Покажи Публикации - alek75
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Тъчпада не тръгва веднага след стартиране -: Sep 06, 2011, 10:49
  Ъпдейт:

 Някъде из форумите бях прочел че при 2 гб рам няма нужда да се създава SWAP - и аз нямах. После тук прочетох, че винаги е добре да се има такова нещо. Сега си създадох такъв партишън и нещата са много по-различни. Вярно е, тъчпада ми се включва по-бавно от мишката, но това става в рамките 10 секунди, което е ... ясно нали :)

 Предполагам че ще има ефект върху цялата работа на системата.

 Поздрави
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Тъчпада не тръгва веднага след стартиране -: Sep 06, 2011, 08:31
 Здравейте,

- нетбука ми е ЕееPc 1000h;
- тъчпад - Elantech;
- Ubuntu 10.10
 
 След като се стартира системата минава около минута преди тъчпада да започне да реагира. След тази минута всичко е наред, но е много дразнещо. Ако съм с мишка, тя  си работи веднага след включваме, но тъчпада - не.

 Доста четох из форумите, но всички решения не работиха при мен, а в едно от тях ставаше въпрос за файл в grub директорията, който аз не можах да открия при мен - menu.lst

 Имате ли някаква идея какво мога да направя?
3  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Ubuntu 10.10 eee pc 1000h -: Sep 02, 2011, 08:28
 Малък ъпдейт по темата. Настроих системата да се стартира с Ubuntu Desktop Edition (досега беше с Netbook edition)и в момента се държи просто страхотно! Честно казано всички мисли за overclock ми излетяха от главата :)

 Наблюдавам нещо странно обаче, когато системата се стартира, без да има включена мишка, не мога да движа курсора на мишката за около 20 секунди, макар че има период по време на самото включване когато мога да я движа! Просто след като зареди всичко, тъчпада за 20 секунди е аут! Когато съм с включена USB мишка такова нещо няма.

 Благодаря предварително.
4  Хардуер за Линукс / Netbooks / Ubuntu 10.10 eee pc 1000h -: Sep 01, 2011, 17:30
Привет,

От миналия ден съм с Линукс. Първо си инсталнах 10.04, но след ъпдейт на ... всичко... спря да ми работи wi fi. Веднага след това инсталнах 10.10 и за сега е добре".

Това, което не ми харесва, и за което бих искал да получа съвет дали може да се оправи:

1. Зная, че нетбука ми е слабичък (рам 4 гб), но все пак очаквах да е малко по чевръст с Убунту. Очаквах да мога да overclock, както го бях направил в Win 7, но се оказа че май е ...почти невъзможно или поне много трудно, както и да е, не зная все още как става макар че изчетох бая неща.
 
2. Как мога да ползвам стандартния вид на Убунту, тъй като в момента съм с версия за Нетбук;

3. Може ли да се прехвърли повече РАМ към видеото.

4. Има ли версия на Убунту която да върви най добре на въпросния нетбук. При тази версия нещата са бавнички. Дори и да е по стара версия не ме притеснява :)

Надявам се че не съм отегчил някой с "капризите си".
Благодаря предварително
Страници: [1]