Покажи Публикации - Marto
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7
46  Преводи / Преводи на програми / Webmin -: Jul 06, 2003, 05:06
Аз съм съгласен да участвам в превода на Webmin и Usermin  '<img'>
47  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / advanced linux routing -: Jun 25, 2003, 15:12
Виж втората страница на този пост ... а и го разгледай като цяло де .. полезно е за всичко и всеки '<img'>
48  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Рипване на mp3 -: Jun 18, 2003, 17:33
Ami znachi nay dobria i standarten variant, koito i az polzvam e:
      cdparanoia - za extraktvane v wav format ot CD-to
      lame - za nay moshtno i guvkavo kompresirane na mp3
Ima programi, koito izpolzvat tezi dva "utilla" i sa grafichni za tvoe ulesnenie ... edna, koiato mi e izvestna e grip. Nay golemia problem, koito moje da vuznikne e s pravata .. osobeno ako imash zapisvachka i si zaredil modulite za scsi simulation, no tova se opravia lesno .. obiknovenno e dostatuchno samo da ripnesh diska s root ... ako vuzniknat problemi pishi pak shte ti kaja kak da se opravish.
49  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Mplayer & Slack9.0 -: May 23, 2003, 06:12
Ако не става с нито един (сигурно с "aa" става, но не ти харесва) това означава, че не си сложил никакви модули за видео картата ти. Трябва да имаш активиран GLX в XF86Config за да работи mplayer както трябва.
50  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Филтриране на разширенията -: May 23, 2003, 05:54
По какъв начин мога да забраня тегленето на определен тип разширение, например .exe .dll и др.  '<img'>
51  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / named -: May 21, 2003, 19:44
Здравейте :P
От скоро реших да си настроя DNS сървъра за кеширане както и за предоставяне на някой имена само за локалнатамрежа. Прочетох доста документация и всичко изглежда наред както настройките така и правилното им функциониране с изключение на една малка подробност. Има някакво забавяне при стартиране на каквото и да е примерно emacs, X, KDE, Mozzila и др. Това забавяне не е свързано с процесора, защото не виждам някакви изменения следейки го с top, когато спра named се оправя ... не мога да се досетя от какво се създава. Пробвах да спра и кеширането, защото така и не го ползвах понеже ми трябва само когато съм on-line с pppd. Ако имате някакви идеи :). LOG файловете не показват никакви нередности и уж сичко е OK.
Marto
52  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / gcc-3.2.2 -: Mar 03, 2003, 12:16
Някой може ли накратко да напише как да започна за да си заменя старото gcc-2.95.3 (ако не се лъжа) с ново gcc-3.2.2. Причината ми е, че има програми, които не мога да компилирам със старото. Но не мога да разбера идеята в различните видове gcc пакети предоставени за теглене .. като например gcc-g++, gcc-g77 и т.н. Аз съм със Slackware 8.1 сега ще разгледам slackware.org за готови пакети ако са сложили за  current версията. Идеята ми е, че искам да си подновя всички компилращи работки, но не искам да експеремнтирам, започвайки по грешен начин и затова се допитвам до вас. '<img'>

                                          Благодаря за обърнатото внимание !
53  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / WineX -: Mar 02, 2003, 13:03
Здравейте !
Накратко проблема е никакъв просто малко ми е неясен сайта на Transgaming. Искам да си сложа версията на WineX, която е без тея комерсиални работки, но така и неможах да разбера кой е правилния CVS сървър, който трябва да използвам ? Изтеглих вече една версия, но като гледам по нищо не си личи че е winex и дори като се опитам да я инсталирам (./tools/wineinstall) ми казва, че ми намира стартиращия wine файл и, че ако не го "unинсталирам" ще се замени. И по това предполагам, че нещо май не е това версията на winex, която ще ми свърши някаква работа. '<img'>
54  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / instalirane na bg linux za Mandrake 9 -: Feb 12, 2003, 15:17
То много хубаво, че е "цялостно решение", ама все се намира нещо "куцо" в него или поне така си мисля. Един пример, който можеби е моя грешка или недознание, но от много дълго време ме дразни. Става дума, че има един долу-горе доста известен шрифт vga11x19, който се препоръчва от всички за използване с BitchX през rxvt конзола. И наистина става много по красив и приятен за окото, тъйкато е направен за конзола по принцип. След инсталиране (следвайки и изпълнявайки стриктно инструкциите) на bglinux този шрифт незнайно защо не може да се използва повече. Незнам дали е само с него, но това ми стига за да ме дразни. Мислих си, че се променя по някакъв начин пътя където е инсталиран или нещо от сорта. Инсталирах го на всички възможни места за шрифтове. Става дума за Slackware 8.1. Когато изтрия bglinux пак мога да си ползвам шрифта. И така си карам с "тъпо" изглеждащ BitchX '<img'>. Защото ако не беше bglinux сега нямаше да мога да напиша това  ':p'
55  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / problem s eject na cdrom -: Dec 15, 2002, 10:36
Щом си със Slackware пробвай с "chmod 777 /dev/cdrom" под root.
Успех !
56  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / DOOM 666 PORT OPEN -: Oct 31, 2002, 15:12
Определено идва от тази порнография:
# End of inetd.conf.
# fam, the File Alteration Monitor, http://oss.sgi.com/projects/fam/
sgi_fam/1-2 stream rpc/tcp wait root /usr/bin/fam fam

какво е това и на много интересно място се намира в inetd.conf
след # End of inetd.conf. Определено нямам нищо общо с това.
57  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / DOOM 666 PORT OPEN -: Oct 31, 2002, 15:04
Проблемът е, че е доста неопределено, защото идва от inetd.
COMMAND PID USER   FD   TYPE DEVICE SIZE NODE NAME
inetd    66 root    9u  IPv4     70       TCP *:mdqs (LISTEN)
Последното нещо, което съм инсталирал е dropline-gnome.
Логовете са пълна бъркотия няма от къде да се захвана.
58  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / DOOM 666 PORT OPEN -: Oct 31, 2002, 14:01
Кай, как, кога и защо ми е отворен порт 666 Doom. Това е проблемен порт според /etc/services, а според мен е троянски кон. Как да го разкарам и от къде идва ?
59  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Partition Problem -: Oct 14, 2002, 23:13
Здравей,
имах същата грешка Init failed:Error 117. Partition's drive letter cannot be identified, но за съжеление не мога да ти кажа как, но се оправи от самосебеси. Не съм пускал нищо друго освен Partitio Magic пробвай всичко възможно там прочети повече за вида на тази гршка от сайта или ако има по подробно в help-а. Това е добре ... имам предвид не е фатално можесх да си backup-неш файловете ида го форамтираш в краен случай. Точно преди два дни ми се случи следното и от тогава нямам намерения да слагам Windows. Пускам Linux форматирам главния primary partition в който е Windows. Рестартирам PC-to нищо не се пуска .. хм .. пускам го на друг хард и ми дава в Partitio Magic 7 Error 107: BAD Partitio свети жълто и всички partitions са вдно .. няма ги '<img'> не може дори да се форматира. Оказа се че се е прецакал MBR на харда ми и и прави проблеми понякога аз си го знаех де .. от там се прецаква и partitio table-а  и става кофти '<img'> Не го пожелавам на никога. Наистина изгубих много неща. Съжелявам, че в крайна сметка не мога да ти помогна за твоя проблем, но е поправим да знаеш. Успех!
60  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / XawTV -: Oct 10, 2002, 19:41
Predvaritelno se izviniavam za latinskoto pisane prosto imah problemi s harda '<img'> i vse oshte sum v proces na instalacii.
Iskam da vi popitam neshto otnosno tazi programa ili po tochno se obrushtam kum rockandvaso, zashtot toi e publikuval screen shot sus XawTV, Diablo i niakoy drugi neshta '<img'>. Iskam ako moje da mi iziasni na kratko deistviata koito trqbva da izvursha za da startiram TV tunera. Imam support na kernela za bttv modulite. Instalirani i modeprob-nati sa '<img'>. Napravih xawtv startirah i MAKEDEV za da mi se suzdudut linkovete /dev/video i dr. Startiram scantv namira mi kanalite puskam si xawtv i se puska prazen prozorec bez kartina. Kogato restartirah PC-to obache tui kato predvaritelno biah napravil vuv /etc/rc.d/rc.modules da se zarejda modula pri negovoto zarejdane se puska zvuku ot TV-to, no produljava da niama obraz kogato startiram xawtv. Ima i edna druga podrobnost navsikude se spomenava che e neobhodimo Freem Buffer Device, no az niamam /dev/fb0 i sushto taka ne moga da startiram fbdv primerno za da si smenia moda vuv consolata, no vuv kernela imam support za fbdev. Opitah da pusna i niakoy klip sus mplayer -vo fbdev no pak imam problemi s fbdev. Kak da go opravia ili po vajnoto kak da si opravia XawTV. '<img'> Drugoto neshto koeto shte sledva e ... malko zapleteno no sus sigurnost vuzmojno zashtoto v Linux niama niama '<img'> TV kartata vsushtnost se namira na PC ot localnata mreja ideiata i dvete PC-ta da gledat TV za remote PC-to ima nachini 100% sum siguren no sega ne znam kak da gi osushtestvia predpolagam ssh ili druga vruska kum PC-to s TV tunera shte e neobhodima ... vinagi sum se opitval da startiram grafichno prilojenie ot otdalecheno PC. No ne uspiavam i za tova shte iskam pomosht ot Vas, no na purvo vreme da se spravia sus xawtv .. ne ochakvah da ima problemi, no '<img'> .... BLAGODARIA vi za pomoshta, razchitam na Vas.
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7