Покажи Публикации - tonitochev
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 48
1  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Lubuntu 13.04 -: Jun 20, 2013, 06:37
А какви точки за монтиране да им задам при инсталацията че не ми е ясно ? А за да премахна опенсусе и да инсталирам лубунту върху него трябва да форматирам дяловете и после да инсталирам върху тях ли т.е. първо формат после слагам маунт точките / ,/хоме върху старите дялове от сусето ли ?  А също ме интересува ако неуспея да се справя с това какво да добавя в fstab?

Точките на монтиране си ги избираш ти, както ти е най удобно. Аз ги слагам в /mnt .
Например, системният дял на Уиндоус го задавам да се монтира в /mnt/winc, а дяла с данни /mnt/wind, ако имам още някой дял с линукс файлова система (например sda6 - монтирам го в /mnt/sda6 и т.н.).



2  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Lubuntu 13.04 -: Jun 19, 2013, 21:17
По време на инсталацията си описваш дяловете и това е.
По подробно - когато инсталатора те пита как да оразмери дяловете, избираш ръчно разделяне, избираш дял за /, дял за home, а останалите дялове им задаваш точките на монтиране. Така няма да пишеш в fstab, инсталатора ще го направи вместо вас.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Не мога да си вляза в графичната среда! -: Jun 07, 2013, 16:11
Бе ти искаш, ама не може.
С тая клавишна комбинация отиваш в терминал, а средата си работи на ф7. Няма как да и пуснеш 2 екземпляр, Х не дава.
Може на терминал 1 да се логнеш с друг акаунт и да стартираш графична среда за него, но се указва на Х да го направи. Ще трябва сам да се поровиш как става.
4  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: KDE3.5 умира ... -: Jun 04, 2013, 06:49
Айде стига глупости за това меню.
И на уин хп, и на виста и на 7 менюто си остава скапано. Когато видя менюто на уиндоус да групира програмите както във всяка де на линукс, тогава бих си помислил че крадат визия (щото да крадат код е меко казано несериозно)
5  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: KDE3.5 умира ... -: Jun 03, 2013, 14:46
Така е. Вмечатление за мудност създава Непомук, изключиш ли го и КДЕ 4 работи бързо и перфектно. Естествено е, каквато и търсеща и индексираша машина да сложиш и компа кляка. Навремето с КДЕ 3 пробвах да ползвам Беагле мисля че се казваше и ефекта беше същият като сегашният непомук.Колкото до тринити, да - неторк мениджър му липсва, за да може да се ползва, но нито е по-бърз от КДЕ 4, нито по-красич, нито по-удобен. Пробвал съм го няколко пъти, с надеждата че може да замени КДЕ4 на лаптопчето, но ...Хич не се оправя с малки екрани, лентите хич не седят добре в ляво на екрана (за мен това е много важно), дървено ми изглежда (вече) и т.н.Навремето беше добра, даже най-добрата среда, но КДЕ 4 вече е класи по-нагоре, една перфектна работа на разработчиците, Време си му е на стареца да оди в пенция..
6  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Всичко ли ще работи на HP Pavilion dv7 3150eq с Linux? -: May 27, 2013, 17:14
Ей това ме кефи на тоя форум, пишите някакви забиви и после бум, ами като е така не ползвай линукс.
А после защо линукс графичната среда не вървяла :D .

:D

Нищо против никой просто се забавлявам.

Нищо против никой, просто отговарям по принцип.
В тоя форум сме просто потребители, е възможно е да има и някой разработчик за нещо за линукс, но е за цвят... Та така гну линукс системите не ги пишем ние, не ги развиваме и не печелим от тях. Болшинството от нас могат да помогнат единствено със "зарибяване" и помощ до колкото можем и не винаги. Просто защото не знаем всичко. Ето защо изказване като цитираното много ме забавлява.

Еми никого не караме насила. Показваме една алтернатива, пък човека си решава. Ако тази алтернатива го "зариби", от тук нататък си се бори сам. Щото от форуми акъл да чакаш си е загуба на време. Докато чакаш някой да ти прочете проблема и да ти отговори, през туй време да си изчел тонове неща , които Гугъл би ти сервирал за секунди и да си намерил отговор и решение на проблема. Не се иска много акъл, а да ти дойде малко, ама на време.
7  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Всичко ли ще работи на HP Pavilion dv7 3150eq с Linux? -: May 26, 2013, 16:34
През Wine и то не последните версии и то напълно законни копия, защото краковете най-вероятно няма да работят.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Debian се счупи при вдигане от 6 на 7 -: May 07, 2013, 18:16
Еми тринитито здухва положението. При мен обаче се прецака не дебиан, а кубунту. То ясно си е изревало дпкж - то, поставили сме го в невъзможна ситуация...
9  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Коя е най-благоприятната версия на Linux за сървъри? -: Apr 15, 2013, 18:42
До колкото знам, за Убунту има на български сайт, блогове, че и wiki. За хостинг кеф ти платен, кеф ти безплатен. Аз ползвах 000webhost.com, можеш Уорлд прес и т.н.Обаче кофтито е едно. Всеки ентусиаст предпочита да почне с нещо свое, свое си място и се надява после други хора да се присъединят към него. Обаче това не става обикновено и идеята умира. ДЕ да знам, по добре си избери някъде където вече е подкарана идеята. А места има, чукни в Гугъл и ще попаднеш на доста сайтове. Няма да пускам линкове, че няма смисъл, а и в поне 4-5 имам и аз участие. Па дори и тука има статии, направо пиши и качвай тука, само да предупредя да си малко по дебелокож, че веднага ще те налазят с критики основно. На добър час.
10  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Коя е най-благоприятната версия на Linux за сървъри? -: Apr 15, 2013, 14:16
Еми като си мераклия, действай. Така стават нещата. Не дайте да направим нещо си, а аз почнах, направих това и това и който може и иска да заповяда да помага.
Това е начина, въпреки че в 90 процента не сработва. Така почна и после умря вестника Home Linux, както и много блогове. Но все пак са нещата в интернет и могат да се намерят. И аз съм писал каквото знам и още е в нета.
А тая тема според мен е в раздел Смях....
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с клипове -: Apr 07, 2013, 11:25
Не

sudo apt-get flashplugin-installer

а

sudo apt-get install flashplugin-installer
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: един тъп въпрос -: Apr 05, 2013, 09:23
Може и от настроиките в графичен режим, инсталира се един пакет (не съм в момента с xfce  и не му помня името), след което може да се добави в панела индикатор за смяна на клавиатурните подредби. Но тези неща ги пише в гугъл и не е трудно да се намерят. За това и отговорих едносрично.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: един тъп въпрос -: Apr 04, 2013, 20:28
Има.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ununbu 12.04 драйвери и работна среда. -: Apr 04, 2013, 06:54
Не мисля, че има лекарство за твоя лаптоп. Проблема е видеокартата и липсата на адекватен драйвер за нея.
Имам два лаптопа HP с вградени интел видеокарти и всички графични среди работят перфектно без да се пускат вентилаторите въобще, като единият е MINI 10 инча, другия е Compaq nx6310. E, за игри не стават и двата дори под уиндоус, но не им е това предназначението.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем при преинсталиране -: Apr 03, 2013, 17:10
Емои то ясно си е казало, че машината ти е i686.
A i si si instaliral we`e ubuntuto, ми сега просто отиваш на настройки на монитора и си задаваш подходяща резолюция, ако не може, значи трябва и драйвера за видеокартата. Ама нали е сървър, можеш да си бачкаш в конзолата...
Би трябвало да го можеш това..
Страници: [1] 2 3 ... 48