Покажи Публикации - BULFON
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 33
16  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Проект - Q4 -: Mar 01, 2013, 12:35
Тънък меден проводник с лакова изолация (може и тефлон да се нарича) има по разни трансформаторчета - в изгорели "енергоспестяващи" крушки, по захранвания (видео, принтери, друга битова електроника). Разбира се може и да се закупи. Аз дори съм си направил такава подаваща "писалка" с нея е по-лесно. Принципно по-добре става, ако остържеш изолацията с нож леко и след това с поялника, на който си "закачил" топче тинол го калайдисваш. Ако не подгтовиш края на проводника ще се получи хлабава спойка или направо няма да има такава, трудно се открива.
17  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Проект - Q4 -: Feb 28, 2013, 09:15
Можеш да видиш една идея за правене на прототипи с меден емайлиран проводник тук:
http://elm-chan.org/docs/wire/wiring_e.html
Платките стават по-компактни.
18  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Проект - Q4 -: Jan 15, 2013, 16:53
Моля те, пиши ни на team@linux-bg.org за да се разберем допълнително как да процедираме с подаръка.
19  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Проект - Q4 -: Dec 18, 2012, 09:53
Заниманието е интересно и разбирам мотивацията му - да опита да направи един прост "процесор", за да се запознае с основни принципи и проблеми. Вероятно на много им изглежда безсмислено, но на мен това съзнателно трупане на последователни знания ми харесва.
За да дам малко информация - последните няколко години Dangerous Prototypes организират един конкурс - 7400. Ето и всички проекти от тази година:
http://dangerousprototypes.com/2012/11/07/7400-competition-entries-and-readers-choice-2/
Има няколко подобни проекта - калкулатор, 8 битов процесор и т.н.
Надявам се да довършиш своята "машина". Много ще се радвам да я видя работеща, можеш да дойдеш на една конференция да я покажеш :)
20  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / fedora 15, systemd и външен USB диск -: Aug 19, 2011, 10:27
Наскоро инсталирах Федора 15 на лаптоп (Lenovo 3000 N100).
Една от причините за забавянето на първоначалното зареждане е, че се опитва да намери идентификатор на USB диск, но явно ползва hdparm а не sdparm. hdparm чака поне 10-20 секунди докато се откаже.
Има ли някой, по уврял в това чудо systemd, който да каже как да подменя ползването на hdparm със sdparm? Sdparm правилно намира идентификатора на диска.
Благодаря предварително.
21  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Hello AVR -: Jul 27, 2011, 17:28
Може би кода, който публикуваш, ще е добре да е качен на някой от сайтовете за хостване на проекти: github, code.google.com...
Аз мога да добавя малка схема за връзка към ATTiny26L през серийния порт и софтуерен UART, който ползва USI. Предимството е, че от страна на компютъра можеш да ползваш проста терминална програма или да пишеш директно (echo) към серийния порт.
22  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: Jun 02, 2011, 13:37
Според мен, започналият темата г-н бенгазара се държи глупаво и темата е по-подходяща да се намира в областта около кошчето. Неговото поведение провокира създаване на говорилня. Съжалявам, ако хората от Микроинвест се включват само за да осигурят мнение, което да балансира незрялите брътвежи на автора на темата. Ако предпочитат можем да я заключим.
От друга страна, някой беше казал - "There is no such thing as bad publicity except your own obituary."
23  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Re: ЦЕНЗУРА? -: May 25, 2011, 01:04
Опитвам се да се придържам около темата за подобрения на форума (сайта). Останалата част от темата ме засяга само, защото двама от най-ценните хора допринесли за този форум са положили много усилия да я оформят и да се аргументират защо са го направили така, както се е получило.
Та се опитвам да разбера кой на кого плаща дебело?
24  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Re: ЦЕНЗУРА? -: May 25, 2011, 00:57
Кой на кого плаща дебело?
Щото тук ни изгоря един хард диск на сървъра и събирахме пари да купим нов. За да осигурим възможността на нашите потребители да споделят ценни мнения. Та парите ги събирахме от заплатите си. Тоя дето плаща дебело що не даде някой лев и насам...
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Jar Computers - Мизерници -: Apr 29, 2011, 16:53
Нямам нищо общо с Jar.
Ако тестват всеки евтин китайски компонент, който продават, ще трябва да му вдигнат цената в 2-3 лв. Тогава клиентите ще отидат при следващия, който продава нетествано, но с 2-3 лв. по-евтино. Такъв е цикълът на отношенията клиент-продавач в страна, в която хората са бедни и крадливи.
26  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Презаписване на вече записани непрезаписваеми CD/DVD под линукс -: Apr 21, 2011, 15:33
Или е заключена или отива в коша.
27  Програмиране / Общ форум / Re: QT4 програма и програма за микроконтролер Atmega -: Apr 08, 2011, 11:21
Mоля ви!
Цялата тази енергия си готов да я отделиш, защото има срещу кого да я насочиш?!
А аз от толкова време търся хора за лектори за поредната конференция за хардуер с отворен код...
28  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Arduino SCADA -: Apr 07, 2011, 12:20
Темата си започна леко нефокусирана и, естествено, преля в "някаква" дискусия. Моля ви, уважавайте събеседниците си! Ако ви липсват личностните качества да общувате културно, сигурно вече сте го чували и от близки и познати и е добре да им повярвате вече.
Без да вземам страна в офтопика, факт е че кръжока "Линукс за българи" крета криво-ляво 11 години и представлява някакво лице за/на Линукс/FLOSS общността в България. Далеч по-умни и по-образовани хора започваха какво ли не за да заместят този кръжок, но скоро излизаше наяве я липсата на време, я невъзможността да работят с други хора, я любовта към бирата.
За да научиш и да помогнеш на хората се изискват далеч повече от конкретни познания и образование.
Отново искам да благодаря на тези, които успяват да запазят добрия и конструктивен тон.
29  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Arduino SCADA -: Apr 06, 2011, 01:47
Аз нямам нищо против кръжоците.
30  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Arduino SCADA -: Apr 05, 2011, 15:58
Просто започнете нова тема и сложете препратка в края на тази.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 33