Покажи Публикации - vipthx
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2]
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Audacious на Maemo 5 -: Dec 28, 2012, 15:28
Проблема се свежда до ниво зависимости. Тези от горния линк съм ги инсталирал. Стигнах до следните зависимости - libmad0>libc6>libsamplerate. С apt-get ми казва Couldn't fint package (в случая libsamplerate). Намирам библиотеката тук, отварям с браузъра и опитвам да инсталирам с aplication manager, който ми изписва Unable to install libsamplerate0-dev_0.1.3-1maemo0.deb. Instalation file corrupted. Ако бъркам реда на инсталация, поправете ме, вече се сбърках да изпълнявам зависимости. Чудя се, ако в sources.list добавя хранилище от дебиан, дали няма да се получи само с apt-get install audacious  да си изтегли само каквото му е нужно или ще скапя маемото по тоя начин.
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Audacious на Maemo 5 -: Dec 28, 2012, 03:12
Здравейте колеги!
От няколко часа се занимавам с това предизвикателство, но нямам особен успех. Стигнах до това, но удрям на  греда с libmad0. Хардуерът е Nokia N900 и ако някой знае нещо с което да ми помогне, ще съм благодарен да сподели.
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да инсталирам KDE 4 на back track -: Sep 07, 2010, 14:13
И все пак кой остава най-сигурния вариант? Мисля си да добава сорс листовете от убунту и да опитам със синаптика. Чакам и за други предложения.
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да инсталирам KDE 4 на back track -: Aug 29, 2010, 21:04
В първия пост съм написал че става дума за версия 4 и да съм по-точен - v4 R1
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да инсталирам KDE 4 на back track -: Aug 29, 2010, 19:47
Темата е с цел да ми бъде обяснено как да инсталирам KDE4 на дебиан базирана дистрибуция, съдържаща KDE3 (в случая - back track), а не да ми бъдат препоръчвани други дистрибуции.

Ами само от опит с ъпдейт на Debian, мога да ти кажа, че ъпгрейд от KDE3 на KDE4 ме насочи към преинстал. Иначе ти не се ли опита да потърсиш в гугъл с аргументи "back track kde4"?

Да, и аз съм се опитвал на Debian да сложа KDE и накрая след сваляне и инсталиране на пакети, ефекта беше, че не ми зареждаше автоматично X-a, и пак си беше с KDE3. За търсенето, да, потърсих, но намерих за back track 3, който пък е базиран на slackware.
Поздрави!
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да инсталирам KDE 4 на back track -: Aug 29, 2010, 01:36
Точно това ме притеснява, да не се омаже нещо. Пуснах тази тема с надеждата да получа отговор от някой който е правил вече това начинание. Няма ли някакъв начин със synaptic-а да се инсталира?
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да инсталирам KDE 4 на back track -: Aug 29, 2010, 01:16
KDE4...хммм... Kubuntu, Debian testing, Arch Linux, Slackware, openSUSE, Mandriva... избери си някоя от тези  ;D


Не ме разбирай погрешно заради това че искам KDE4. Насочил  съм се към тая дистрибуция понеже изучавам мрежите и ще ми се налага да правя мрежови анализи (било то LAN или WLAN), а back track ми предоставя всичко нужно.
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да инсталирам KDE 4 на back track -: Aug 29, 2010, 00:56
Здравейте!
След дълго умуване над избор за дистрибуция се спрях на back track 4. От това което изчетох за него, разбрах че е базиран на Debian/Ubuntu и пристига с KDE3. Това че е базиран на Debian ми харесва, понеже имам известен опит с Debian-а, но ми се иска и да изпробвам най-накрая KDE4.
Страници: 1 [2]