Покажи Публикации - IvanRadev
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5
31  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с видеото ubuntu 7.10 -: Dec 19, 2007, 22:29
Същата тема бях пуснал скоро, но без конкретен отговор. Аз рядко гледам каквото и да е, затова си оставям Компиза включен, но ако ще гледам нещо го изключвам от change desktop background\visual effects



32  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Synaptic pakage manager -: Dec 19, 2007, 14:30
Supeeer! Всичко оправих, даже и Гоогъла си инсталирах! Благодаря Ви!
33  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Synaptic pakage manager -: Dec 19, 2007, 00:44
@neter, пробвах първо твоите инструкции, като по- лесни, но резултат няма! Благодаря ти все пак!

@phantomlord, проблема е същия, но ще ми трябва време, за да изпълня инстукциите ти, което в момента ми липсва. Ще се опитам скоро и ще пиша пак ако имам нужда от напътствия или евентуално да се похваля, че съм се справил. Благодаря ти!
34  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Synaptic pakage manager -: Dec 18, 2007, 13:08
С Убунту 7.10  и снощи реших да инсталирам LImeWire.deb, по време на инсталацията започна да се обновява от интернет. След като изтегли всичко започна  да се инсталират пакетите, но когато стигна до sun-java5-bin запецна нещо. Оставих го повече от 30мин, но никакъв резултат. Опитах се да прекратя инсталацията, но пакт менаджера не можеше да се затвори, затова рестартирах. Днес пускам да се инсталира google-desktop-linux_current_i386.deb, Package installer-a ми изписва:
"Status: Error: Failed to satisfy all dependencies (broken cache)"

Отворих Synaptic и ми излезе съобщение за грешка( не се сещам каква) но пишеше да пробвам с
Примерен код
sudo dpkg --configure -a
и после сам се затвори.
Вкарах в конзолата кода и пак отворих Synaptic, овори се но казва, че има счупен пакет и не може да работи, опитвам се да го махна, но не може и изписва: "E: sun-java5-bin: Package is in a very bad inconsistent state - you should"
Сега не мога да добавям нови пакети '<img'> и не знам какво да направя!
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Skype -: Dec 16, 2007, 01:04
Цитат (rip_darkman @ Дек. 15 2007,12:41)
А аз предлагам да се ***те в мързеливите гъзове.Човекът иска помощ,а не акъл.Ако бях начинаещ и ме посрещаха така никога нямаше да продължа с линукс.
А за проблемът :
sudo apt-get install skype
Иска ти паролата на потребителя,пишеш си я и си готов.

Съгласен съм с тебе. Обаче аз също съм начинаещ, но пък питам първо http://www.google.com/linux преди да се обърна към вас.
36  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Микрофон и камера в Тиликс?!? -: Dec 14, 2007, 10:11
Оказа се, че е не е мютнат, но пък имам и аз не знам колко изхода и работи по звука, че съм ги объркал и не само кепчъра е трябвало да пусна. Благодаря за съветите и се надявам и hackera777 да си оправил проблема '<img'>
37  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Микрофон и камера в Тиликс?!? -: Dec 13, 2007, 00:09
Кажете, какво да направя! Дистрото ми е Ubunto7.10, Skype 2.0.0.13 beta, Motherboard Asus M2N-SLI delux и някъв микрофон, но не мога да го пусна микрофона. Пробвах "Код:
~$alsamixer
Натиска се бутона Tab на клавиатурата за да се покажат настройките за входящият сигнал (Capture), след това с дясната стрелка се избира плъзгача за Capture, увеличава се нивото му и се натиска бутона Space, за да се активира запис. После Esc за да излезете и това е."  обаче, не доведе до никакъв ефект.
38  Нетехнически теми / Коментар / Asus eee pc -: Dec 04, 2007, 22:28
АААА това е гъзария голяма, нищо че е предназначено за деца м/у 6 и 18 години ( та нали и аз съм в този диапазон '<img'> )
ето инфо: Asus eee pc preview



39  Нетехнически теми / Коментар / Wizpy - нов телефон с linux -: Dec 04, 2007, 21:06
Wizpy - нов телефон с Linux платформа?
Това устройство със сигурносст носи едно от най-неясните названия, които сме срещали. "Wizpy Linux Device" звучи все едно би могло да бъде телефон, чийзбургер, лаптоп, ултрапортативен PC или каквото и да е друго. Според някои източници става дума за нов Linux-базиран смартфон. Устройството е с доста добри спецификации, като разполага с 1.71-инчов външен OLED дисплей, FM радио, софтуер за преглеждане на изображения, DivX плеър, мобилен офиспакет, Web 2.0-съвместим браузър, както и VoIP възможности, които използват вграден Wi-Fi модул.

Стандартно устройството се доставя с доста приличните 4GB флаш-памет. Няма надеждни сведения какъв вид Linux платформа се използва (на дисплея пише TurboLinux, но какво е надградено над базовата функционалност, за момента нямаме представа), но определено изглежда доста добре… Бихме се радвали, разбира се, да попаднем и на някакви "шпионски" снимки, които да го демонстрират в действие...

Wizpy ще се продава за около $290 и се очаква да бъде на японския пазар през февруари 2008, като глобалното му разпространение се очаква по-късно същата година.

Ето видео: http://youtube.com/watch?v=ltP295-ygmA
А това е сайта на Wizpy: http://www.wizpy.com/wsyslogin.php

Пускам темата без конкретен замисъл, просло си мисля, че хората тука ще имат интерес към Wizpy '<img'>

edit: забравих да добява, че е извадка от http://tehnozona.bg/?mod=news&article=1201



40  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Flash няма звук -: Dec 04, 2007, 20:52
Току що се светнах, че flash плеъра не работи само, когато съм пуснал XMMS. Смених му output plugin-a и сега не блокира звуковата платка. Благодаря на всички за съветите '<img'>
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / How to set gdesklets? -: Dec 02, 2007, 00:17
Цитат (Slasher @ Ноември 27 2007,01:17)
Какво ли не направих за тeя gDesklets, има ли друг начин да си направа icon toolbar долу като screenlet и да си сложа SmoothWeather и да стане като това http://www.gnome-look.org/CONTENT/content-pre1/70086-1.jpg мнго ми харесват  '<img'>

icon toolbar-a не е десклет, а Avant window navigator

ето ти  линк с инструкции как да го инсталираш '<img'> За да го инсталираш ще ти трябва и работещ Compiz или Beryl



42  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблеми с пускането на видео -: Dec 01, 2007, 13:30
Ползвах описанията install guide и всичко си стана както трябва освен това с видеото '<img'>
43  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблеми с пускането на видео -: Dec 01, 2007, 12:13
Много интересно явление се получава като пусна някой видео файл докато работи и Compiz. Видеото започва да трепти супер много. Не мога да ви опиша ефекта, а и скийншот не мога да напрява, защото на него или се вижда качествен видео образ или черно петно и не може да се добие представа.
Драйверите ми са най- новите за видео платката АTI 2600XT, кодеците са си добре(без Compiz видеото се пуска без проблем), дистро: Ubuntu 7.10, плеър: който и да е все едно се вижда.
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 2600 XT
OpenGL version string: 2.1.7059 Release
 
И другото което много ме подтиска и HD видеотата, които много обичам да гледам, но даже и без Compiz не се виждат както трябва, а много насича сигурно се виждат само 5fr/sec а компютъра е достатъчно мощен и на Вин всичко си се вижда супер. За HD-то проблема може от кодеците да е, защото не знам дали трябва нещо по- специално да се инсталира и карам със стандартните, които ги предлага Убунту при първо пускане на видео.
Моля помогнете '<img'>
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Flash няма звук -: Nov 29, 2007, 22:31
По принцип видео платката ми е и звукова платка, защото има HDMI изход, а той пренася и звук, но при предишната исталация нямаше подобен проблем. Интересното е, че на едно видео му тръгна звука '<img'>? А Flash player-a ми е най- новия.



45  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Backup disk -: Nov 29, 2007, 22:24
Благодаря на всички  '<img'>
Страници: 1 2 [3] 4 5