Покажи Публикации - delpx
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Squid помощ -: Nov 30, 2009, 21:25
Здравейте отново. След двудневна борба с фримуера на рутера постигнах някакъв резултат , смених ми фримуера с HyperWRT който е също Linux базиран добавих в etc/hosts следният запис

192.168.1.10 ввв.домейна.ком

да но резултат няма когато не съм във вътрешната мрежа и ползвам проксито не мога да отворя сайта. Проксито не работи в прозрачен режим , ползвам оторизация , като иска някой да се закачи към него му иска узер и парола. КАкво мога да направя сега ? записа в hosts ли не съм направил както трябва ? или нещо бъркам ?
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: OpenWRT ??? -: Nov 28, 2009, 17:54
Ами правих каквото пише , укасявахме 16 и 17 краче на флаша и давахме 16 на маса но нищо не става , лампите мигат странно , след рестарт нищо не се е променило , при опит за качване на нов фримуер с tftp мисли извество време след което казва timeout occerred някакви др идей ?
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: OpenWRT ??? -: Nov 28, 2009, 16:42
Преди малко скапахме рутера и на един познат по абсолютно същият начин иска парола за root и не се знае каква е :( този път обаче рутера беше WT54GL
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / OpenWRT ??? -: Nov 28, 2009, 15:22
Здравейте. Пускам нова тема защото не можах да намеря достатъчно инфо на тази тема.

Значи имам рутер LinkSys WR54G хардуерна версия 2.2. Сложих му OpenWRT руската версия. Сега когато се опитам да се вържа през SSH към него , ми иска потребител , въвеждам root след това ми иска парола която не знам , пробвах с какво ли не но няма никакъв ефект. Каква е дифолтната парола за root ? След това опитах да сменя отново фримуера чрез fttp от Win машина но ми дава тайм аут. Как мога да се логна във OpenWRT ? и как мога да подкарам уеб интерфейса защото и той не върви. Друго нещо което пробвах е да нулирам настройките на рутера , стана но пак ми иска парола за root.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Squid помощ -: Nov 27, 2009, 16:49
Ами сложих го и сега от вън нямам достъп до него но от вътрешната ми мрежа интернет има , как мога от вътрешната мрежа да отворя уеб интерфейса , пробвах http://192.168.1.1 и https://192.168.1.1:123 както беше преди и не отваря нищо какво да правя сега , на външното ИП с SSH също не мога да се вържа :(
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Squid помощ -: Nov 27, 2009, 15:01
Здравейте пак :) за да не отварям нова тема ще питам тук. Мисля че си намерих точната версия (руската) за моят рутер и мисля да го флашна да видя какво ще стане но това което искам да питам е web интерфейса под дуфолт ли се инсталира или ще трябва да си го качвам допълнително ? и другото нещо е когато ъпдейтвам с оригиналният фримуер настройките на рутера ми се запазват , тъй като в момента не съм си във вкъщи и се връзвам на външното ИП ако сложа openWRT ще се затрият ли настройките т.е. мисълта ми е дали няма да си отрежа пътя до рутера с инсталацията на OpenWRT ?
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Squid помощ -: Nov 27, 2009, 12:31
много благодаря на всички ще пробвам и дано стане
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Squid помощ -: Nov 27, 2009, 12:03
А как мога да го едитна този файл ? Рутера е Linksys някакъв си и имам само уеб интерфейс към него за управление ?
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Squid помощ -: Nov 27, 2009, 09:19
Ами може би аз не съм се изразил както трябва. Ситуацията е следната

имам рутер с външно IP - 212.121.212.121 и вътрешна мрежа 192.168.1.x
Рутера форуардва следните портове 789 Proxy 80 web 8080web към вътрешното IP 192.168.1.10. До тук всичко си е ко. Web servera се вижда от вън и проксито също може да се ползва от вън. Проблема е че ако не си във вътрешната мрежа и ползваш проксито не можеш да отвориш уеб сайта който е на сървъра от вътрешната мрежа.

Четох по въпроса и стигнах до следното. Когато ползвам проксито аз се връзвам към рутера на порт 789 и изпращам към него някаква http заявка , рутера я препраща към 192л168л1л10 кадето слуша squid и той си върши работата. Когато обаче изпратя заявка за отваряне на уеб страница която се налира на локалният уеб сървър squid се опитва да търси страницата на вън и стига до външното ИП то от своя страна препраща отново към вътрешното ИП кадето би трябвало да се намира сайта но не , най - вероятно се получава някакво зацикляне и в браузъра получавам грешка за таймаут :( . Според мен по някакъв начин трябва да кажа на squid когато получи запитване за определен домейн или ип да не се обръща на вън а да се обръща към локалния сървър. От локалната мрежа също не работеше но след добавянето на ип-то и домейна във файла hosts нещата тръгнаха. Мисля че по добре от това не мога да го обясня :)
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Squid помощ -: Nov 26, 2009, 17:06
Ами да прав си но това е ако съм от вътрешната мрежа. Ако съм някаде на вън и искам да си ползвам проксито ок но не мога да си отворя сайта.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Squid помощ -: Nov 26, 2009, 13:58
Здравейте. Имам следният проблем който не мога да реша вече няколко дни моля помогнете.

Имам РС на което има Squid настроен е и работи добре. Пред това РС има рутер. На рутера му е казано всички заявки който идват на порт 123 да се мятат към това РС и на същия порт слуша и SQUID. Проблема дойде от там че на същото РС вдигнах и web сървър. На рутера му казах да мята всички пакети по 80 порт пак към същото ИП. Така какво се получава когат неползвам прокси на браузъра сайта ми се отваря идеално котато си поставя прокси настройките си ползвам нета през проксито и нямам проблем но не мога да си отворя сайта. Мислих известно време и реших че squid не може да се обърне сам към себеси на външното IP. как до го накарам да го направи ?

това ми е часта от конфигурационния файл.

acl localhost src 127.0.0.1/32
acl all src all
acl manager proto cache_object
acl CONNECT method CONNECT
acl PURGE method PURGE
acl localnet src all
acl KnownUsers proxy_auth REQUIRED

http_access allow KnownUsers
http_access allow localnet
http_access allow manager localhost
http_access deny !Safe_ports
http_access deny manager
http_access allow PURGE localhost
http_access deny PURGE
http_access deny all
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / LinuxMCE -: Nov 10, 2009, 11:23
Здравейте. Имам няколко въпроса относно тази дистрибуция. Като начало ще кажа че опита ми с linux не е много голям. Та така това което ми хареса в тази дистрибуция първо бяха скрииншотите и след това поддръжката на стандарта Х10. Изтеглих си дистрибуцията от офицялния сайт и я вдигнах на виртуална машина. Всичко заработи от първият път но това коуто виждам на скрйншонине го няма , т.е. този интерфейс чрез който управляваш мултимедииният център , къщата и т.н. Четох и май трябва да имам инсталирано HULU desktop или нещо такова но не съм сигурен. Как мога да подкарам този интерфейс , какво дрябва да инсталирам за да имам това - http://linuxmce.com/ . Другото което не ми стана ясно е как този линукс може да ми  управлява осветлението във вкъщи ? разбрах че поддържа Х10 но какъв хардуер ми е необходим май никаде не пише , в ebay има доста устройства по стандарта х10 но как се връзват с РС-то и какво е необходимо да се инсталира за да може линукса да управлява уредите не ми е ясно.

Благодаря предварително
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Nokia 770 -: Jun 09, 2008, 16:59
Здравейте.

Знам че не е тук мястото на тази тема но не видях каде на друго място мога да я сложа.

Купих зи гореспоменатата нокия която е с ОС базирана на Дейбиан май се казваше Хакер Едишън или нещо такова има абсолютно всичко което има един линукс но аз уви не разбирам и не мога да я използвам пълноценно. Ако някой проявява интерес към нея може да ми се обади на 0885681269. Устройството е доста добро и запазено няма нито една драскотина.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Nokia 770 -: Jun 09, 2008, 16:59
Здравейте.

Знам че не е тук мястото на тази тема но не видях каде на друго място мога да я сложа.

Купих зи гореспоменатата нокия която е с ОС базирана на Дейбиан май се казваше Хакер Едишън или нещо такова има абсолютно всичко което има един линукс но аз уви не разбирам и не мога да я използвам пълноценно. Ако някой проявява интерес към нея може да ми се обади на 0885681269. Устройството е доста добро и запазено няма нито една драскотина.
15  Трудова борса / Предлагане / Разработка на софтуер по поръчка -: Feb 06, 2007, 11:51
Разработвам софтуер по поръчка за linux и windows
e-mail - del_popov@dir.bg
gsm - 0886439733
Страници: [1] 2