Покажи Публикации - crasher5
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 5 6 [7]
91  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да инсталирам daemon tools -: Sep 29, 2007, 21:53
Ама, че сте лоши тука на "сайта на Linux" защо поне един от вас не помогна на човека като му даде съвет - я, да прочете man-а на mount, я да си запише исото на диск '<img'> Ей, значи разочаровате направо '<img'>
Сега...
Първо направи един фолдър на десктопа си. Кръсти го примерно Ivan.
След това отвори пак конзолата и напиши: "sudo mount -o loop /пълния-път-до-исо-имиджа(трябва да завършва с .iso задължително '<img'>) /home/юзърнейма-ти/Desktop/Ivan" след което като влезеш в празния фолдър на десктопа си, ще намериш това,  което търсиш вътре.
Иначе не е лоша идея да се четат документациите (man deamontools и хелп файловете най-малкото), пък от време на време и Гуугъл не разочарова (както хората във "сайта на Linux") '<img'>
А сетих се, че такива "сайтове" за взаимопомощ '<img'> имат правила или най-малкото поне очакват да кажеш над каква ОС си наложил системата си на терор и длоно насилие.



92  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / избор на дистрибуция -: Sep 28, 2007, 16:41
Същата дистрибуция. Аз я ползвам и едва ли имаш нужда от нещо по-сложно когато може да е толкова просто! '<img'>
93  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Ubuntu 7.04 проблем с акаунт и права -: Sep 26, 2007, 20:20
Първо: Пиши на кирилица, а не на шлиокавица - Правила, иди ги разбери.
Второ: Ако искаш да използваш временно руут привилегии използвай sudo command. Това ти позволява да изпълниш командата с привилегиите на администратор.
Друга възможност е su и да се логнеш като роот, при което взимаш администраторските привилегии докато не се логаут-неш.
Що се отнася до използването на администраторските привилегии в графичната среда напиши нещо такова: sudo nautilus и ще можеш да създаваш, отваряш, променяш, изтриваш папки и файлове по познатия (все ми се ще да кажа Уиндоуски) начин.
А последната (поне за която се сещам в момента) възможност, за която аз лично не те съветвам понеже не си прочел още документация и има известен риск да затриеш нещо интересно (;)) е System -> Administration -> Users and Groups и там да дадеш необходимите (за "всекидневна употреба") привилегии на акаунта си. Properties - User Privileges макар че с последното колкото и досадно да ти изглежда иначе, обезсмисля доста от труда на хората да създадат надеждна и добре защитена система.

ЕДИТ: Сега се замислих над това дали достатачно сам наблегнал "ЧЕТИ ДОКУМЕНТАЦИЯ" в отговора си.



94  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да махна недоинсталирана програма -: Sep 23, 2007, 03:39
Според мен най-добре е да напишеш: sudo aptitude и когато ти се отвори интерактивния моуд влез на actions -> Cancel pending actions за да премахнеш премахнеш този дето чака да бъде обновен. След това дай: sudo aptitude purge remove virtualbox. И чак след това го дръпни на ново, я ръчно, я с wget и го инсталирай на чисто. Надявам се да помага!
95  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / проблем  debian / slackware 12 -: Sep 20, 2007, 20:52
До колкото мога да кажа нещо полезно разгледай /boot/grub/menu.lst в Debiana, провери дали има разминавания между това, което пише и това което е в действителност (в частност kernel & root както казаха и др.).
Оф: А защо за едното ползваш LILO, а за другото GRUB? Не съм тествал Slackware от доста отдавна и не помня почти нищо за него.

EDIT: А може да провериш и google какво има да каже по въпроса, видях доста теми във форумите със същата грешка '<img'>



96  Програмиране / Общ форум / Търся Помощ -: Sep 20, 2007, 20:43
Това теоретична постановка ли е или ще приложиш и малко примерен output, logs и тн.?
97  Нетехнически теми / Коментар / Долу ubuntu, да живее sidux! -: Sep 16, 2007, 17:56
Ей това последно изречение мен ме грабна '<img'> Сега ще го тестваме '<img'>
98  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталация на ubuntu с minimalcd -: Sep 16, 2007, 04:08
Стандартното CD е точно за това - да не се занимаваш с глупости, а да оставиш wizard-а да си свърши сам работата. Моя съвет (освен ако наистина не знаеш кои точно пакети ти трябват и кои не) е да вървиш по стандартно му и след максимум час всичко да си е готово без много много да се тормозиш. Това не се отася до четенето на документация и други документи обаче '<img'>
99  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Няколко проблема -: Sep 13, 2007, 20:41
Едит: Докато си изговоря скайпа и си напиша мнението, виждам, че един наистина мн добър отговор се е появил, така че не е нужно да четеш и това.

Мисля, че вече се казаха достатачно общи приказки... Относно точка 3, прочети по-внимателно документацията първо общо, и после по-конкретно за неща от рода на apt-get/aptitude, dpkg, synaptic package manager-a (нещо в предишния коментар ме засегна за Юбунту/дебиана). Същестуват и неща от рода на sudo dpkg --purge -- remove package. А ако толкова се вълнуваш да не остават "ненужните" им дипендънсийз след като махмеш програмата, мисля че нищо не ти пречи да провериш кои от тях вече не се използват от никоя програма (тая тайна е много лесна, но няма да ти я издам, за да погледнеш все пак, дори и за малко документацията) и да ги махнеш и тях (дали с purge или не ти си решаваш). Но определено не мисля, че правиш обективни заключение до момента. Няма, няма в linux... и дори когато си мислиш, че може и да съществува нещо такова, остава просто сам да го реализираш. Оупън Соурс фор евър '<img'>



100  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu 7.04 -: Sep 09, 2007, 07:26
Здравей, я опитай нещо такова и виж дали върши работа:
reboot -h now
а и нищо не пречи да прочетеш нещо сходно в google.
101  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Lg cd/dvd rom + ubuntu = проблеми?!? -: Sep 08, 2007, 06:27
Не е нужно да преинсталираш ако това, което описа е единственият ти проблем. Прочети какво е sudo и за какво се ползва.
102  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да го направя? -: Aug 29, 2007, 14:52
Много приказки за нищо...:
1. Създаваш един файл където решиш просто запомни пътя. Пример /home/user/Desktop/myname
2. Започни файла както ти казаха: #!/bin/bash , като след това в скипта да следва кодът, които искаш да бъде изпълнен. Примерно echo This is my name!
3. За да не се налага да "разбутваш" РАТН променливата, просто създай една нова такава като за целта се използва export MY_NAME="sh /home/user/Desktop/myname". Важно е само да не забравяш, че с всеки рестарт трябва да създаваш нова променлива.
4. И ето, пишеш в конзолата: $MY_NAME ... и си готов.

Естествено преди да почне всичката критика, давам прост, но обучителен отговор. Ако се интересуваш от нещо по-сложно (как да предаваш параметри, как да не се налага на всеки рестарт да създаваш променливата, и тн.) знаеш, че в google никой не крие нищо от теб. Бъди малко по-любопитен и карай нататък...
103  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Skype-a ми не може да се конектне -: Aug 28, 2007, 01:35
Махни го на цяло sudo apt-get purge remove package и тогава опитай пак по горе описания начин, иначе провери дали всички допълнителни пакети се изтеглят и инсталират без проблем по време на процеса ако има някакви проблеми "прикрепи" (да не използвам чуждици, че ме критикуват после) изходния код с грешките. Провери за всеки случай и специално във форумите за твоята дистрибуция може да е написано нещичко. Пък после ЛС и ако и тогава не става се насочи към irc.freenode.net #кubuntu #ubuntu за помощ, там по-заинтересованите къртят мивки '<img'>
104  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Skype-a ми не може да се конектне -: Aug 27, 2007, 19:12
Здравейте, съжалявам, че така трябва да започна първия си поуст, но... Първо четете много документация за Дебиан, Юбунту и КейЮбунту... мисълта ми е: Skype under Ubuntu
Всяка инсталация на пакети изисква някои други основни пакети - дипендънсийс. Ако те интересува разгледай някои други Хау-ту-та в същия форум. Ако те вълнуват инсталациите на Апачи, ПиЕчПи, МайЕсКюЕл и много други(както и работа с налични ЕнТиЕфЕс партишъни) '<img'> препоръчвам -> това
И пак се извинявам за настроението, но не пренебрегвайте основното правило (чудото на 21 век ':p') - Check Google First!

EDIT: Правописът е с цел умишлено на да се наблегне на четенето в оригинал, а не на преводите, които забелязах "някъде" из мрежата и  книги, разпространявани в книжарниците. На дали може някой да изрази мисълта на автора по-добре от самия автор. Та и затова... Първо google.com и четене в интернет, колкото и да е неприятно и вредно за очите!

ПП: Виж, целта на твоя отговор е доста неясна. Дори и да гледаш профилите на хората, не смятам, че това ти дава повече достоверна информация от 15 f plovdiv примерно.



Страници: 1 ... 5 6 [7]