Покажи Публикации - RealEnder
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 11
16  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Free distributed WPA PSK cracker -: Sep 28, 2011, 21:31
Идеята е в wordlist-а да има само чисти думи, а след това с rule engin-а да се добавят цифри, знаци и т.н.
Ясно ми е, че видеокартата е боза за такива занимания, но ми трябваше просто желязо, на което да подкарам oclHashcat-plus, за да го добавя в help_crack-а. Почти съм го завършил, единствено някакви драми със subprocess.check_call и неговата интелигентност при парсването на параметрите остана да оправя. Накрая може и python-a да науча като хората :)
17  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Free distributed WPA PSK cracker -: Sep 27, 2011, 11:39
Здрасти,
Благодаря за отзивите, по въпросите:
pcap analyzer-а на aircrack-ng не е пипан от началото на 2010 и все още е на същото дередже. 30-те процента fail вероятно си ги прочел тук. Една от целите на проекта е да се преработи pcap analyzer-а на aircrack-ng, за да работи коректно. Това е важно, най-малкото защото например oclHashcat-plus използва анализатора на aircrack-ng, за да извади правилните хешове. В pyrit нещата стоят доста по-добре, там анализатора е statefull и се справя. На базата на събраната информация вече имам списък с captures, които не се process-ват правилно от aircrack-ng/pyrit, към последния tool започнах да пускам и бъгове с конкретни примери. Проблемът е, че работата е доста пипкава и тече бавно - трябва да се гледа всеки пакет, какви флагове са му вдигнати, каква е поредността и пр. Определено събраната база е доста полезна за тестове.
В момента процеса в dwpa за обработка на pcap е следният:
1. каченият capture се прекарва през wpaclean - това е от svn-то на aircrack-ng, оставя EAPOOL и broadcast пакетите
2. Изчистения capture се раззцепва по мрежи с tcpdump в отделни файлове. До вчера това ставаше с tshark, но производителността му е доста ниска в сравнение с tcpdump (нещо от рода на х100)
3. Всяко от файлчетата с мрежите минава през pyrit 0.4 analyze - ако анализатора открие коректен handshake - влиза в базата и се изпраща за чупене.
Процеса определено не е оптимален, но исках да имам бърза работеща сглобка с подръчни средства. Третата стъпка ще отпадне, когато имаме човешки анализатор във wpaclean.

Относно wordlist-овете - специално по случая написах скрипт, който да парсва wikipedia дъмповете - wlc. От тях се вадят единствено уникалните думи, където трябва се транслитерира. Знаци, цифри и т.н. се махат. Идеята е да има такива речници, които впоследствие да са удобни за прилагането на rule engin-а. Все още не съм направил интеграция с oclHashcat-plus, но и за това ще дойде времето. Освен това чакам и hashkill-а да донатъманиш ;)

Относно Hashcat - да, имахме лека схватка с atom :) Постнах на форума, но човека е доста докачлив на тема "използват ме" - имаше няколко случая на ребранд на Hashcat туловете и продажбата им. В поста ми видя единствено реклама на услуга, която на всичкото отгоре няма връзка с Hashcat. След няколко нервни поста се разбрахме кой за какво се бори и решихме да изтрием thred-а, да не ни четат простотиите :) В края на краищата и той разчита на анализатора на aircrack-ng и има интерес да стане по-добър. Като ми остане малко време ще допълня help_crack-a и с hashcat поддръжка, която ще включи и rule engin-а му. Това, което ме спира е, че всъщност нямам хардуер, за да тествам :) Лаптопа ми е с intel-ска карта от SNB и втора ATI, което обаче държа изключено да не пие ток, защото под Linux със сегашните драйвери не отлепя.
Ако ти се занимава, можеш да пуснех help_crack-а да поработи при теб известно време - под linux ако намери pyrit директно го използва, ще е интересно за сравнение на производителността. Ако ти се python-и, може да добавиш и поддръжката за oclHashcat - приемам patch-ове ;)

P.s. хм, намерих преди малко една win машина с geforce 9200M GS, може ако ми остане време да го допиша...
18  Сигурност / Системна Сигурност / Free distributed WPA PSK cracker -: Sep 26, 2011, 14:31
Последните няколко седмици се занимавах с проект, който трябваше да стане сървърната част на besside-ng - това е средство, все още живеещо в aircrack-ng svn-то. Последствие функционалността се попромени и допълни, като идеята е реализацията на разпределено crack-ване на WPA handshakes, подобно на множеството платени такива услуги. За разлика от тях аз нямам специализиран хардуер за сметките - те се извършват от доброволци, които правят изчисленията с помощта на python скрипт. Системата приема upload на libpcap captures, като за да видите резултата, предварително трябва да си извадите ключ. За момента работи с pyrit и aircrack-ng.
Адресът е http://wpa-sec.stanev.org
Приемам идеи за подобрения и допълване. Планирал съм отварянето на кода, може би ще стане към края на седмицата.
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Тези статии Които сте ги написали за Електронен подпис под LINUX и НАП са лъжа -: May 25, 2011, 15:28
Здравейте,
Виждам, че съм пропуснал една разгорещена дискусия по темата е-услуги на НАП и Linux.
Ето малко подробности, за да се изяснят нещата, поне малко.
На който му е интересно, може да порови тук във форума, за една дискусия от преди около година, за да се види как и защо услугите на НАП "сработиха" по Linux.
Относно подписването, ще го разделя основно на два вида, за по-ясно - подписване на уеб съдържание в даден сайт и подписване на файл.
В първия случай може да се използва CAPICOM COM обекта, за IE или crypto обекта за Gecko/NSS браузъри. В този случай, ако драйверите са инсталирани коректно, подписването става прозрачно за потребителя и е достатъчно дружелюбно за потребителя.
В другия случай, когато искаме да подпишем локален файл, трябва да се напише компонент (java applet/plugin за съответния браузър и т.н.), който да достъпи файла и да направи detached сигнатура.
За НАПтакъ компонент е написан като COM обект и под IE работи подобно на горния вариант. Под останалите браузъри/ОС се извежда втори file upload input, в който се добавя подписа. Форматът е стандартен PKCS#7 detached signature, с включена сертификационна верига. Има достатъчно разработени приложения за такова подписване - платени/безплатни/свободни и т.н.
Тъй като аз съм писал ръководството, което дружно бе оплюто, приемам всякаква ГРАДИВНА критика, за да го подобря. Всъщност, когато го публикувах за първи път имаше такава и се постарах да я отразя. Въпросната инструкция е писана за Ubuntu 9.10, като идеята да опиша как стават нещата с openssl е да се покрие максимално всички дистрибуции, тъй като openssl отдавна е основна криптографска библиотека/tool в *nix среда.
Стъпките не само са тествани внимателно, но и се използват от не малко хора. Относно Cryptonit възможно е да се сблъскате с проблем на 64 битовия билд, описан и решен тук: http://alex.stanev.org/blog/?p=279
Виждам и, че други хора работят по въпроса (визирам работата по p7xtool) и мисля, че това е правилният начин за развитие при community based ОС.
Ако многоуважаемият bengazara благоволи да даде повече информация какви точно съобщения за грешка получава при следването на инструкцията и с каква дистрибуция работи, вероятно ще мога да помогна. Разбира се, всякакви просташки квалификации, излезли от речника на десет годишен геймър, определено не са добре дошли в този форум.
Относно възможностите на този или онзи софтуер за подписване, визирам java applet-а на b-trust, combo light, infonotary signer и т.н. е добре да се обърнете към съответния разработчик.
Аз лично препоръчвам под Linux да се използва Cryptonit, който генерира правилният формат на сигнатурата и с него се работи сравнително лесно.
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Използване на пръстовия отпечатък при Ubuntu 11.04 -: May 03, 2011, 12:28
@laskov, много плява излиза от lshal :) Ако и в lsusb изхода го няма, тогава
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвергиране от PDF във Word при Ubuntu 11.04 -: May 03, 2011, 12:05
OCRFeeder е wrapper и използва външен двигател. Инсталирай tesseract-ocr, но от това PPA, защото в репо-тата е става версия: https://launchpad.net/~alex-p/+archive/notesalexp . Там има и по-нова OCRFeeder, както и доста други неща - препоръчвам ти да го махнеш след инсталацията.
Понеже българската обучена библиотека я няма в репо-тата, ще трябва да я сложиш на ръка от тук:
http://code.google.com/p/tesseract-ocr/downloads/list
Като цяло, малко е играчка, ако ми остане време ще взема да ги добавя в моето PPA, но засега така...
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Използване на пръстовия отпечатък при Ubuntu 11.04 -: May 03, 2011, 11:44
Хубаво, тука го няма, сигурно са го закачили на USB отвътре.
А дай сега на lsusb изхода :)
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Използване на пръстовия отпечатък при Ubuntu 11.04 -: May 02, 2011, 13:48
viv1111, пусни в терминала командата lspci и пусни тук изхода от нея. По това ще разберем какъв че четеца ти и дали има драйвери за него. По принцип не е сложно да се подкара и работи. Не бих казал, че е удобно, но това е въпрос на вкус :)
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвергиране от PDF във Word при Ubuntu 11.04 -: May 02, 2011, 13:40
Опитай с OCRFeeder, има го в хранилищата. Малко играчка при настройката, но като цяло работи. Ето малко линкове по темата:
http://en.wikipedia.org/wiki/OCRFeeder
http://live.gnome.org/OCRFeeder
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Здравейте, Имам сериозен проблем моля помогнете. -: Apr 05, 2011, 13:28
Мисля, че малко избягахте от проблема на колегата:)
Това hlds_i686 изглежда е демона на halflife/cs сървър и е възможно да са останали след игра (спекулирам, не съм запознат с играта)
Пробвай да го утрепеш, ако не ти трябва в момента:
$sudo killall hlds_i686
ако не стане, по-грубо:
$sudo killall -9 hlds_i686
Обнови до последната версия и му огледай настройките, ако има такива
26  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Kaк да стартирам BitTorrent? -: Apr 04, 2011, 22:15
Не ти препоръчвам Deluge, писан е на python и яде много памет, особено с повече торенти. rTorrent е конзолен клиент и вероятно трудно ще му свикнеш.
Опитай с TransmissionBT:
$sudo apt-get install transmission-gtk
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Мога ли да осъдя НАП -: Mar 29, 2011, 14:06
Отделно, тъй като подписването с openssl е малко неудобно от потребителска гледна точка, можеш да използваш cryptonit - има го в хранилищата, GUI приложение. За 64 bit платформа има бъг, който съм го решил и публикувал в моето PPA за ubuntu:
https://launchpad.net/~realender/+archive/ppa
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Мога ли да осъдя НАП -: Mar 29, 2011, 14:03
antzi, за ssl renegotiation-a това е решението:
Аз съмо съм с FF4 + ubuntu 10.10 решението е следното:
1) в адрес бар-а се пише about:config
2) търси се записа
security.ssl.allow_unrestricted_renego_everywhere__temporarily_available_pref
и се задава на True
Това е. Алтернативно, може да се включи само за конкретния сървър. Тогава:
1) в адрес бар-а се пише about:config
2) търси се security.ssl.renego_unrestricted_hosts и се записва
inetdec.nra.bg
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: КАК да си направим IPTV за гледане на Софийските цифрови ефирни програми в LAN -: Nov 25, 2010, 18:34
Ще е интересно да споделите кой какъв хардуер точно използва, ако е от БГ от къде (няма да стане реклама) и т.н., защото доста народ "изгоря" с криви USB receiver-и - или няма подходящи драйвери, или под капака - аналог:)
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблеми с флаш-а при повече флаш реклами при firefox -: Nov 17, 2010, 13:47
+1 AdBlockPlus
Тук са българските листове + ръководство за инсталация и в други четци: http://stanev.org/abp
Страници: 1 [2] 3 4 ... 11