Автор Тема: Разно извънтемие  (Прочетена 165788 пъти)

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #195 -: Apr 17, 2021, 11:30 »

   Възможно е в Китай да има много еврейски мангизи,и,какво от това ?
Достатъчно е Си Цзинпин да каже няколко думи където трябва и ...
Ротшилд -ови и другите подобни уруспии ще го духат.
Като нищо ще им конфискуват кинтите ,та стой,та гледай.
Какво могат да направят евреите в този случай ?

Да не говорим че китайците държат няколко трилиона $    САЩистански дълг.

Мисля, че съм ти казвал, че кинтите нямат народност. Същия Ротшилд, който финансира ционисткото движение, е финансирал и нацизма. Това, че е еврейн точно нищо не значи. Предполага се, че наистина много от най-богатите са евреи. Но това е по чисто практическата причина, че този народ има страхотен талант за математика, признат в целия свят. Който може да си прави сметката, може да стане богат много лесно. В това няма заговор.

Разглеждаш Китай като нещо много просто, а то не е. Дори Си не е всевластен. В китайската ком. партия има много крила, влияния и наследствености. Ако ти кажа в прав текст, че едно от най-силните крила е на конфуциианците? Си не може да взима решения самостоятелно, а всяко решение зависи от многобройни фактори, като един от тях са банкерите. И в Китай има банкери.

Но можем да си представим за миг, че се стигне до това, което прорукуваш? Какво ще се случи според теб? Какво са правили САЩ в други, подобни случаи? Най-първо винаги е било обявяване на ембарго. От това ще се разстрои икономиката на целия свят, но най-пострадали… ще са китайците. Те буквално работят за света. Техния собствен пазар е прекалено малък, за да ги задържи на повърхността. Така за по-малко от десетилетие, те ще преминат от развита страна в мизерващ народ и… гражданска война.

Китай не е едно, монолитно цяло. Там живеят стотици народности, които общо взето не могат да се траят едни други. Тиранията на централната власт (в случая на ККП) ги държи заедно. Но, какво ще стане, ако тя е слаба?

Китайската история е достатъчно дълга и слаба, централна власт се е случвала достатъчно често. И винаги се е случвало едно и също нещо. Китай е бивал разпокъсван, докато на хоризонта се появи следващата велика династия.

КНР не може да си позволи да се конфротира със САЩ или дори някой много по-малък от нея. Просто ще загубят. А те искат да владеят света. И в общи линии, за да го постигнат, трябва да са в мир с всички. И точно това правят. Тръгнаха даже Африка да озаптяват. Може да ти е странно, но никой, който не е стъпил на този континент, не може да се нарича значим. Той е плацдарма за всички останали континенти.
« Последна редакция: Apr 17, 2021, 11:34 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #196 -: Apr 17, 2021, 11:45 »
go_fire:
Цитат
Spec. твоето отива към лична нападка. Има хора всякакви и трябва да уважаваме това.

   Не,не са лични нападки.
Не съм намеквал за неговата сексуална ориентация.
Просто дадох факти (все повече стават щатите които разрешават
еднополовите бракове,нима това не е вярно !?!).

   Мога да посоча и къде точно дистанционното похвали Лепа Брена ...





go_fire:
Цитат
Аз например изобщо не харесвам Боно от новия век насам. Ако в рока има чалга, тя ще се казва U2. Това е абсолютна халтура, кич и кръчмарска музика, каквото е определението за чалга.

Е те сега дистанционното ще ти се разсърди.  ;D
« Последна редакция: Apr 17, 2021, 11:48 от spec1a »
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3211
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #197 -: Apr 17, 2021, 17:58 »
Така... по ред на номерата:

Като ще си ги мерим ...на топки тоя път - да кажа че и аз имам топки - Слушам чалга, ама с отвращение! (това по дедо Слафчо) т.е. когато се налага в (не)подходящата компания или заведение (обикновено БГ заведение - то те там май друго не пускат, само неправилно преведено меню и чалга)

По въпроса за Боно се обърнете към авторите (или може би модераторите ако имат права) на сайта - и др. път съм обяснявал, но от стоковите картинки само тоя (аз даже навремето - по гол Х още единствен, не знаех че т'ва е Боно) та само тоя ми мязаше така по снимка на тъмен балкански субект и затова него си избрах.

По въпроса за чуждите пари в Китай (или където и да е) нищо не могат да направят - парите отдавна не са на хартишки и имат бекъп,  но и на хатия да беха - печатат нови (и девалвират старите - ако Китайците се правят на много корави копилета) та там.. най много да останат с куп старо джилязо в ръцете (или сътоветно хартия) за вторични суровини.

А ако говорим за крипто валути - какво там значат някакви си държави(ци) - регистъра е публичен (обик.) и за там ще трябва да затрият цялата планета за да им ги вземат тия пари (ако трябва да бъде точни 50% +1 ама как се затрива само половин планета а другата да остане цяла, туй е въпросът)

Гога, на айвара в националната ни кухня му викат Кьопоолу
https://en.wikipedia.org/wiki/Kyopolou
между другото ние пак се цепим от колектива - отсам голямата вода всички му викат айвар/Ajvar ..пак само ние се цепим от колектива с "vegetable spread"
https://en.wikipedia.org/wiki/Ajvar
https://www.walmart.com/ip/Pindur-Mild-Vegetable-Spread-gradina-19-3oz/100566760
https://i5.wal.co/asr/19dd59e6-b1f5-4e61-9dd1-cab7af2683e2.d8d5a0c539b61634086bfaeeb7312aee.jpeg
(не знам дали ще ви се отворят)

П.П. Пука ми за Ю2, ЮБ40, Лепа Брена и т.п. ... на дедовия (па и да ми пукаше - к'во, както казваше още дедо ми - който га е страх от мечки, да не оди у гората)
За Лепата мома само уточних че е от една народност дето некой колеги не я тачат много, ама си премълчаха щото е лепа.. иначе на другата мома още и викат ханъмата и т.п. двойни стандарти сър (по скоро тролски ама... да не издребняваме, че ше паднем до тяхното ниво, а там вече ще ни бият с опит)

П.П.П. сега забелязах че оня сайт може би не се отваря (за всички) но - Фахрета Яхич си е от Босна, по-точно е родена в босненския град Тузла, който както вече знаем (според най-новите планове ..там Ран-Ът и т.п.) скоро ще стане част от Турция - справка:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lepa_Brena
https://e-vestnik.bg/33961/iztekal-dokument-veshtae-prekroyavane-na-zapadnite-balkani/
« Последна редакция: Apr 17, 2021, 18:31 от remotexx »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #198 -: Apr 17, 2021, 19:39 »
Тъкмо щях да кажа, че „ханъм“ всъщност не е туркиня, а бошнячка. То и оригиналната „ханъм“ Гера Мустафова също не е туркиня, а кюрдка, което ще рече братовчедка по пра-българска линия¹.

Връщаме се на г-жа Яхич. За Босна е известно, че приемат богомилството като държавна религия и там има стотици стечки, за разлика от тук, дето се броят на пръсти. А „странно“ защо град във Франция, където катарството е било силно, „случайно“ съвпада по име на града, дето е родена красивата мома. Един вид бошняците са повече българи от нас.

=*=

Плана Ран и Ът не е никакъв план. Не помня дали съм го казвал в този форум. Имах преподавател, възрастен професор, който е участвал в съставянето му. Той е прогноза (адски добра от днешна гледна точка) и препоръки, какво да се направи, за да не се стигне до там. След измекяра Луканов, правителствата забравиха, че са натоварили най-светлите ни, икономически умове с някаква задача, че са и платили хонорари за нея. Нищо не се направи, прогнозата се изпълни. А понеже Ран прилича на пират и се твърди, че е евреин, веднага тръгна, че е най-чер демон. Той ни е виновен. Оставям настрана, че това е зле прикрит противосемитизъм.

=*=

В моето семейство обожаваме кьополу и често си правим. Но то няма нищо общо с айвара. Иначе забелязахме и сами, че съставките на практика са същите. Поради тази причина казах, че на теория би трябвало много да харесвам айвар. Айвара прилича на външен вид досущ ситно смляна лютеница, като купешката, каквато е. Гъсто пюре. А вкусът му не прилича на нищо познато. Ако не бях прочел етикета, нямаше да вярвам, че вътре има чушки и патладжан. Чесън не помня има ли, но няма вкус да има.

Не ми се отваря Википедия да видя, какво пише вътре. Но малко се съмнявам американци да разбират нещо от турски салати и македонски „лютеници“.

Нали знаеш, че Википедия е вярна, много вярна без нещата, от които разбираш. По тези неща пише пълни глупости и нелепости. Но то това няма как да бъде поради самия псевдо-енциклопедичен характер на проекта.





===

¹/ Тук се сещам, колко забавни ми бяха българските журналя, когато Ердоган задейства план за отцепване на северна Сирия. Тогава пишеха — армия от башибозук нападна кюрдите. Тъпо, по-тъпо, най-тъпо, журналист. Прав е премиера в оставка, че са пуйки. На тия ненагледници ще им кажа да си отворят учебниците по история и да прочетат, че редовната, турска (османска) армия не е башибозук. Башибозук са… кюрдите.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #199 -: Apr 17, 2021, 20:24 »
Айвара тука е оранжев и няма нищо общо с кьопоолу-то. Защото съставките са същите ама номера е в съотношението - патралджаните се наблюдават вътре само с въоръжено око, а както знаем в кьопоолу-то е обратно - доматите/чушките се наблюдават само с въоръжено око.
Аз си падам по лютеницата Giorgio, ама май в БГ тази я няма.

Китайчоците мразят Америка, ама от тука яко пращат долари с куфарите в кеш. Дори в китайските зарзаватчийници сложиха Биткоин машини да са лесни трансферите, щото тяхните пари са хартишки и никой не ги ще, даже съюзниците.
На соц-а винаги са му трябвали долари, а на Китай му трябват и пазари - иначе са за никъде.

Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3211
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #200 -: Apr 17, 2021, 21:26 »
Ами аз не виждам голяма разлика (в цвета)
https://mivorganic.com/product/ajvar-mild-500ml/
https://mivorganic.com/product/eggplant-paste/

пък то съотношението .. кой както си го направи

Giorgio и аз много ги тача ама тъдява (по на юг) по трудно се намират - особено имам баялдъ-то ..ям докато баялдисъм  :P
Аз и Апетитка много обичам , ама тъдява почти не зареждат, а за лютеницата направо не ми се говори, зареждат само от най-смотаните видове (предимно шопски, и из шопските имат Апетитки ама от тях па никога не зареждат) напр. Deroni винаги ги прескачат а уж (един от) най-големите производители... само веднъж май се объркаха заредиха някакви Апетитки (май бяха баш Giorgio - вероятно върнати от Канада) и толкоз (за 10 г. еднъж)

П.П. А за ханъмите то там е ясно разделението - явно е спусната заповед по гарнизона, на българина само ракийката и чалгийката да не закачат, всичко друго може..  даже филм за Левски направиха наскоро, и там още един пародиен да ги ева  ;D, не че постигнаха нещо с тях, ама ..не е луд тоя дето ги гледа... ъ-ъ-ъ яде зелника ами тоя дето го прави (му го дава) ама имали са бол пари дали са - пропагандата иска жертви, не че постигнаха нещо...

« Последна редакция: Apr 18, 2021, 00:06 от remotexx »
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #201 -: Apr 17, 2021, 22:26 »
Тази няма ли я при вас?




Ей го кьопоолу-то ама са му изтървали семките тука, баш си е зелено заради патладжаните.

Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #202 -: Apr 17, 2021, 22:28 »
   Аааааааа, и аз да кажа нещо:

         Не съм трол






П.С.   Щях да забравя:

Тази т.нар. Гера Мустафова (от Посолството де) да го духа 
« Последна редакция: Apr 17, 2021, 22:30 от spec1a »
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #203 -: Apr 17, 2021, 22:36 »
   ЪЪЪ,реактивно-дистанционните, защо толкова мразите китайците бе ?
Ако не бяха те,смартфоните,компютрите и т.н. ,които имате,щяха да са поне със 300 $   по-скъпи !
Купувате ги сравнително евтино защото са произведени в Китай !
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #204 -: Apr 17, 2021, 22:46 »
Телефоните ми са корейски. Китайски боклуци не купувам (изхвърлих вече няколко)
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #205 -: Apr 17, 2021, 23:17 »
Доскоро твърдях, че китайците могат да копират и го правят адски добре. След това член на форума ми подари Xiomi и видях, че то не е само копиране, могат да влагат много творчество. Но Huawei и 5G окончателно ми доказаха, че хич не трябва да ги подценяваме. Те не само могат да следват, но и да са далеч изпреварващи другите. Cisco имат пето поколение едва напоследък. А цената е ум да ти заиде. Не случайно я арестуваха „принцесата“ в Канада.

=*=

Харесвам актьора, който направи Левски най-вече заради гаджето му. Но не казвайте на жената, че е бая ревнива, а баш нея хич не я долюбва, без да съм намесен. Не знам новината дали е стигнала оттатък локвата, ама режисера стана депутатин. Ама от както видях Мика Зайкова вътре у  парламенту, че и председател, ми се дощя да си тегля ножа. Няма такава мъка. После на нейно място избраха някаква повяхваща мутреса. Няма такъв цирк. Зле ми е. Ще си сипа една ракия да се успокоя. Но ще си направя салата от зеле с настъргани моркови, че на кьополуто още му е рано и би ми излязло скъпо.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #206 -: Apr 17, 2021, 23:48 »
Когато крадеш на готово естествено можеш да излезеш едни гърди напред и особено ако една цяла държава стои зад теб. Така и Кремиковци едно време направихме - на загуба, ама най-големиьот завод.
До скоро секюрити пачовете които Cisco издаваха, можеха да се аплайват директно на Huawei рутерите - това да ти говори нещо?!
Huawei, Алибаба и пр. с цяла държава отзад може да фалира всеки един играч/и на пазара.
И когато нещо не може да се открадне и китйците се на+раха - справка чиповете. Сега компартията щяла да налее едни милиарди за да се оправи ситуацията.
Западния бизнес гледа да има печалба - не може да се прави бизнес на загуба, задълго, щото трябва и да се живее. Компартията не я вълнуват тези нещео щото върхушката пак си живее, а някой друг плаща сметката. Затова могат да ти докарат един контейнеровоз боклуци от другия край на света за по $1 парчето и да ти обясняват, че били на печалба.
Този подход ще е ден до пладне и накрая много ще боли.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3211
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #207 -: Apr 17, 2021, 23:57 »
Аз от китайските умнофони общо взето само от HTC съм по-доволен, другите дето ги раздават безплатно са боклуци.

Апетитката не е айвар нито е лютеница а баба я правеше с тънки леко люти чобраджийски чушлета (за нас децата), и не няма баш от тая (Giorgio) - така като гледам на нея само БГ и канадско знаме , това обяснява всичко - явно вашата си мафия зарежда па само от тая фирма. тука па само некви шопски и обичайните заподозрени Сердика и Първомай, ама мноого рядко зареждат и тяхната е гадна (и много люта) ..да им се чудиш на акъла, като ги знам че тука БГ скарата особено кебапчета и кюфтета даже ги правят много люти понякога, щото като им останат и.. мексиканците омитат всичко, ама ако не е люто го не щат, па те даже апетитка не зареждат...
« Последна редакция: Apr 18, 2021, 00:00 от remotexx »
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Разно извънтемие
« Отговор #208 -: Apr 18, 2021, 09:25 »
Телефоните ми са корейски. Китайски боклуци не купувам (изхвърлих вече няколко)

   Корейски,корейски ама сглобявани в Китай. И със сигурност има
и много китайски компоненти в тях.
   Едва напоследък започна изнасяне на производството в други държави -
основно Индия и Виетнам.Търговската война между САЩистан и Китай
става все по ожесточена и фирмите гледат да не попаднат между шамарите.








П.С. Днес съм на философска вълна (дори повече от кашика).Ето една мъдрост
от дълбините на вековете:

"Любовта я измислиха комунистите, за да не плащат за секс"
                                                                                                                Конфуций
                                         
« Последна редакция: Apr 18, 2021, 09:30 от spec1a »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Разно извънтемие
« Отговор #209 -: Apr 18, 2021, 09:39 »
A ве да ви кажа, ни една от тези марки не е позната на българския пазар. Например „Първомай“ имаше по комунизма, но това не беше марка, а беше селото, в което имаше вакумна фабрика, която правеше лютеници, туршии и така нататък.

Това село е нейде около Пловдив, не съм ходил там. Но мога само да предполагам, че от този завод не е останала дори керемидка. Мога да го предполагам, защото другите вакумни фабрики, които са ми известни, бяха приватизирани от Мултигруп. После пред очите ми някои от тях бяха ликвидирани. Навсякъде Мултигруп излизаха с обещанието, че ще подновят производството и ще възстановят руския пазар. Нищо такова не се случи. Не даваха заплати с месеци и когато хората се отчайваха до край, просто ликвидираха всичко. Що арматура извлякоха, не е истина. После защо Дамбовеца станал милиардер.

Подобно нещо се случи с Ломски, захарни заводи. В момента на мястото има просто едно било. Ако местните не ти кажат, че там е имало завод, няма как да знаеш. Този завод произвеждаше захарни изделия, може би най-известното от които се казваше „Детска закуска“. Това бяха едни дълги бисквитки, топнати в шоколад. Нищо специално, но беше вкусно. В момента в Лом има няколко частни цехчета, които произвеждат подобие на тези бисквитки. А най-интересно е, че има и несвързани с гр. Лом производители, които го правят.

Между другото едните ломчани са големи измамници, защото правят по-големи кутии от съдържанието в тях. Поради същата причина спрях да си купувам вафли „Споко“. Тия мизерници премахнаха половината шоколад от вафлата си (изглежда като полуфабрикат) и с цялото си нахалство даже рекламираха мощно това.

Още по-нагъл е случая с Растма Май. Това е маслобойна в с. Бойчиновци (близо до Монтана). Невероятно, но факт, някак си оцеля в приватизацията. Не съм се интересувал, как е станало това чудо, но работят и до днес. Тази маслобойна беше специализирана (все още е) в производството на майонеза. Майонезата беше и все още е под собствената им марка „Растма май“.

Но, какво стана? Някой си Краси от пак някъде в пловдивско патентова опаковката и конкретния вкус на тази майонеза. След това ги осъди да не ползват собствената си кутийка и собствения си вкус. Съответно започна собствено производство на същите и заля страната. Ето така се приватизира. Единия ден гледаш едно на витрината, на следващия е друго. Ако не се загледаш, че всъщност на етикета пише „Краси Пловдив“, никога няма да разбереш, че си измамен. Всичко до цветовете беше обрано.

Както казах Растма Май оцеля (съдебния процес беше още докато бяха държавно предприятие по време на прехода).  И днес правят майонези, но вече с други опаковки и други вкусове. Обаче трудно се намират. Вероятно имат проблем с производствените мощности и вече не могат да правят количествата от едно време.

Та така и с вашите лютеници. Те не са от производители у нас и най-вероятно изобщо не са произведени у нас. На нашия пазар подобни марки няма. Най-вероятно някой, който е преминал оттатък океана се е сетил, че може да си организира производство. Което всъщност е много добре, защото и евентуално продукта, който ви се продава е по-добър.

Да го кажа в прав текст. У нас корупцията е в главозамайващи мащаби. Конкретно при лютениците това доведе до пълни лайна без извинение. В нашите лютеници няма никакви селскостопански продукти, освен може би, но само може би олио. Всичко друго са разни прахчета. Нито една марка на българския пазар не би минала и най-елементарно, лабораторно изследване за годност за консумация. Но не като да няма и тук нагледци. Например някой спомена Дерони. Тия, какви реклами правят, трупат карма за хилядолетия напред.

За съжаление това изобщо не е само до лютениците. В един стандартен магазин у нас почти не може да се открие нещо ставащо за ядене или пиене.

Поради тези причини по-скоро се радвайте, че не ви внасят лютеници от България. Най-богатия българин живее в Канада, мой приятел работеше за жена му в една православна църква и жилищен комплекс. Може тази „канадската“ марка да е негова. Но май моя приятел ми обясняваше, че този Канев всъщност е предимно строителен предприемач.

То у нас е сравнително непознат. За първи и последен път се чу за него, когато поради някаква причина беше решил да си направи почивка у нас след примерно 40 год. бягство от комунягите. Ако не беше приятеля ми, аз самия нямаше да знам за този човек.
« Последна редакция: Apr 18, 2021, 09:44 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear