На теория, можеш навсякъде да ги сложиш.
Ако нямаш място да ги качиш локално на сървъра, не мисли, дали е добра практика. Върши работа. Освен това, отвори някоя уеб страница и погледни сорс кода ѝ. JS библиотеки се линкват отвсякъде. И не виждам нищо лошо в това. Особено, ако е от страницата на разработчика им. Така отпада и необходимостта ръчно да ги обновяваш и да следиш за това, ако се окаже, че има бъгове. Както си го направил със highcharts например - https://momentjs.com/downloads/moment.js в script тага и клиента си я дърпа от тях. Не виждам защо повдигаш въпроса за едното, а не за другото
Можеш да направиш и друго. Само че не мога да ти кажа как се прави, просто защото не зная. Да погледнеш, дали не можеш да кешираш библиотеката в кеша на браузъра на клиента.
На ESP32-то наистина няма много място. Но все пак, на него мога да поставя highcharts .
Аз съм пишман админ и също такъв програмист и съображенията ми са че:
* бъдеща промяна на скритовете, направена от авторите им, може да доведе до неработеща страница при мен;
* бъдеща промяна на скритовете, направена от злодеи, може да доведе до вреди на устройства, където е заредена страницата ми;
* чрез DNS гимнастики може да се направи пренасочване към фалшиви и вредоносни js
Не виждам как контейнери, виртуални машини и проксита могат да са полезни в случая.
Единственото решение, според мен, е да си сваля скриптовете на мой сървър и да се зареждат оттам. Въпросът е, дали тези със звездичките може да се случат, дали не съм параноик и дали няма нещо, за което не съм помислил. (е то винаги има такова
)