Здравей,
Тъй като вече почнах да се занимавам с този "gnomemaker" реших и аз да го инсталирам. Общо към 5 минути.
Работи ми на другата конзола, не изглежда зле, никак даже.
Честно казано не съм и търсил други неща, тъй като 'k3b' ми работи желязно, но ще го пробвам. Имам и "cdrecord".
Сега пак на въпроса, това което получаваш е известно като "RPM-ад" (има и DEB-ад)

'> (моля без 'flames' просто едно мнение).
Различните пакети зависят от други пакети, но не е само това те зависят и от конкретна версия/версии (например: всички версии < дадена или пък всички версии >= друга);
И това обаче не е всичко, те зависят и от различната допълнителна функционалност която може да се иска (това става като се задават параметри при изпълнението на етап1: "./configure --enable-something --enable-another --disable third"
За това толкова. Погледнах и "Changelog-a" (на 'gnomebaker) при мен "Gentoo-stable with some testing packages" това е първата версия 10-юни-2005 'gnomebaker-0.3' и се води още "тестова" (не е бета или алфа). За повече инфо на сайта на проекта, не съм го гледал.
Сега по-конкретно на нещата (много се отплесвам нещо

'>
Ето от какво зависи:
...
app-cdr/gnomebaker-0.3:
>=gnome-base/libglade-2.0 gnome-base/libglade-2.5.1
>=gnome-base/libgnomeui-2.0 gnome-base/libgnomeui-2.10.0
>=sys-apps/sed-4 sys-apps/sed-4.1.4
dvdr? app-cdr/dvd+rw-tools app-cdr/dvd+rw-tools-5.21.4.10.8
media-libs/libvorbis media-libs/libvorbis-1.1.0
mp3? media-sound/mpg123 media-sound/mpg123-0.59s-r9
vorbis? media-sound/vorbis-tools media-sound/vorbis-tools-1.0.1
!bootstrap? sys-devel/patch sys-devel/patch-2.5.9
virtual/cdrtools app-cdr/cdrtools-2.01-r3
...
Малко разшифровка

'>
Зависи директно (за да може да се компилира) от:
DEPEND=">=gnome-base/libglade-2.0
>=gnome-base/libgnomeui-2.0
media-libs/libvorbis"
Зависи опционно (допълнителна runtime функционалност) от:
RDEPEND="${DEPEND}
mp3? ( media-sound/mpg123 )
sox? ( media-sound/sox )
vorbis? ( media-sound/vorbis-tools )
dvdr? ( app-cdr/dvd+rw-tools )
virtual/cdrtools"
При мен използвам (като допълнителна функционалност):
"app-cdr/gnomebaker-0.3 -debug +dvdr +mp3 +nls -sox +vorbis"
Тоест поддържа "mp3, nls, dvdr и vorbis"
И сега пак на отговора, тъй като изглежда пакета е доста нов той ползва и доста нови версии на други пакети, виж кои версии имаш при теб. Ако някоя версия е по-стара няма да работи и/или да се компилира.
Погледнах пак твоята информация и видях че ти иска "gstreamer" при мен го няма като зависимост (едно от нещата които ценя при "Gentoo" е възможността да си управлявам сам зависимостите

'>. Иначе имам зададен флаг:'gstreamer' тоест го ползвам където е наличен (тук при мен го няма).
Това е друга особеност на "rpm"|'deb" пакетните дистрибуции - тези които правят/компилират пакетите определят и наличието или отсъствието на допълнителните флагове (сега се сетих 'Уфф' пробвай да зададеш по-малко допълнителни флагове на етапа "./configure" - дай "--disable streamer" или както е там (може да махнеш и други неща

'>.
Пример: "pinentry-gtk" и "pinentry-qt" са два пакета според това дали са за GTK или за QT. При мен е само един.
По-подробно за rpm|deb ад/h-e-ll виж/потърси в Google, че написах цял ферман тук.
PS: пробвай с по-старата версия - 0.3.
Успех. Румен