Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 587
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неофит предаде Богу дух -: Mar 16, 2024, 16:56
Българският патриарх и софийски митрополит Неофит почина.

Не мога да разбера къф е тоя Неофит,че да му се организира официално погребение,което освен всичко е и скъпо.

Некъф полковник от Държавна сигурност,милионер и собственик на лимузини и джипове  >:D

Глава на традиционното за България вероизповедание.

И да не го бъркаш с патриарх Максим?

Колко да е традиционно? Тук е от 1948-а. Даже арменците са по-отдавна.

Не е хубаво да се говори за умрели. Но кой да е от синода да посочиш, всички са доносници. Има само един, двама, дето са били непълнолетни към осемдесет и девета, но не се знае дали не са комсомол.
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Неофит предаде Богу дух -: Mar 16, 2024, 11:28
Не съм го измислил аз.

Джаба — герой от „Междузвездни войни“, голям гущер, причината да видим задника и циците на принцеса Лея, лека ѝ пръст.

Новия посланник на Съединените щати мисля се казваше Мартенс. Още не могат да уточнят от Хаити ли идва или от Таити. Ама май все пак идва от карибските пирати, дето миналата седмица пак имаха гражданска война. А Таити бяха тихоокеанци в нищото, дето имаше голямо земетресение. Или поне така си мисля. Може да бъркам.

И понеже камара народ като мен не успяха да му научат името на новия фигурант, та взеха го кръстиха Джаба, нещо много по-лесно за помнене. Аз и лицето му още не съм виждал, както повечето хора, нищо, че даде интервю на Свельо Иванов. Никой не го гледа това предаване.
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Неофит предаде Богу дух -: Mar 15, 2024, 23:45
Няма да има избори докато Джаба не каже.
34  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Mar 15, 2024, 23:27
Трябва този филм да спечели!!!!

Сега, Опенхаймер е бил свиня извън всякакво съмнение. Не може да си сътворил истинския ад на Земята и да не си най-големия кретен.

Излишно е да го героизират по наивен, американски почин. Същото правят с типове като Хари Труман и Кенеди, дето обективно са от най-злите твари, раждани някога, а първия категорично е най-злия в дългата поредица изроди в историята.

Затова никога няма да гледам този филм.

Но защо е за Оскар??? Защото това е филм за мира!

А точно днес, когато пълни, фашистки уроди управляват всяка западна страна, включая нашата, този филм е особено важен.
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Неофит предаде Богу дух -: Mar 15, 2024, 22:35
А ве и аз по принцип съм против. Не само, че уж съм либерал, а съм чисто наци и троля жестоко гърците.

Ама и от друга гледна точка не съм съгласен. У нас гръцката секта не е единствената религия. Обида е за нашите братя мохамедани, арменци, евреи и разбира се другите конфесии като католици, и протестанти да честваме тоя, все едно е държавен глава. Това да сваляме знамената на половина, е безобразие.

Иначе за ченгесарството е вярно, но май не е най-големия му грях. Да не говоря, защото не знам, само спекулирам.

Но ме учуди, вчера като каза Ачката. Стария Максим доста държа. Този има ли пет години?
36  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Mar 15, 2024, 14:54
оказано

Оле, майко! Някой трябва да се върне в първи клас, а не да става студент :'(
37  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Mar 15, 2024, 13:56
Като казах Пьотеринг и GRUB да взема да по hate-я малко. Тая ламя SD след като изяде почти цялата система, сега и на зареждащата програма посегна. Сигурно нямаше да разбера, ако не бях попаднал на новина за новата Сузанка и о, какво чудо имаше вътре. Направо не ми се живее. А след новината за Постмаркета, че нямат отърване, май нещата много ще загрубеят и ще трябва да минаваме на NetBSD.
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Mar 15, 2024, 13:32
Уф, нещото се оказа web app. За който желае подобни гнусотии да иде да си дръпне Collabora. Може и някой лев да им даде, ако иска. За „повер“ туловете дето искат кинти, за Photorec казах преди да разбера, че искат пари за това и го имате в хранилището. А за поточното предаване, класика си е OBS, което също би трябвало да го имате в хранилището. Така спестявате пари и сте само със свободен софтуер.

Сега аз Колабората никога не съм ползвал поради ненавистта html+js да ми се представя за приложение. Но те отдавна твърдят, че имат добра поддръжка на Office Open XML и връщат код към ЛО по това и други благинки.
39  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Mar 15, 2024, 13:19
Вярно хитри тия китайци. Сложих го на един Шиндош, за да го пробвам (ще направя последната си презентация като ученик, вече ще е само като студент). Предпоследната е от миналата седмица и естествено беше на Биймър, ама за последна реших да микромека магия.

Първом никъде на wps.com не ти говорят за платената версия, все едно не съществува. Търся аз да разбера, каква е разликата и няма, и няма, и няма.

Инсталирах и първото нещо, което видях е тя. И се оказа, че в нея е всичко интересно обещавано на wps.com. Там са просволутите 100 000 шаблона (заради които реших да е на wps доклада), там е работата с pdf, там е ocr. Има някакво cross-platform access, което не разбрах какво е, ама като да е колективно редактиране. Има някакви много повер тулове като поправач на филове, записвачка на екрана и нещо наречено Resume Master, кактвото и да е. Поне първите две могат да се открият безплатно, включая тубата може да го прави. Дава ти и ИИ, нещо което присъства в платения SoftMaker и което крайно не знам защо ми е. И не на последно място ти дават двадесет гъбки облак, нещо давано безплатно от Мега, ако си сложиш клиента им.

Но пък не пише, колко струват тия работи. Само ме канят да си купя и като ми вземат парите, ще разбера. Хитреци.

При това положение каня всеки, който желае да пазарува да го направи от немците. При тях е ясно, какво плащаш, защо и колко. И имат колекция от великолепни шрифтове. Така, че пари само на коректни търговци като SoftMaker.
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Mar 15, 2024, 12:45
Maline то добавяне на потребител е просто една кодова дума в Грубия. Не е сложно, просто не е по подразбиране. А като се трие, каквото не трябва, все още си има Фоторек. Да се прекръстя, скоро не ми е трябвало. Но пък са ми гърмели дискове, така, че много повече съм загубил. То затова се принудих на mega.nz. От нищета се продадох на Ким Доткомов.
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Mar 15, 2024, 12:40
To във Википедия всичко си пише. Бил преименуван Краля. Имало е някаква заигравка с ОО.о през две и пета и явно затова съм го недолюбвал. Ама имаше и някакви други неща, вече не помня.

Само нещо ме стрестна изречението, че кинговци вече не разработвали WPS за нашата ОС, а го правел някой външен. Кой е тоя? Как го прави като е затворен продукт? Какво е бъдещето? Тези и още смущаващи въпроси ме развълнуваха.
42  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Mar 15, 2024, 11:22
хм, офис пакетите са хубава тема също. Аз ползвам WPS Office -- със затворен код е, има нейтив порт с Линукс и е най-безсрамния клонинг на Майкрософт офис дето съм виждал. Има чудесна съвместимост с Майкрософт офис, дори по подразбиране запазва файловете като docx, pptx, xlsx.

А, и работи по бързо от LibreOffice.

Т'ва WPS съм забравил историята му. Беше нещо наследило друго, пръкнало се от трето. Не си спомням точните причини да не го харесвам, но съм сигурен, че не съм го инсталирал никога. И някакви китайци бяха намесени, а аз ги недолюбвам (пуст фашизъм, фен съм на японците). И платено май беше. Не помня.

Освен това по принцип не обичам собственическия софтуер. Свети Игнусиус ми е почти икона, пък и играе хора̀, както се оказа.

Макар от друга страна винаги да съм имал нещо затворено покрай мен. Във времето, когато всички ползваха фалш, аз имах gnas, който почти не работеше. Но пък ползвах Опера. Спрях единствено, защото я загробиха.

Казвам това, защото в момента съм рекордьор. Имам цели три неща, явно остарявам. Това са Mega app, AnyDesk (5.5.3, седмицата е същи TeamViewer) и freeoffice.com. Последните две са ми препоръчани в този форум. За мой срам не помня, кой ми каза за freeoffice.com, но помня, че се скарах с него и го нагрубих. Посипвам си главата с пепел, за което не бях прав. Понякога и аз страдам от високомерие.

Та безплатната версия на SoftMaker (същата като платената без няколко добавки, единствено редактора на макроси ми е важен от тях) се оказа учудващо приятна програма. Няма изобилието от възможности на М$ Уфсъ / АОО / LO, но е доста лекичка, красива (може менюта, може панделки, може светла, може тъмна) и досега ми е отворила безпроблемно всеки документ във формат Office Open XML, който съм ѝ дал. Сега аз пък не съм давал много сложни наистина, но пък със същите АОО/ЛО са се дънили. По принцип те не поддържат добре тези формати.

Иначе най-активно си използвам АОО, когато е за мои неща. ЛО има няколко предимства, доработки, които са ми липсвали, улеснения, но има и недостатъци. За мен два са най-големи.

Първия е, че не пази обратната съвместимост към АОО, като в седмицата е нетърпимо. Второто произлиза от първото. С цел да ускорят работата са оптимизирали по гългълски. Какво ще рече това? Първоначално в паметта изсипват тон неща, от което общо програмата е много по-тежка, но работи по-леко. Кон за кокошка. Но е полезно, когато докумета е много тежък.

Но да бяха спрели до там, омацали са се съвсем по гългълски. Например, за да им работят формулите по-бързо (защото една електронна таблица е бунище като идея и реализация) са отрязали преобразуването в движение на видове данни. Сещаш се, нищо да се превърне в нула, текст да стане число, логически резултат също да стане число. Понякога пък ми трябват като текст и така нататък. Аз като дърт пърлджия, пъчъпар не мога да дишам без това. Често удрям до нуждата един вид данни да преобразувам в друг. А в ЛО освен неявен начин, няма и явен. И АОО няма явен, но като има неявния, не ми трябва. И почва едно ходене по мъките.

Сега като похвали този WPS трябва да взема да го преслушам, но Free-то определено ми върши отлична работа за отпадъците, които ми сервира държавата.

хмм... в Debian си има root потребител все още, надявам се? Гогата да каже. За Ubuntu знам че от време оно няма, но можеш да си го добавиш.

за apt -- нещо което ми направи впечатление когато си играх и с Q4OS и с Debian беше, че сякаш в Q4OS apt инсталираше по-бързо. Ама може някакво внушение да е било, не знам...

Аз ползвам TinyCore, а там има само администраторски потребител по подразбиране. Хе-хе. Но да в Дебиан не е забранен все още. Аз не разбрах дали Ник разбра, че това дето му искат е потребителската парола и чудесията идва от sudoers, където е оказано да се иска.

Т'ва да няма администраторски потребител е поредната тъпотия в стил Пьотеринг и няма да се учудя да идва от него. Тоя боклук махна стикито и го замени с някакъв пълен буламач от тъпотии. Аз защо избягах в Девуан?

Ще дойде и в Дебиан, още в следващата версия. Каквато глупост измислят РХ (ИБМ) веднага се прилага в Дебиан, както ЕС прилага всеки идиотизъм роден от демонократите на Килъри. Държа да подчертая, че не цялата Демократическа партия е такова фиаско, за разлика от другата, където, ако не са тръмписти, са рейганоисти и се чудиш, и тъпееш, кое от двете е по-зле.

=*=

Обаче думата ми беше за APT Tools. Сега, аз не съм ползвал Q4, но е възможен един друг вариант. Преди време изпробвах Puppy като най-популярната, „малка“ дистрибуция. В нея имаше APT. И работеше светкавично. Не вярвах на очите си. Попрочетох и се оказа, че било надстройка на собствената им система. Пак го пробвах, пак бързоного и този път забелязах. APT в Пъпито не ползва Xapian. От там идва бързината. Ама от там идва и мощта на APT да прави сложни сценарии. Демек Puppy обезателно в някакъв момент ще се счупи. И го зарязах.
43  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 13, 2024, 19:16
Започнаха от вчера. Интересно е, че нападателите са… руснаци. Наричат се Руска освободителна армия или нещо такова. Но са изцяло екипирани и с оръжие дадено от Украйна (САЩ). Това е един вид, че нападат, ама не нападат. Което са глупости. Ще си понесат боя за нещата.

Не им е сефте. При падането на Бахмут направиха същото със същата „армия“. Нищо за тях не се променя.

Загубата на фронта си е загуба. Медийни кампании не помагат.
44  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 11, 2024, 21:48
А бе мога и затова го правя, ама не изкарвам и една трета от минималната. Добре, че си взех бедна жена, че вече щях да ровя по кофите поне една декада. Как да е, аз съм най-щастливия човек на света. Не съм и предполагал, че да нямаш пари, няма нищо по-хубаво.
.
45  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 11, 2024, 21:27
Аз съм волнонаемник работещ на черно, когато го повикат. Разликата ми от проститутка или дилър е, че нямам сводник. И по-зле за мен. Но точно утре съм викнат. Та ще видя и ще ти кажа.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 587