Какво стана? Война с прашки стана!
Историята на Давид срещу Голият се повтаря, това стана - ако имаш предвид неговата прашка (че нещо не ми се отваря твойта препратка, по-скоро не тръгва видеото ако е такова) а не напр. на СтаниШеф прашките - интерсно той там сега за кои ще се пише доброволец дали за родната Херсонщина или за ония с по-убавите прашки опа.. униформи от дипломната му работа 
П.П. А утре другаря Ши е в Украйна... ще договаря новата Украинско-Китайска гранична линия - бай китаец щял да им даде по-усвоените вече т.е. по-разкопаните места, че да не им се налагало после тая почва дето сега я изнасят от Сибир, после да я внасят

⓪ А ве тоя отговорен другар Си Дзинпин, как пък всички му знаят мислите? Още не беше кацнал в Москва и вече ни обясняваха, защо бил там!!!
Какво да не е дал пресконференция на отпътуване от Пекин? Кой малоумник може да си представи, че може да прочете мислите на Си Дзинпин???
Няма да е зле всички тези безполезни идиоти да ходят да се скрият в някоя клиника и да си пият хапчетата. Никога няма да разберем, какво е искал, какво е казал и направил този човек при совалката си. А това, че носил мир е смях за гаргите. КНР има най-голямата армия в света. Какъв мир носи?!?
Китайците са същите империалистически свине, каквито са англичаните, французите и руснаците. До ден днешен тези всичките имат разписани колонии в ООН.
① Историята на Давид, таткото на Соломон е представена много романтично. До същия извод май е стигнал и Джоузеф Хелър (това е онзи същия със SNAFU и §22). Когато бях на шестанадесет и ме тресяха хормоните, четох негова, въз вулгарна книга по въпроса.
Майтапа настрана, но тази легенда не означава, че слабия може да победи силния при определени условия и адски много късмет. Любимия Буда на Спеца отдавна ни е казал, че няма такова нещо като „стечение на обстоятелствата“, всичко е програмирано. Случайности не съществуват.
В тази приказка ни показват нагледно как ума може да победи мускулите. А опасявам се, тук няма умни. Руснаците са тъпи парчета, а украинците са дваж по-тъпи. Острота липсва и от двете страни.
Когато десетки хиляди трупа на опълченци дни наред бяха изкарвани от Соледар, на мен ми се късаше сърцето. Клипчетата с наредени трупове започнаха още преди да падне Соледар.
Сега от седмици гледам пълното обкръжение и безнадежност на с. Артьомовск (Бахмут на украински). Парк, после стадион, улица, после квартал, преди това някой завод. Оркестъра избива нацистите като кучета. Още повече ми се свива сърцето.
У нас едни реставратори на нацизма нали много им пречи един паметник през последните тридесет и четири години? На него има надпис „Смърт на нацизма“. Само като видя този надпис и изтръпвам. Със смърт проблеми не се решават.
③ Противно на всеобщото мнение за Стани шеф, харесвам този човек. Докато ми беше министър председател хич го недолюбвах. Но сега, когато си седи в Брюксел, изобщо не ми пречи. Даже обратното. В голямата част ми харесват приказките, дето говори.
Човека е ляв либерал. Ляв, непростимо, но все пак либерал. Почти не успявам да намеря нещо, с което не съм съгласен със Стани шеф. Ако забравя, какви ги е вършил у нас, едва ли не ще ми залипсва.
④ На клипчето глас зад кадър ни казва, как са им обещали леопарди. А самия кадър представлява как двама войника опъват ластик между два камъка и изтрелват граната. Тези двамцата нищо чудно да са от протестиращите на Мегдана. Онези ползваха подобни съоражения, за да изтрелват павета по полицията.