Понеже коментара ми тук няма да е чисто технически ще си позволя да го направя и ще съм по-спокоен
Рей, моята активност в паяжината се ограничава до няколко пощенски списъка, няколко чужди, линуксарски, новинарски портала и връзките, които оставя Ремо. Без него съм загубен, няма да мога да си намеря чорапите. Добре, че е така добър да ме (ни) светка.
Освен този форум, посещавам само още един. Той е професионален, свързан е с това, което се прехранвам (предполагам знаеш, че съм икономист). Съвсем наскоро там, един от големите професионалисти с високите заплати ми заяви директно, че не съм за там. Между другото задрънквах се с него и тролех по любимата на Ремо и много от вас тема за ИИ. Беше чел някакви вестникарски изрезки и плещеше безобразия.
Обаче, това, което пиша и чета там, не е и на стотна от това тук. А компютрите са ми просто хоби, което да осмисля дните ми. Значи излиза, че, ако слушаме другите, не трябва да се занимаваме с това, което ни е професия. Трябва да си направим сметки в спайбук и да слагаме снимки от вечерята си в някоя кръчма. По възможност да не снимаме пияни хора, а някакви каки. И задължително да има ИИ, та снимките да са готски.
Това е пълно безобразие и е неприемливо. Всеки от нас, трябва да върши това, което смята за редно и му харесва. Ако на теб ти допада нашата компания, няма никаква причина да се отказваш да пишеш. Обратното. Твоите включвания внасят невероятен колорит. Така не успяваме съвсем да си омръзнем един на друг с едно и също, бабешко баене.
=*=
Отваряш една много интересна тема, която сме споменавали едва мимоходом. Смяташ (и с основание), че по-доброто инженерно решение просто е по-добро. Но гледаш на това от инженерна страна. А има и политическа. Нещото трябва да бъде продадено и не просто да се продаде, а да донесе максимално приходи. Най-големия разход не е за материали, а за хора. Преди епохата на споменатото ИИ, решенията, които се взимат всички тръгват от полусата, как да се намалят разходите за труд и едва тогава, как с полученото в резултат на това решение, да се максимизира прихода и съответно печалбата.
Когато разбереш този начин на мислене, няма да се чудиш на решенията. Надявам се да искаш да схванеш, какво казвам.
п.п. И понеже сме в кампания, с дни слушам, как всички са социалисти (даже уж десните) и искат да ми вдигат дохода. Да ми решават проблемите. А аз искам просто да не ми пречат. Няма да се разберем. Нито могат да ми решат някои проблем, нито доходите ми зависят от тях. Най-добре ще е да си решават техните проблеми.