Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.  (Прочетена 166247 пъти)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 3548
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Хахаха, това бие дори пасквилите на Мiнджiв и "джентълменската" загриженост на простокировците за едни милиарди по ПВУ  ;D
Скоро не се бях смял така  :D

П.П.

Има цикличност и в момента навлизаме в ново средновековие, защото просвещението не ни понесе добре и сега доброволно си искаме кочината. Но преди това ще има малко фашизъм, щото това зелените джендъри са много лоши хора.
..

Файър, именно зелените джендъри са фашизирани и екзалтирани елементи. Дават ти "свободния избор" да плюеш колкото си щеш по руснаците, но сакън да не пипнеш свещените крави и други животни, изтъпанени на показ за всеобщо задължително одобрение, като ваксинации, перки, огледала и отказ от изкопаеми (разбирай руски) горива, независимо, че производството на батерии, например, хич не е зелено (да не говорим, че е скъпо). Дават ти и свободния избор да ядеш скакалци, например. О, какъв жест! Голям кеф, няма що.  А, забравих едно от големите "достижения" на "просветената цивилизация", което също е задължително за одобрение- смяна на пол и произволна сексуална ориентация, плюс мерки за такова въздействие и върху подрастващи.

П.П.П. И обратно по темата- Буданов може да си плямпа, каквото поиска, но е факт, че похарчиха украинците с идеята да обезсилят руснаците. Не се получи.

Направих си труда и да го видя, какъв е аджеба, тоя Михаил Зигар, дето го цитират в линка от поста на Ачо. Неслучайно съм се присетил за Мiнджiв  ;D

https://meduza.io/book_landing/2023/12/28/mihail-zygar
Творчество на тема "Хибридната война на Русия срещу България и българите през вековете" някак странно прилича на това - "В своей новой книге «Война и наказание» Михаил Зыгарь — один из самых важных авторов, пишущих сегодня по-русски, — ищет ответ на главный вопрос современной российской истории: почему мы вообще докатились до 24 февраля? Это книга о том, как Россия на протяжении веков уничтожала Украину. И о людях, благодаря которым она так и не смогла этого сделать. Журнал New Yorker включил «Войну и наказание» в число книг, обязательных к прочтению в 2023 году (мы с ним согласны).
Та така де, и тоя борави с векове. Каква Украйна е имало преди векове, сигурно става ясно от грантовете. Един и същ "заказчик" на тема за вековни хибриди и незнамсикакви още войни?
Щом от медузата си пробутват медузките и ни обясняват, че задължително трябва да четем такива неща, по мнение на нюйоркъра, значи е пропаганден шедьовър  ;D

То само това като прочетеш- "..И как советские спецслужбы выдумали, что Бандера был верным союзником нацистов.." - ами бил е, бил е, батальонът "Нахтигал" (демек "Славей", какво поетично име) е създаден от абвера. Просто в един момент Бандера малко се е надскочил с обявяване на независимост, след като немците са влезли в Украйна, и съответно са го тикнали шефовете му в концлагера, да се опомни, кой му е дал хляба в ръцете. И после пак го вадят оттам, когато РККА влиза отново в Украйна, че да си го ползват по антируско и антисъветско предназначение.
« Последна редакция: Sep 16, 2024, 20:41 от Nik123 »
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 4173
    • Профил
   ЪЪЪ,кашик,последните ти 2 поста са донякъде обективни,но не знам защо плясна това:

Цитат
... защото просвещението не ни понесе добре ...

Добре,че е просвещението,че да намали влиянието на еврейската мизерия,наречена християнство,т.е. да изчезнат инквизициите,мъченията и др. подобни ,и ,разбира се,да дръпнат технологиите напред.
« Последна редакция: Sep 16, 2024, 21:28 от spec1a »
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 3581
    • Профил
Мдам севернокорейците вече кацнаха на слънцето - пътувайки само нощем
а останалите - денем (да се пържат.. в собствен сос)
https://www.youtube.com/watch?v=pOZhPz92Dic
How utterly insane this achievement is. They even did it during the day!
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8908
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Еми нямали нужда от мобилизации. Имало достатъчно доброволци да се бият с врага, и да умират на фронтовете.

За съжаление е вярно. Руснаците живеят в толкова бедствени условия, че доброволно и с желание се записват да ходят да мрат срещу 2-5 хил. щ.д. на месец. Ако оцелеят, ще е добре, ако умрат, ще е отърваване и семейството ще получи някоя стотинка обезщетение. Далавера от всякъде :'(
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Файър, именно зелените джендъри са фашизирани и екзалтирани елементи.

Не казвам, че не си го търсят, но никога не съм смятал, че целта (да спрем безумни залитания) оправдава средствата (въвеждане на консерватизъм, мило название на феодализъм).
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
   ЪЪЪ,кашик,последните ти 2 поста са донякъде обективни…

Говоря за световни тенденции. В момента имаме грубо две тези за по-нататъшното развитие и двете действат по безобразен начин. Изхода от това не е добър. Няма реален избор. И от двете страни получваме едно и също. Много по-лошото е, че световното население е съгласно с това и му харесва. Все си мислех, че сме надраснали това мислене на добитък.

Позволено ти е да обвиниш инстуционалното християнство за робското мислене, но нещо като три и половина века минаха, откакто е загубило влиянието си. Хората си го искат.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 5710
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
А пък като не ти стигат хората, ето какво се препоръчва :

https://www.vesti.bg/sviat/rusnacite-da-praviat-seks-na-rabota-prizovaha-vlastite-6208767
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил

И обратно по темата- Буданов може да си плямпа, каквото поиска, но е факт, че похарчиха украинците с идеята да обезсилят руснаците. Не се получи.

Украинците не правят нищо друго в тази война, освен да харчат човешки животи. Така е от самото начало. И всъщност е нещо, което в Украйна и Русия винаги са правили. За тях няма значение живота. Майките ще раждат, а както разбираме, ще раждат докато им тече четиринадесет часовата смяна на струга. Щото дула на танкове трябва да се правят, няма там някакво си раждане да им спира поточната линия.

Важното е Русия/Украйна да е велика, а от население няма нужда.

От друга страна плана на нашия (далечен) сънародник Борис Джонсън се получава безапелационно. В момента РФ е за смях на кокошките. Унижението е пълно. Почти месец, откакто Украйна влезе в областта на Курск, те все още са там. Колко точно си мислим, че ще изкара Шотландия, ако нападне Англия или Мексико нападне САЩ. Ще успеят ли да се задържат два дни? И по-важното, след като го направят, ще продължат ли да съществуват?

И обратно по темата- Буданов може да си
Направих си труда и да го видя, какъв е аджеба, тоя Михаил Зигар, дето го цитират в линка от поста на Ачо. Неслучайно съм се присетил за Мiнджiв  ;D

Това и друг път сме си го говорили и няма да се разберем. Заквасен си с имперска пропаганда. Пропаганда не идва само от запад. Всяка империя си има своя, Китай също не е изключение.

Украйна е доста по-стара от Русия, както Македония е поне с три хиляди години по-стара от Дунавска България.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 6579
    • Профил
Руснаците живеели при бедствени условия ли?
Там няма хора живеещи масово по улиците и палаткови градове, както в големите градове на САЩ например.
Там бандитите влезли нелегално през границата не превземат цели сгради и квартали, в които и полицията не смее да влезе
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Руснаците живеели при бедствени условия ли?
Там няма хора живеещи масово по улиците и палаткови градове, както в големите градове на САЩ например.
Там бандитите влезли нелегално през границата не превземат цели сгради и квартали, в които и полицията не смее да влезе

Нивата на престъпност са малко по-ниски и това е вярно. Но защо ти е мощна, организирана престъпност, като самата ти държава е престъпна, а престъпниците са държавни служители? Например трудно ще намериш губернатор, който да не е борчага, явление днес познато само там, тук и в Сърбия. Всички други отдавна градят културата си не в залите за силови спортове.

В Америка има бедни, тези бедни са над осемдесет милиона по най-щадящите оценки. Вярно е и се знае. Но поне там, ако се хванеш в ръце, имаш шанса да се измъкнеш от мизерията. Не казвам, че е лесно, не казвам, че някой ти помага да си стъпиш на краката, но все така съществува шанс от дъното да стигнеш до върха на обществото. И това се нарича американска мечта. В Русия това е възможно единствено по престъпен път.

Ако на младини си вършел дребни кражби, бил си се по улиците и си лежал за бандитизъм, нищо чудно Путин да ти подари „частна“ армия, ама докато не се самозабравиш и пак същия не нареди да свалят самолета ти.

Нормален начин да се издигнеш няма. Ако не си престъпник не те назначават дори на дребна, чиновническа длъжност. Единствено имаш право да бачкаш в някой завод, заобиколен от цялата менделеева таблица, вечер да се заквасиш с водка и ако не умреш в калната канавка (щото асвалт няма) по път за избушената си барака, то доволно може да се тръшнеш на дървения нар. Това разбира се, ако местната борчага не е решил да си построи Дисниленд на мястото на дома ти, поне докато някоя заблудена ракета не го удари.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Излишно е да казвам, че всичко това в еднаква степен важи за Украйна. Само мащаба е различен, но всичко си е същото.

доп.
===

Даже първообраза на моя, лиричен герой с дисниленда е украинец. Но то грешката е вярна, защото украинските борчаги са руски борчаги. Имат парите/властта си благодарение на РФ и с нейно позволение. Следователно са служители на ФСБ, а не на Буданов. То самия Буданов едва ли е нещо различно от разсилен на пл. Лубянка.
« Последна редакция: Sep 17, 2024, 14:22 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
    • Профил
В коя държава, Гога, най-големите престъпници не са на държавни постове?

И какво значи престъпна държава. Такава, която нарушава международните закони ли?

Ако е така, най-престъпната е САЩ.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
И какво значи престъпна държава. Такава, която нарушава международните закони ли?

На този, втори въпрос, отговора е лесен. Престъпна е тази държава, вършеща престъпления срещу собственото си население. И съм съгласен, че това важи за всяка държава. Но си има шампион и този шампион е Китай. А Русия е малко по-назад. На другия край са западно-европейските държави (все още). Затова няма, как да подкрепя ставащото там. И трябва да направя, каквото мога, за да не стигнем и ние там, нищо, че уверено сме се запътили.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

4096bits

• Напреднали
    • Профил

На този, втори въпрос, отговора е лесен. Престъпна е тази държава, вършеща престъпления срещу собственото си население. И съм съгласен, че това важи за всяка държава. Но си има шампион и този шампион е Китай. А Русия е малко по-назад. На другия край са западно-европейските държави (все още). Затова няма, как да подкрепя ставащото там. И трябва да направя, каквото мога, за да не стигнем и ние там, нищо, че уверено сме се запътили.
Известен ли ти е факта, че САЩ имат най-много затворници? Дори от милиардния и почти половина Китай.
Не е ли престъпление да доведеш десетки и стотици хиляди хора до състояние, да не могат да си позволят дом и да живеят на улицата? До такова отчаяние, че да бягат от действителността, като се дрогират. Да вкараш десетки милиони имигранти, да им даваш повече пари, отколкото даваш пенсия на собствените си граждани. Да ги осигуриш здравно безплатно, а на собствените си хора това да не го предоставиш. На практика, да ги подменяш.

Китай си има кусури, както и всяка държава. Но положението там не е такова. Китайците вярват в бъдещето. Американците започват да търсят начин да избягат от Америка.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Само да кажа, че това, че критикувам руснаците, не означава, че не съм русофил, освен това не означава, че съм сляп за проблемите в американското мислене.

Просто това е темата. Харесвам Русия, благодарен съм ѝ. Но Русия има спешна нужда от промяна, ако иска да има поддръжник в мое лице. Ако ще ми предлагат по-лоша версия на това, което вече имам, няма как да ме спечелят.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 5880 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости