Ама то си е така и тези усърдни мравки, фанатици, обикновени програмисти, хора със свободно време и т.н. деятели, които се грижат за дистрибуцията, трябва да им се навика човек, защото правят много глупости. Например openssl глупостта

'>
Аз например мога да дам един пример. Наскоро ми изгоря захранването. Смених го, но се оказа, че и дъното е изгоряло. Тръгнах да си търся дъно една неделя, оказа се че никъде вече нямало дъна за athlon64, socket 939. Отчаян, теглих една дълга псувня, реших че е време за качествен ъпгрейд, взех си dual-core AM2, няколко гигабайта рам, ново дъно и с голяма радост се прибрах вкъщи, взех отверките и почнах да сглобявам. Най-накрая ще си изпълня голямата мечта - с smp архитектура и няколко гигабайта рам да стана и аз виртуален, да си инсталирам xen, dom0 да ми е десктоп-а, apache, samba, DHCP, routing/NAT в domU, даже едни рисунки си правех по въпроса докато съм си нямал работа и ууууу-аааа рай.
Значи първо много се зарадвах, защото с ядро и initrd правени от мен, цял ден не успях да си оправя DMA за АТА дисковете, накрая сложих дебиански такива и всичко заспа. Окрилен от това щастие, реших да си xen-вам десктоп машината и оооооо, изненада! Нито една комбинация от hypervisor/xen ядро не тръгна, (поне не и тези от apt sources) заклевам се. Откачих. Всичките крашват или забиват в един момент от boot-ването. И аз съм на testing/unstable. Значи никога досега на никакви железа не съм виждал такива проблеми с centos/rhel. Все се каня пак да почна да компилирам ядра, ама нямам нерви. Сега единственото, с което си утилизирам гигабайтите памет е пиратски half-life 2 през wine. Голям срам

'> Обаче поне върви мазно

'>
Тааа може много да си обичам дебиан-а, обаче това не му пречи да го псувам

'>