Автор Тема: Добре дошли в security секцията  (Прочетена 25586 пъти)

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Както виждате, вече си имаме нова секция, посветена на линукс сигурността.

Тя е разделена на 2 подекции: "сигурност на кода" и "системна сигурност".

Заглавията говорят достатъчно за темите, които ще се обсъждат в тях, но пак да кажа - всякакви теми свързани с писане на сигурни приложения се обсъждат в първата. Всякакви теми, свързани със сигурността на линукс като операционна система и услугите, които предоставя - отиват във втората.

Понеже  темата е малко по-специфична по принцип (както и понеже аз имам задачата да модерирам) мисля да дефинирам няколко допълнителни правила (освен общите правила дефинирани от Agent Smith):


1. Не се допускат всякакви теми свързани с нелегални дейности - с това се има предвид коментиране на сигурността на система, чиито собственици/технически персонал нямат идея за дискусията и евентуално биха могли да се почувстват по някакъв начин засегнати от нея.

2. Това не е blackhat борса - всякакви тъпотии от сорта на "дайте експлойт за ...." ще бъдат изтривани или заключвани. Линукс-БГ не е такъв сайт и такива хора не са желани тук. От друга страна секцията е отворена за дискусии свързани с механизма на работа на някой експлойт и характера на бъговете, от които се възползва.

3. Малоумни опити за вграждане на код, опитващ XSS атаки в мненията, аватарите, подписите и т.н. ще бъдат наказвани със забрана за писане във форума. - такива простотии не се толерират. Същото се отнася и за flood-ване на темите със спам и тем подобни изпълнения ала ЦветанПоща.


Темите свързани с криптографията и мрежовата сигурност са също така добре дошли в секцията за системна сигурност (няма смисъл от отделни подсекции за тях, така се разводнява секцията). Това важи и за обсъждането на всякакви новини, свързани с информационната сигурност.

Откровени тъпизми са позволени само на първи април :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Търся консултант по WAN Security
Търсене
lion 5 6482 Последна публикация Dec 14, 2004, 10:24
от dope_hat
security
Настройка на програми
mozly 5 5954 Последна публикация Jul 31, 2005, 00:51
от philip
Security under Linux
Настройка на програми
stuple 10 6197 Последна публикация Nov 02, 2005, 13:23
от stuple
Slackware security
Хардуерни и софтуерни проблеми
flipz 10 5983 Последна публикация May 08, 2008, 11:39
от flipz
PacSec Applied security Conference
Предстоящи събития
zeridon 0 3600 Последна публикация Oct 31, 2008, 10:49
от zeridon