Покажи Публикации - chaushev
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3
16  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 27, 2010, 10:28
Взех си ТП-Линк ..това готово.Сега да ви питам понеже до сега не съм имал лаптоп.Последните дни го товаря - игри на макс,филми,хд филми и т.н. - не ставам от него.Прави ми впечатление - зарядното заграва доста,самия лаптоп от дясно на тъчпада си е топъл,а при игра и товарене си грее..не е горещ но загрял така да кажа.Направи ми впечатление,че вечер когато е по тихо вентилатора се чува как работи....включва се и се изключва.Даже и през деня когато е по-шумно,ако не съм си пуснал музика се чува.Не знам дали това е нормално,може би ако не мисля за него няма да го забелязвам.За сега това ..понеже не съм имал до сега лаптоп и нямам база за сравнение.Нормално ли е всичко това ?
едит:
Това е днес около 30-40мин след като беше играно на лаптопа.В стаятаси е топличко няма климатик - 32 градуса и от около 30минути браузвъм на него, ето какво измери спиид фан за машината:
17  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 24, 2010, 22:56
Благодаря.Сега трябва само един рутер за вкъщи да си взема.Останаха ми само 40 кинта след покупката.Кой от тези препоръчвате ?
http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/f:cena=24-44.57142857142857,bezzhichen-da/
18  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 23, 2010, 00:00
Купух Леновото - за сега всичко е точно и съм довоелен :)
19  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 20, 2010, 00:07
Аз имам CD  с Fedora - преди за кратко съм бил на нея,и сега сугирно с нея ще започна.След като я поразуча и навлезна в нещата сигурно сам ще искам да пробвам и други дистрибуции.Благодаря за съвета с командата - ще го пробвам.От магазина pcstore ми казаха,че оставят една бройка за събота да тествам.В един от линковете от предните ми постове има тест на лаптопа с линукс и според него има голяма съвместимост.Ако имате други съвети - добре дошли са !  :)
20  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 19, 2010, 11:56
Разбира се,че съм прочел поста ти :) Исках мнение от още хора просто.Аз само след оглед на сайта им останах добре впечътлен.Не виждам да предлагат застраховки както в лаптоп.бг а това ме блазни...за 70лв отгоре си е оферта застраховка против токов удър,заливане или кражба за 2години.Да си призная,на място като видя лаптопа не знам кое да му тествам,освен клавиатура,тъчпад,дали е шумен и т.н.Аз както казах в първия ми пост на линукс съм работил все още доста малко.Имам едно live cd fedora 13 което преди ден записах.
21  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 19, 2010, 08:34
От кой сайт препоръчвате да закупя лаптопа ? За сега съм се спрял на лаптоп.бг и пссторе.бг ?!
Разбирам,че този лаптоп подържа 64битовата версия на Уиндоус 7 - нея ли да слагам или 32битовата ?!
22  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 18, 2010, 16:09
Днес ходих в няколко магазина между които техномаркет,домо и т.н - леновото го нямаха - имаха само стари модели на HP,и то с надути цени. С мен бях взел едно live cd fedora 13 но ми казаха,че нямам право да инсталирам нищо на компютрите им.Пробвах да обесня,че това е live cd и нищо не инсталира,но не ми позволиха.Общо взето обслужването на всякъде на много ниско ниво - служителите работят в магазините за да показват само кой тип стока къде е,защото след въпроса "Интересува ме конктретен модел на Lenovo" мацката ме изгледа и каза това новите HP ли са ?!?! Края на седмицата ще ходя на София,и може да мина през лаптоп.бг за да го взема от там направо.А ето какво намерих:
http://www.linlap.com/wiki/lenovo+g560
23  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 15, 2010, 21:21
За лунукс вече не се чудя толкова,колкото за качествен продукт.Притеснява ме това,че живея в България и да си призная не знам на коя марка да вярвам.Например,преди дни четох някаква статия,че от леново са добри са thinkpadите а ideapad тоест които са баш леново са от всякъде боклуци - а кажи ми, на кого да вярвам.Лаптоп сигурно ще поръчам от лаптоп.бг заради застраховките които предлагат. Уж харесах Леновото г560 с 3гб рам и 320 диск + 2 години застраховка точно 1219лв,след това което четох не знам какво да правя.Иначе,преди да поръчам ще прегледам моделя някъде на живо.
24  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 15, 2010, 17:21
Какво мислите за този Asus ?
http://laptop.bg/laptops-asus-K50-asus_k50iesx062x дали е по-добре като марка/качество от Lenovoto.
25  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 13, 2010, 18:48
Е защо,ако не искаш тук на ЛС ми кажи.От това което чувам от повечето хора Интел са добри в процесорите,даже и в графичните карти,просто нямат модели за лаптопи със собствени памети.Мнозинството от хора който съм питал ме съветват и,че са по-добри с линукс.Така или иначе съм сигурен,че и АМД и Интел имат своите слаби и силни черти,тук работата опира до въпрос на избор ...нещо като Никон - Канон  :D
26  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 13, 2010, 17:32
Значи ето какво ще правя в крайна сметка: Искам това което закупя да има:Intel процесор по възможност от iX серията и nVidia graphic card.Не искам марка Acer,Apple или употребявана техникаПак казвам,за сега най-много ми хареса това Lenovo G560 от 1299лв - бихте ли ме убедили защо да го или не го закупя.В лаптоп.бг виждам,че се предлага с хубава гаранция.
27  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 12, 2010, 13:33
Не искам да купувам употребявана техника,и не искам Apple.За батериите какво ще ме посъветвате,какво да гледам там ? На това Леново е 6 клетъчна.
28  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 12, 2010, 11:16
Обмислял съм този вариант,но от тази година съм студент и лаптоп ми идва по-добре.Освен това често пътувам и в чужбина.
29  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 12, 2010, 10:56
Аз не се занимавам професионално с фотография,тоест не си изкарвам хляба с тази работа.Това ми е хоби и просто в повечето от времето прекарано пред компютър най-вероятно ще съм пуснал photoshop.А за raw обработка използвам само Capture NX 2 понеже съм никонец,а това за мен е най-сполучливия софт.За бюджет над 1300лв не може да става дума.Аз даже имам само 900лв,но родителите ми ще ми доплатят евентуално.
30  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 11, 2010, 10:17
Странно,че всеки си води спор а никой не каза резолюцията дали ще е достатъчна за това което ползвам...получих предложение за този:
http://laptop.asus.k70io.k70io-ty014l.interacom.eu/ ...  ??? ???
Страници: 1 [2] 3