Покажи Публикации - snakyy
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Compiz бъгове в ubuntu 11,04 -: May 28, 2011, 23:49
Активирах си  3D Cubе обаче след рестарт не ми отваря нито таск бар-а нито левия панел направо нищо друго освен уолпейпъра как мога да стартирам compiz-a за да изключа куба?
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с драйвера на nvidia при ubuntu -: Feb 03, 2009, 19:34
Вече го ъпгрейднах до 8.10,и препоръчаните от убунтото драйвери са вече 3 версий/с нито една не се получава/ вече съм сигурен, че е от xorg.conf обаче не знам какво да пиша там ето какво представлява в момента:
Цитат
xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# Note that some configuration settings that could be done previously
# in this file, now are automatically configured by the server and settings
# here are ignored.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Monitor      "Configured Monitor"
   Device      "Configured Video Device"
EndSection
Това е при уж инсталиран /поне синаптика така показва/ 177 версия на нвидиа драйвера
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с драйвера на nvidia при ubuntu -: Oct 30, 2008, 22:58
И еnvy-то е изпробвано резултата е същия имам чувството че е нещо от xorg.conf-а давах му и да си го конфигурира от инсталацията на драйвера и пак не се получава а уж всичко е както трябва а дори и си избирам refresh rate да е на 85 херца обаче трепти като на 60.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем с драйвера на nvidia при ubuntu -: Oct 28, 2008, 15:28
Здравейте имам пробем с настройката на видео картата NVIDIA Gf6600 на Ubuntu8.04. Първоначално инсталирах драйверите от Hardware drivers/препоръчаните от убунтото/ изписва че са включени и в употреба обаче не мога да подкарам 3D графиката или да сменя опреснителната честота на картината. Свалях и драйверите от сайта на NVIDIA инсталацията минава успешно но след рестарт се появява черен екран и не зарежда ОС-то, след рипеър на Х-а стартира обаче не мога да правя никакви настройки по резолюцията освен на 800х600. Control panel-a на NVIDIA-та не се включва и ми търси настройка на "xorg-config", като не знам какво да го правя.
Благодаря на отзовалите се.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с linux ubuntu 7.04 -: Aug 24, 2007, 20:57
Цитат
А да те питам... Как точно ти забиваше? Забиваше всичко, но можеш да мърдаш мишката или? Че сега качих Кубунту на един приятел и му забива така  '<img'> Дори и при инсталацията умря веднъж  '<img'>
Цитат


Забива така че мишката се движи обаче екрана е неактивен и немога да правя нищо по него.
Само дето проблема при мене пак се появи, пре restricted device menager инсталирах някакви драйвери за видеото обаче след рестарт дава първоначалното зареждане на убунту и точно преди да се появи login екрана сепочвява черен екран и не зарежда повече.Пробвах няколко пъти с преинсталация на убунтото и след това инстал на видеото резултата е същия- черен екран.
Сега обаче пак се появи забиването на системата и нищо от описаното по-горе не помага.Между другото тъй като съм със две плочки рам махнах едната и пробвах и така обаче и това не помага6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с linux ubuntu 7.04 -: Aug 15, 2007, 02:05
Днес реших че  с убунту не ми върви и тръгнах да инсталирам федора обаче заради проблем явно при записването на ДВД-то и липсващ файл инсталацията не се получи и настана някакъв хаос нито една ОС не тръгна, Груб-а не зареди и се наложи преинсталация на убунту инсталацията си приключи успешно обаче тоя път преди да зареди убунту за първи път се включи някакъв прозорец който извърши няколко поправки така и не забелязах кои, само дето този път все още не се е получило забиването,надявам се че няма и да се получи.Така че Ви Благодаря за помощта.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с linux ubuntu 7.04 -: Aug 14, 2007, 01:36
Всъщност и тоя номер не помогна и проблема си остана същия.Ако може да подскажете как да изключа wirelles-a че така и не мога да го намеря къде е.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с linux ubuntu 7.04 -: Aug 14, 2007, 00:09
Цитат
   Публикувана на Авг. 14 2007,00:27snakyy, на кратко под конзола пишеш:
sudo apt-get install nano
sudo nano /etc/inittab
// и вътре добавяш:
Примерен код

id:3:initdefault:Точно за това ставаше въпрос че това там не беше описано и  нямаше как да се сетя да го направя.Веднага ще се пробва.9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с linux ubuntu 7.04 -: Aug 13, 2007, 18:05
Препоръчаното от  cvludmiloff го направих разлика обаче няма.А предложеното действие от Georgy не мога да разбера какво точно трябва да направя.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с linux ubuntu 7.04 -: Aug 13, 2007, 17:20
Като за новак ако може да ми обясните как да отворя редактор с root права
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с linux ubuntu 7.04 -: Aug 12, 2007, 23:16
Така само в конзолата пробвах не забива обаче все пак като новак не мога да я използвам конзолата така че да предизвикам забиването просто не знам команди за използването й.По предложенията на Gaara забиването не  е само в в интернет а и при разглеждане на снимки дето са си в паметта.Драйвери за видеото не съм инсталвал флаш също просто защото от няколко дни нета ми е прекалено слаб 1-2к и дърпането им ще отнеме с дни обаче ще пробвам. Между другото пробвах с ъндърклокинг на процесора да не идва случайно проблема от клока обаче резултат никакъв.Мемтеста също го направих проблеми никакви.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с linux ubuntu 7.04 -: Aug 11, 2007, 18:55
С уиндоус проблеми никакви а съм със виста х64(достатъчно тежка за да покаже хардуерни проблеми).За логовете тук забиванията са в 17:53,18:01 и 18:31.За процес който да използва ресурсите на макс не забелязах такъв обаче направих снимка на забилата система  показваща процесите.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с linux ubuntu 7.04 -: Aug 11, 2007, 14:09
Видеото не е АТI а Ge Force 6600.
За по-горните въпроси направих няколко снимки  тук и забелязах че Swap файла е на 0% това нормално ли е при такова натоварване
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с linux ubuntu 7.04 -: Aug 11, 2007, 00:26
Здравейте наскоро си инсталирах Linux Ubuntu7.04 AMD64(изтеглен от сайта на ubuntu) обаче се появява един проблем и дори само докато разглеждам снимки или отварям страници в интернет РС-то ми забива и единствения начин да се оправи е с Reset и това след едва 1-2 до 10 мин работа.Пробвах с ъпдейтване и разлика никаква проверих и натоварването: CPU - 8-12% , RAM 125mb- изглежда че няма как да е от там.А пък забелязах че скороста на нета по линукс ми е почти два пъти по-висока и съм много навит да продължа да работя с линукс.Ако някой може да ми помогне от къде идва това забиване и дали може да се оправи някак моля да пише.Конфигурацията ми е ATHLON64 3000+, 1024 RAM.
Пробвах и с версията  x86 и пак същата работа.
Страници: [1]