Покажи Публикации - laskov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 204 205 [206] 207 208 ... 213
3076  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / MySQL -: Jun 15, 2005, 10:37
Откачаш кабелите от лицевия панел към дъното, ... слагаш UPS, ...  '<img'> , даваш на сина си една клавиатура и всеки път, когато натисне бутон викаш "Недей, моля те недей!!!" и той (и ти) се кефите максимално  '<img'>  '<img'>  '<img'>
3077  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / какви са изискванията за ОС -: Jun 15, 2005, 09:04
Зададена е честота на кадрите за монитора, на която той не може да работи - примерно ако той може до 85Hz, компютърът ти го кара да работи на 100Hz и мониторът ти се жалва, че не може. Не съм хич силен в Х -а, но май имаше една комбинация от клавиши Alt + Ctrl + плюс или минус от цифровата клавиатура, с което можеш да редуваш конфигурираните режими. Пробвай след като се зареди системата.
3078  Трудова борса / Търсене / PREDLAGAME RABOTA -: Jun 15, 2005, 08:51
Вие се подигравате, ама ще видите какъв павилион ще стане!  '<img'>  Ще има ядра и линукси и модули на килограм! И тениски с "MailScanner" и "ClamAV", пък и други... Ще питате после за свободни места, но за вас няма да има ... Аз ви запомних кои сте!  '<img'>  '<img'>  '<img'>  '<img'>

Edit: Цецке, вярно е, че сме интелигентни хора и всичко можем, ама все пак искаме да си намерим работа по специалността. Инъче, ако в павилиона има Интернет може и да поработваме ако ни е четвърто или пето работно място и ни е интересно.  '<img'>
3079  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / MySQL -: Jun 15, 2005, 08:37
Сигурно може да се каже на сървъра да записва на диска всяка промяна в данните веднага (инъче те стоят в разните кешове (не)известно време), но според мен не това е решението - ти винаги можеш да го изненадаш и да го ресетнеш баш като пише. По този начин можеш да изгубиш не само данни от MySQL, но и да си навлечеш и други неприятности, така че - не го спирай/ресетвай по този начин.
3080  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Network adapter -: Jun 15, 2005, 08:20
Ако беше писал "Дистрото ми е Slackware", щях да ти отговоря "Виж файла /etc/rc.d/rc.modules"  '<img'>
3081  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Създаване на нов раздел - "Процедури" -: Jun 12, 2005, 00:42
Още нещо: Защо прозорците са постигнали такава популярност? Защото се инсталират лесно, настройват се лесно, с тях се работи лесно, а мнозинството от ползвателите искат точно това - да им е лесно. Винаги ще има и хора, за които здравото четене ще им е практика. Те винаги ще са професионалисти в бранша и ще стават все по-търсени и ценени. Но смятам, че трябва да направим по-лесни първите стъпки на прохождащите. С това ще помогнем за популяризирането на Линукс и идеята за свободен софтуер, а от това ще спечелим всички. Смятам, че това ще помогне за постигането на целите на този сайт. Би трябвало и да намалее броя на въпросите в раздела за начинаещи, с което пък ще си спестим време и излишни приказки.
А инъче - четете здраво. Това не е шега.
3082  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Моят рутер -: Jun 10, 2005, 12:27
Цитат
Гада потегли без видеокарта
А защо държиш клавиатурата? Махай я и нея  '<img'> ! Децата могат да я ползват за  играчка, а и ще падне и консумацията  '<img'> ! Ако имаш подходящ метален съд с вода, можеш да им дадеш и радиатора барабар с вентилатора  '<img'> .
PS Всичкото това нещо ще заема по-малко място ако го закачиш с гвоздеи по стената. И ще си освободиш и масата. '<img'>
3083  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Блокиране на shutdown за определен период -: Jun 08, 2005, 16:58
Има  '<img'>  - купуваш си комп, който да е само за теб  '<img'>
3084  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Паразитния DNS трафик -: Jun 08, 2005, 16:52
Една идея, породена след четенето по диагонал, за което моля да ме извините, на отговора на mitio по питането на firlin
Ако съм разбрал правилно: имам мрежа с частни адреси 192.168.192.0; нямам DNS сървър в моята мрежа => моите компютри генерират DNS заявки за адресите 192.168.192.0 към DNS сървъра на моя доставчик и нататък ..., което е наистина проблем.
Въпросът ми е: Трябва ли във всеки DNS сървър да се дефинират master зони за 168.192.in-addr.arpa , 10.in-addr.arpa ... , с което да се отговаря на подобни запитвания за да не се генерира паразитен трафик?
3085  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Създаване на нов раздел - "Процедури" -: Jun 08, 2005, 16:30
Ще започна като посоча за пример въпроса  на firlin: Как да си инсталирам named и да направя една зона "пръц", която да виждам само от моята мрежа? Свалям шапка на стила на mitio в неговия отговор. Трябва да ви кажа, че така се зачетох по препратките, които е посочил - статии и блогове, че от named стигнах чак до проблемите на удостоверителните услуги у нас и по света  '<img'>. Използвам случая да го поздравя и за статията, като признавам, че за мене тя е доста "висш пилотаж". Ето това е СТАТИЯ. Можете да я сравните с двете "статии" (и рейтингите им), които цитирах по-горе.
Да се върнем пак на примера с въпроса на firlin. На него в момента му трябва едно лаконично обяснение, в стила на посочените две статии - за MRTG и за Apache. На firlin и на мен категорично ще ни е полезно да изчетем всичката посочена от mitio литература, но може би в някой по-подходящ момент в бъдещето  '<img'>, а сега ни е нужно нещо по-кратко. Това имах предвид с моето предложение.
Има и друг вариант: В началото на всяка статия да има едно кратко описание и ако статията е за named, то да е достатъчно за firlin да си стартира услугата, а ако реши да се задълбае в материята да прочете и цялата статия.
За край: От доста време следя с MRTG едни суичове. Пак от доста време си мисля, че Е ДОБРЕ в графиките да се изобразява и процента на грешките - бях го направил преди време на друго место, обаче как беше ...? И така си стои и досега. Каква радост беше като видях заглавието на СТАТИЯТА MRTG ... Но уви, моята идея не е обект на тази статия  '<img'>. Някой пише ли истинска статия за MRTG ? '<img'> Но, Agent_SMITH, твоите опасения са основателни.
3086  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / local named -: Jun 07, 2005, 18:03
След известно време може да има нов раздел, в който да са описани подобни процедури. За целта можеш да ме подкрепиш ТУК   '<img'>
3087  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / local named -: Jun 07, 2005, 17:48
Хич не ти трябва named ! Да речем, че IP -то на рутера (Апаче) е 192.168.0.1 . Откриваш къде е във вин машината един файл, наречен hosts. С notepad го отваряш и след реда
Цитат
127.0.0.1      localhost
, на нов ред добавяш
Цитат
192.168.0.1       цфръц.пръц
Не знам какво ще стане ако е на кирилица, но ти опитай и после кажи. Сега в браузъра напиши http://цфръц.пръц и гледай сеир  '<img'> Даже може да си го цъкнеш от тук, дето съм го писал.
3088  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / SQUID ПОМОЩ -: Jun 07, 2005, 11:21
Имам такава идея: правиш си един IP alias (да речем 192.168.222.1) на вътрешната мрежова карта на машината прокси. С iptables заменяш твоето реално IP с това и после отново го връщаш обратно.  '<img'>  Твърде е вероятно обаче да има по-подходящо решение и това, което ти предлагам да са абсолютни глупости.
3089  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / SQUID ПОМОЩ -: Jun 07, 2005, 10:46
Тази грешка е генерирана от съответния web сървър, а не от проксито. Предполагам, че web сървъра все пак проверява твоето IP, въпреки че минаваш през прокси и не ти позволява достъп. Ще трябва да направиш някаква "гимнастика", но засега наистина не се сещам каква да е тя. Ако искаш цъкни върху тази връзка от сайта на Георги Чорбаджийски. Надявам се това да ти подскаже някаква идея.
3090  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Създаване на нов раздел - "Процедури" -: Jun 07, 2005, 10:32
Сигурно сте прочели статиите Apache + OpenSSL + PHP GD jpg png MySQL и MRTG – QUICK && EASY . Аз не мога да ги нарека "статии" и бих добавил кавички и на първото споменаване на тази дума малко по-горе. Предлагам да се направи раздел, където да се публикуват подобни описания на процедури и коментарите към тях. Там всеки, който е успял в нещо ще може да сподели опита си, а други да го допълнят и коригират.
Страници: 1 ... 204 205 [206] 207 208 ... 213