Автор Тема: It boxing: asp.net vs. java vs. php vs. ruby  (Прочетена 2639 пъти)

desiles

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 3
    • Профил
It boxing: asp.net vs. java vs. php vs. ruby
« -: Feb 29, 2008, 10:18 »
Здравейте, колеги,

Българска асоциация на разработчиците на софтуер (БАРС) организира втори по рода си открит дебат между водещи .NET, Java, PHP и Ruby специалисти, този път на тема "Коя технология е по-добра?" по отношение на разработката на уеб приложения. Застъпниците на различните технологии ще защитят своите виждания за по-добрата технология чрез презентации, демонстрации и дискусия. Срещата ще бъде истински сблъсък между 23 състезатели от 4 отбора, който ще завърши с бой с надуваеми боксови ръкавици. За повече информация посетете официалният сайт на IT Boxing шампионата: http://itboxing.devbg.org/.

IT Boxing: ASP.NET vs. Java vs. PHP vs. Ruby

Събитието ще се проведе на 6 март 2008 г. от 17:30 часа в зала „Москва” на парк-хотел Москва, в София с любезното спонсорство на Телерик АД, водещ световен доставчик на .NET компоненти за изграждане на уеб и Windows базиран потребителски интерфейс и системи за генериране на визуализация на отчети.

.NET отборът ще представи ASP.NET, ASP.NET AJAX, ASP.NET MVC, както и новите ASP.NET разширения в .NET Framework 3.5.
Java отборът ще се застъпи за JavaServer Faces (JSF), Google Web Toolkit (GWT), Echo Framework и други Java Web базирани среди.
PHP тимът ще представи Web разработките с PHP, като ще обърне особено внимание на Symphony framework.
Ruby отборът ще защитава Ruby on Rails.

Този път отбелязваме и международно участие. Освен най-добрите български лектори от .NET, Java, PHP и Ruby общностите, на поканата ни се отзова и известният холандски .NET специалист Алекс Тисен, лектор от международната .NET асоциация INETA.

След представянето на вижданията на отделните отбори за различните среди, ще се премине към открит дебат на тема "Коя технология е по-добра?", който ще завърши с директния сблъсък с надуваеми боксови ръкавици. За да не се стигне до крайности, отборът на съдиите ще се грижи за спазването на правилата по време на дебата и директния сблъсък.
      
.NET отборът

Алекс Тисен е последовател на .NET технологиите и е сред говорителите на междуна¬родната потребителска група на разработчиците, използващи .NET - INETA Europe. Работи за първокласна компания, специализирана в обучението на Microsoft технологии и инструменти. Алекс е с многогодишен преподавателски опит, автор на много статии за различни списания: .NET Magazine, the Visual Basic Group и SDC Magazine. Неговият личен сайт е достъпен от: http://www.alexthissen.nl/blogs/.
Бранимир Гюров е опитен софтуерен инженер, консултант и сертифициран Microsoft инструктор, лидер на Софийската .NET потребителска група (SofiaDEV.org). Неговият личен сайт е достъпен от: http://blogs.sofiadev.org/blogs/branimir/.
Стефан Добрев е старши .NET софтуерен инженер с преподавателски опит. Неговият личен сайт е достъпен от: http://ligaz.blogspot.com.
Деян Варчев е старши .NET софтуерен инженер с преподавателски опит. Неговият личен сайт е достъпен от: http://blog.varchev.net/.
Галин Илиев е старши .NET софтуерен инженер и сертифициран Microsoft инструктор. Неговият личен сайт е достъпен от: http://www.galcho.com/blog/.
Мартин Кулов е основател на kulov.net, доставчик на новини, събития и стойностни материали за софтуерно развитие в България и региона, лектор в INETA. Неговият личен сайт е достъпен от: http://www.codeattest.com/blogs/martin.
Емил Стойчев е старши .NET софтуерен инженер и ръководи web проекти в CompletIT: http://weblogs.asp.net/emilstoichev/.

Java отборът

Николай Доковски е старши софтуерен инженер в SAP Labs Bulgaria и член на експертната група JSF 2.0. Николай работи върху развитието на Java ЕЕ и Web технологиите в SAP NetWeaver платформата.
Йордан Йорданов е старши софтуерен инженер в SAP Labs Bulgaria, свързан с развитието на Java EE приложенията за SAP NetWeaver портала.
Петър Милев е старши софтуерен инженер с многогодишен опит в програмирането на езици и различни платформи, експерт в Java EE и уеб технологиите.
Николай Недялков е старши софтуерен инженер, преподавател и консултант със солиден опит с Java и .NET технологиите, технически директор на eBG.bg  и бизнес консултант в други компании, президент на Асоциацията за информационна сигурност (ISECA).
Веско Арнаудов е старши софтуерен инженер във VMware Inc., с много години опит с Java платформата, лектор, ръководител на екипи и консултант.
Найден Гочев е опитен Java разработчик, с компетенции в Java EE и уеб технологиите. Работи в ProxiAD Bulgaria.

PHP отборът

Петър Вукадинов е старши софтуерен инженер и преподавател с над 6-годишен опит в разработката на Web приложения за различни софтуерни платформи, сертифициран PHP разработчик (Zend Certified Engineer за PHP 5). Неговият личен сайт е достъпен от: http://vukadinov.blogspot.com/.
Валери Ганчев е опитен разработчик в PHP технологиите, участник в изграждането на популярен български уеб портал.

Ruby отборът

Сава Чанков е един от основателите на фирма Tutuf, дългогодишен Ruby on Rails разработчик, с лекторски опит по различни конференции и семинари, основател на Ruby on Rails Bulgaria.
Петьо Иванов е собственик на малка компания за разработка на уеб проекти, базирани на Ruby on Rails платформата: http://3atwork.com.
Станислав Божков е опитен Ruby on Rails разработчик и един от основателите на  http://svejo.net/.
Станислав Пещерлиев е уеб разработчик с опит в PHP и Ruby on Rails технологиите.
Димитър Иванов скоро премина от лагера на Java в лагера на Rails. Боксовите му умения не отстъпват на тези по програмиране.

Отборът на реферите

Светлин Наков е софтуерен инженер, преподавател, консултант и учен с повече от 10 години професионален опит, автор на 4 книги, носител на президентската награда "Джон Атанасов" на Президента на България през 2004 г., директор направление обучение и консултации в национална академия по разработка на софтуер (НАРС) и председател на Българска асоциация на разработчиците на софтуер (БАРС). Неговият личен сайт е достъпен от: http://www.nakov.com/blog/.
Димитър Капитанов е старши софтуерен инженер в telerik. Неговият личен сайт е достъпен от: http://blogs.telerik.com/blogs/dimitar_kapitanov/.
Михаил Стойнов е софтуерен инженер с опит и в Java и в .NET платформите. Работил е за компании като HP и Siemens, с преподавателски опит в България и чужбина. Неговият личен сайт е достъпен от: http://mihail.stoynov.com/blog/.

Вход свободен: 6 март 2008 г. – парк-хотел „Москва”, София

Каним всички, които искат да научат новости от света на .NET, Java, PHP и Ruby платформите и Web технологиите, както и да се срещнат с колеги и много да се забавляват, да се присъединят към нас на 6 Март 2008г. (четвъртък) от 17:30 часа в парк-хотел „Москва”, зала Москва.

Входът е свободен и не се изисква предварителна регистрация, така че елате с вашите приятели. За всички ще има малки награди от нашите спонсори.

Очакваме ви!
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Ruby on rails programmer, c++
Търсене
Cretaceous 0 2184 Последна публикация Dec 07, 2006, 11:01
от Cretaceous
It boxing: platforms for enterprise development
Живота, вселената и някакви други глупости
desiles 0 2162 Последна публикация Jun 22, 2008, 00:05
от desiles
It boxing: platforms for enterprise development,
Общ форум
desiles 0 2107 Последна публикация Jun 22, 2008, 01:22
от desiles
Ruby on Rails Bootcamp
Предстоящи събития
muxozavar 0 2585 Последна публикация Nov 22, 2008, 03:15
от muxozavar
Advanced Ruby on Rails Bootcamp
Предстоящи събития
muxozavar 0 2448 Последна публикация Nov 22, 2008, 20:40
от muxozavar