и в какъв режим да протече инсталацията - най-лесния е препоръчителния, но там всичко си се прави само. Все пак хубавото е, че почти в всеки момент можеш да превключиш и да минеш на експертния режим, това ми хареса много при клиентското разделяне на диска -чудесно направено- и ако имаш някакъв по-особен хардуер -в моя случай мишка и един китайски монитор, с които трябваше да се занимая повече, мишката се запъна и не искаше да разбере, че има скрол бутон който искам да използвам, а мотитора, макар и да си работеше прекрасно не тръгваше с повече от 75Hz, в крйна сметка си заработи на 85.Инсталацията съм я правил на над 10 различни РСта и винаги е протичала безпроблемно. Ако случайно имаш инсталиран Windows, спокойно можеш да си го запазиш. За целта трябва да си направиш дефрагмент на диска, да видиш колко пространств заема, и при инсталацията да посочиш линукс дяла да започне малко по-назад. Между другото е задължително да си направиш swap. Възможно е да се загуби информация, но от 4 опита които съм правил всичко си работеше нормално. Ако за пръв път инсталирщ Линукс ще те объркат леко юзърите, които трябва да направиш и root паролата, но това не е проблем - пиши там каквото искаш за парола, ама глдай да го запомниш, и сложи некакъв юзър - после можеш да го изтриеш или да добавиш нов. Да те предупредя - избереш ли български после ще се чудиш как да работиш в конзола. То може спокойно да си караш само на графичен интерфейс, ама са объркали нещо в инсталацията, някой шрифт по подразбиране предполагам, та излизат йероглифи и ще си наложи да налучкваш. Сигурно и това може да се оправи, ако някой се е занимавал и знае къде да бръкна и да сменя шрифта да каже, засега не ми е останало време да се лутам и търся. А колкото до програмите има доста, ще ти предложат настройка по подразбиране, но се дава възможност и да избираш компонентите един по един - ако имаш нерви и знаеш кое за какво служи. След това кликаш на инсталирай и готово - седиш, чакаш, ще се наложи по няке време да сложиш втория, а и третия диск и това е. Абе ако имаш все пак проблем или конкретен въпрос питай още, не се стеснявай, то първия път и аз бях като пате в кълчища.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Mandrake 8.2 - забележителна производителност
Начини за увеличаване на бързодействието
n_antonov 26 13266 Последна публикация Sep 07, 2002, 11:25
от eth0
Mandrake 8.2 и Win 98 и Win XP
Настройка на програми
Teddy 3 2821 Последна публикация Jun 15, 2002, 00:10
от
Mandrake 8.2
Настройка на програми
Kreichek 6 3464 Последна публикация Oct 10, 2002, 23:22
от mtrx
MANDRAKE 9.0
Хардуерни и софтуерни проблеми
ciki 3 2938 Последна публикация Mar 20, 2003, 16:51
от
MANDRAKE 9.0
Настройка на хардуер
ciki 1 2338 Последна публикация Mar 19, 2003, 16:24
от astromi