Покажи Публикации - simmen
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Решение за file share през интернет или ftp сървър -: Mar 30, 2012, 09:58
@arctic - това предложение ми хареса. Днес ще го пусна някъде да го разчовъркам как ще ми пасне. Определено в дискусия се раждат идей :)
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Решение за file share през интернет или ftp сървър -: Mar 30, 2012, 09:37
@borovaka - то това ми беше и първата идея която ми дойде на ум, ама си викам все трябва да има нещо по въпроса измислено. Но като се замисля отделих над час да се ровичкам, а щях да го направя за толкова време.
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Решение за file share през интернет или ftp сървър -: Mar 30, 2012, 09:26
Да поясня още малко. Това net2ftp го гледах. Идеята която ми се върти е дигам си при мен ftp сървър. Колежката от отдел маркетинг трябва да изпрати 2GB при което влиза на някакъв примерно уеб базиран интерфейс, качва файла и генерира user/pass на ftp-то за папката в която е файла. Копира си user/pass/url на ftp-то и ги праща в мейла до някой си отсреща. Въпроса е какъв интефейс да ползвам за да могат потребителите да си създават тези user/pass за ftp сървъра.
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Решение за file share през интернет или ftp сървър -: Mar 30, 2012, 08:59
Здравейте,
ще се опитам да обясня точно какъв е казуса. Организация с 100+ потребителя, разбира се ползващи активно mail. Обаче както се досещате от тези 100 сигурно 98 понятието ограничение за големината на прикачен файл към мейла не им говори нищо и всекидневно се опитват да пратят по 700MB през мейла. Доста често се налага обмен на голями файлове с външни контрагенти. Ползване на услуги като tranz.it и подобни ръководството забранява да се използват поради факта, че някой от данните са конфиденциални. На скоро фирма с която работим ни изпрати два проекта като пичовете ни пратиха една табличка с адрес на ftp сървър и два различни user/pass за всеки проект. Табличката ми изглеждаше изцяло автоматично генерирана. Иска ми се да измъдря и подобно решение при мен. И тук идва голямия проблем. FTP сървъра ясно, проблем няма. Обаче дайте идея за интерфейс който потребителите да ползват и да могат през него да създават папка, да качват съдържание и да създават отделно име и парола с права само за тази папка. Разбира се за тях да става лесно с два-три клика. Иначе трябва да се превърна в ftp интерфейс и да правя всичко това вместо тях.
5  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Samba Domain или Active Directory върху 2003 сървър -: Nov 05, 2008, 15:21
Мъчи ме от известно време една дилема: samba или много пари за Win 2003 и колове.
Ситуация: мрежа от около 130 PC, 2-3 сървъра. Работните станции са разположени в 5 сгради, близки една до друга в една мрежа. Проблема е с контрола над тях. Чета от няколко дни какво точно ще ми предостави Samba ако изградя домейн с нея и си спестя парите от лицензи. Има ли някой подобна практика и може ли да каже конретно какво точно ще загубя от използването на samba? Всички PC-та са с WinXP, сървърите са разнообразни :)
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Тестване на samba server? -: Jul 28, 2008, 22:41
Не съм сигурен дали е за този раздел темата ми, но ми прави впечетление че подобни теми и обсъждания почти не намирам, особенно на български.
Та темата ми е свързана с samba server конкретно. Имаме си hardware, имаме си кофигуриран сървър, работни станции да го ползват, всичко си е наред. Обаче идва момента да се запитаме ще издържи ли този сървър на натоварването което му се планува и колко може да издържи той като да работи нормално. Навярно всеки се е питал това, или вече имам изкривено разбиране на нещата от предходната ми длъжност като бета тестер '<img'> Та има ли автоматизирани tool-ове който да симулират натоварване на sabma сървър и да се провери на какво натоварване би издържал? Как вие смятате какъв хардуер да използвате, и за колко време би ви стигнал без допълнителна инвестиция.

P.S. Може да смятате че въпроса се отнася и за apache и mysql също?
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Реализация на файл вървър със Самба -: Jul 24, 2008, 12:20
Мерси много, това ми стига. Оправих се днеска, но се наложи да променя малко структурата на директориите които исках, така както ги исках няма как да се получи. Сега всичко е наред.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Реализация на файл вървър със Самба -: Jul 23, 2008, 22:56
Повярвайте ми, не питам за нещо за което не съм изчел документацията и не съм се мъчил да се справя и без да питам. Не искам някой да ми казва цъкни тук, напиши еди ква си команда. Дайте идейно обяснение възможна ли е такава структура с такива права, и ако да как да стане като реализация. Не искам подробно обяснение а 2-3 изречения да се насоча къде бъркам.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Реализация на файл вървър със Самба -: Jul 23, 2008, 15:12
Забил съм се от известно време да се боря и да разуча самба-та. Трябва ми за реализиране на файлов сървър който да ще се използва за архивиране, съхраняване на лични файлове и споделяне на файлове от потребителите в мрежата. Това което искам да реализирам е файлова структура
home
  -user1
    -Backup
    -personal
    -transfer
  -user2
 -Backup
    -personal
    -transfer

Всеки потребител да използва задължително име и парола. Папката Backup да е с пълни права за него и с права само за четене от другите, папката personal да е с никви права за останалите, а в transfer да може всеки потребител да пише и чете от нея. Същите права да се отнасят и за подпапките и файловете който ще се създават в тези папки.

Правата върху тези папки съм ги задал, самба-та съм си я конфигурирал но не постигам желания резултат. Къчен файл от потребител User1 в папка transfer на user2, не може да се коригира от user2.

Моля помогнете, че ми се изчерпаха знанията и се забатачих. '<img'>
Страници: [1]