Покажи Публикации - testdemo
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Linux сървър, на който да вървят 2 Windows виртуалки -: Feb 25, 2015, 15:51
Някой правил ли го е с KVM?
2  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Linux сървър, на който да вървят 2 Windows виртуалки -: Feb 19, 2015, 00:32
Въпроса ми е как да стане? НЕ съм го правил и искам съвет.
3  Хардуер за Линукс / Сървъри / Linux сървър, на който да вървят 2 Windows виртуалки -: Feb 18, 2015, 22:29
Как мога да пусна 2 Windows 7 Pro виртуалки, на Линукс сървър?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: SHOUTcast на Ubuntu Server 10.10 - web интерфейс ? -: Dec 21, 2010, 20:27
И да и не, всмисъл нямам нужда от функция за миксиране на песните, а просто лесен достъп над контрола на песните. Пример имам 2-3ма DJ, на които неискам да им давам shell достъп. Но в същото време да могат да сменят песните, да избират следващата песен и т.н. Да могат да правят плейлисти, които лесно (без рестарт на сървъра) да могат да се променят. Пример: досега свири някаква музика, тече някаква песен, през това време DJ-я сменя плейлистата и след свършването на песента започват песните от новата плейлиста (без прекъсване и рестарт на сървъра). И по възможност да могат да се включват лайф с микрофон и т.н. Но миксиране и т.н. не е нужно.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: SHOUTcast на Ubuntu Server 10.10 - web интерфейс ? -: Dec 21, 2010, 19:03
Точно това го тествах, но няма всчки функций, които ми трябват. Може да се правят сървъри през него да се сменя плейлистата, но дотам. Нищо общо с DJ панел няма, но за администриране не е лош...
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / SHOUTcast на Ubuntu Server 10.10 - web интерфейс ? -: Dec 21, 2010, 05:22
Здравейте,
пуснах радио сървър (SHOUTcast) на Ubuntu-то. Всичко е ок, всичко върви перфектно. Но не можах да открия по какъв начин мога 'упражнявам' контрол над 'случващото се в момента', да сменям песните ръчно, да имам пълен или ако не пълен то поне частичен контрол над радио сървъра (SHOUTcast) без да е нужно да използвам putty или някоя друга програма за SSH. По-скоро търся нещо с уеб интерфейс, php базирано или нещо такова. Идея си нямам въобще съществува ли такова 'чудо', но да питам все пак. Кажете като цяло какви са начините да се добие контрол над радио сървъра. Примерно имам 2-3ма DJ's, как трябва да стане така, че да имат достъп над плей листата и т.н. Общо всето това е, което ме интересува.
Благодаря!

EDIT://
Забравих да кажа, че имам действащ ftp сървър с ограничени права, като по този начин могат да се качват mp3-ките. Остава само проблема с DJ-ите... Тук сте вие... :)
7  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Избор на сървър -: Dec 19, 2010, 15:27
Много, много благодаря! В момента пускам и втория сървър на Debian. Първия е на CentOS. Ще си поиграя още доста с тях, за да видя за какво по точно става дума. По-късно мятам и FreeBSD-то.
Благодаря още един път.
8  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Избор на сървър -: Dec 19, 2010, 13:50
Благодаря. Сега остава някой, който е имал повече опит разликите, плюсовете и минусите на linux дистрибуцийте и unix в частност FreeBSD. Иначе засега Ubuntu и CentOS са ми доста удобни без никакви проблеми засега. Каквото ми трябва google помага и всичко върви по вода и при двете.
9  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Избор на сървър -: Dec 19, 2010, 13:13
FreeBSD, като сървър може ли и по-скоро удачно ли е да се комбинира хем като уеб сървър (apache/nginx,php,mysql - за малък сайт + майл + ftp, в същото време да го ползвам като рутер за малка вътрешна мрежа и firewall към всичко извън тази вътрешна мрежа) ? Мисълта ми, че искам да тествам нещо от сорта на едно атомче (двуядрено, 2Гб рам), на което да сложа freebsd (или нещо още по-леко, ако има такова) и да ми играе роля на рутер за няколко компютъра вкъщи, firewall, и малък уеб сървър - натоварен особено?
10  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Избор на сървър -: Dec 19, 2010, 12:43
Чак мазохисти не мисля да ставаме. :D
btw единствено се опасявам, че за FreeBSD няма достатъчно информация в интернет докато за всички останали (Debian, Ubuntu, CentOS) насвалих доста полезни неща. :)
11  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Избор на сървър -: Dec 19, 2010, 12:35
на Дебиан се инсталира само първото DVD-1. Останалите са с допълнителен софтуер. Ако имаш интернет, те не ти трябват защото си теглиш необходимите програми от хранилищата, както правиш и в Убунту.

А я си представи че е я с PPPoE или VPN ? Как ще направи мрежова инсталация, за там непременно му трябват всички DVD-та на Дебиан, но моята идея е да се ориентира към *BSD

Свалих Debian и CentOS. Също така имам и последната стабилна версия на FreeBSD. Ще пробвам всичко, но по начало и аз се бях ориентирал към FreeBSD. В момента качвам CentOS, Debian ще тествам на виртуална машина, както и FreeBSD.
Колкото до PPPoE или VPN, не ползвам си статично реално IP, така че това мисля, че няма да е проблем.
12  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Избор на сървър -: Dec 19, 2010, 12:12
на Дебиан се инсталира само първото DVD-1. Останалите са с допълнителен софтуер. Ако имаш интернет, те не ти трябват защото си теглиш необходимите програми от хранилищата, както правиш и в Убунту.

Благодаря.
13  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Избор на сървър -: Dec 19, 2010, 11:50
Има голяма разлика между Debian и Ubuntu, понеже видях, че Ubuntu е базиран на Debian, пък и го има във версия на 1 DVD, докато Debian-а са 4 или 5 DVD-та доколкото видях...
14  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Избор на сървър -: Dec 19, 2010, 09:19
Първо искам да кажа 'здравейте' на всички в този форум. От скоро се занимавам с линукс и по точно с Ubuntu (понеже ми се стори лесен за напълно начинаещи) и реших да разширя познанията си като цяло за linux/bsd дистрибуцийте. И така имам едно питане. Може ли да ми кажете коя дистрибуция на linux или bsd е най-добра за сървър? Предполагам, че за различните типове сървъри е различно, но все пак. Ако може да ми направите малък списък. Интересува ме главно за уеб сървър кое дистро е най-добро (предполагам FreeBSD). Под уеб сървър разбирайте нещо от сорта на Nginx + php + mysql + memcashe/xcashe + ftp (ssl) + някакъв mail сървър. За момента успях успешно да настроя от 1вия опит (като се има впредвид, че за пръв път 'пипам' linux) един именно такъв без mail и memcashe. А именно nginx + php + mysql + proftpd (ssl) на Ubuntu 10.10 Server. Всичко върви перфектно (като се има впредвид, че го позлвам само, за да тествам няколко мой разработки). За моята цел ми върши работа, но питам от чисто любопитство понеже много се запалих по линукс и съм си насвалял цял куп материали за четене, но все пак реших да попитам тук. :) Кои са най-добрите linux server дистора (само и единствено ме интересуват server-и, не съм фен на desktop linux...) за уеб, за мейл, за рутиране и т.н. Ако може един малък списък ще буде много добре. Поразрових се, но има толкова много дистрибуций, а като начинаещ е непосилно да си избера нещо конкретно и затова питам тук. Не ме щадете, няма нужда да ми препоръчвате нещо по-лесно като за начало искам да знам, най-добрите дистрибуций. :) Гледам има Ubuntu, CentOS (която до скоро не я бях чувал), RedHat, Debian и моя фаворит засега FreeBSD (който не спада към linux дистротата). Много писах, но се надявам да съм казал всичко необходимо.
Благодаря! :)
Страници: [1]