Покажи Публикации - dreamdj
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Мамичката им на Microsoft ! -: Aug 16, 2015, 16:04
Предполагам, че това е инициатива на МС България и че ако това се случва по света би предизвикало ако не скандал, поне критики към МС.

Грешно предполагаш. Това че цитират М$ няма нищо общо с българския им филиал. Не знам дали си получил и официално писмо от М$ България, но аз получих.
Първото впечатление беше цитирана някаква меринджейка за България обаче без подпис. Оттам и ми светна че има нещо несериозно.

От 3 години се опитват да ме извозят с тази таблица и мен. Къде ще сядам да си губя времето да описвам 100+ машини, сървъри и т.н и т.н. Просто тази година при поредния ми разговор по телефона с една кифла я попитах защо ми звъни от скрит телефонен пост. Смислен отговор се сещаш че не получих, при което просто цитирах избрана фирма от ИТ сектора и ѝ казах това е фирмата занимаваща се с лицензната ни политика. Разговора приключи и обажданията секнаха.

Съвет от мен - не попълвай таблицата и не се занимавай с глупости да си губиш времето. 101% ще е някоя маркетингова кампания с цел да ти пробутат данните на прохождащи или ламтящи ИТ фирми от сектора да ти обясняват откъде извира топлата вода.  [_]3 [_]3 [_]3
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Приятел от чужбина не може да се свърше с хоста, чрез SSH? -: Mar 14, 2015, 22:27
Може на линукса да има запаметена предишна сесия и нещо да се разминават клюове алабала  ама като не заняете логове да дадете няма как да се гадае на лан карта  ;D [_]3

Я пак? Не успях да ти разбера смисъла на изказа, но го схванах.

/off
Всички ли станаха доставчици -> смЕх.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Смяна на рутер ползващ web Server -: Jan 01, 2015, 15:34
ЧНГ и от мен.

То е написано на чист английски защо не става, сега и аз се разгледах.

If the web management port conflicts with the one used for a Virtual Server entry, the entry will be automatically disabled after the setting is saved.

В твоя случай да смениш стандартния порт цък Security --> Remote management и смени Web Management Port да е различен от 80.  [_]3
4  Нетехнически теми / Коментар / Re: Linux изпревари Vista според w3counter.com -: Dec 02, 2014, 21:35
Е разсмя ме Виден ламер :). Майна съм родом ама да не ти се обяснявам нали? :). И това забравяш. OS ти е слаба жилка, това съм го видял отдавна, т.е прочел твоите безмислени изкази.
5  Нетехнически теми / Коментар / Re: Linux изпревари Vista според w3counter.com -: Dec 02, 2014, 21:18
Служебният ми лаптоп идваше с Вкиста, това е единствената причина да съм я виждал и да съм работил на нея. В интерес на истината е по-добра ОС от ужасният седмак.

Винаги съм се чудел къде те боли главата :). Вече го разбрах. Преправи си изказа малко, лаптопа беше с Виста, не идваше с бля бля. Това твое изречение (ако се нарича така) утЕпа рибата!. Определено ме мързи да ти обяснявам много неща, камо ли за линукс :).
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Искам да инсталирам Linux от USB stick -: Sep 28, 2014, 00:02
Ти си спрял прогреса, това ти го казвам аз :) Липсва ти нещо, добави си го бе! И от мен аман от users.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с правата -: Sep 27, 2014, 23:28
/off ШЗО
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с правата -: Sep 27, 2014, 23:17
Хахаха докачен отново :). Беше и написано от него как сме били уж квартиранти. Вметка -> добре че бях аз.

На теб ще ти отговоря заради опита ти да се мислиш за умен. База данни -> потребител. Опитай да го разбереш и да не говориш глупости.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Искам да инсталирам Linux от USB stick -: Sep 27, 2014, 23:03
След като се нуждае защо го нямаш?
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с правата -: Sep 27, 2014, 22:50
@go_fire Нещо си противоречиш ама мъжката. И смяташ ли, че не видях как си "ругал" моно-то :). Само да ти отбележа има готово дистро от Микроинвест. Само вметки.

Сега искам да ми обясниш един риторичен за теб въпрос. Как аджеба тази дама вкарва номенклатура, клиенти и т.н в проблема наречен база данни?. Този въпрос е и насочен към твоята ПЗ другарка :). Отговор не търсим :)
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Искам да инсталирам Linux от USB stick -: Sep 27, 2014, 22:43
Това нищо ли не ти говори?

failed to prepare transaction (could not satisfy dependencies):
xf86-video-ati: requires glamor-egl
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с правата -: Sep 26, 2014, 19:40
Толкова време и още се търси проблема?. Няма да докачам офтопик другарите, че да не развалят темата.

Вдигнах една виртуалка да видя за какво иде точно реч. Настройките не се пазят в базата данни, а в папка Microinvest/Warehouse Open. Името на файла е WarehouseOpen.exe.config. Провери дали съществува такова животно, ако не го пресъздай с touch и права за писане от потребител ivo.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да възтановя изтрити файлове от Samba servar -: Sep 07, 2014, 17:04
@go_fire За този продукт ли говориш?

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

Ако да си в адски голяма грешка. Точно с него успях да оправя на едни другари инженери изтрити данни и то точно от самба сървър. По спомен малко над 20 гига информация.

EDIT: Пак съм разсеян. КРЕТЕН я е написал сори!
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Начин на осъществяване -: Aug 30, 2014, 21:25
клиентите работят с уиндоуски машини и най-удачен ми се струва варианта със openvpn - ще трябва да се прочете как стават нещата.Благодаря за съветите и отговорите :)

Това е най-добрия вариант разбира се. Трябва обаче да помислиш малко над няколко неща. Ще ти опиша моята структура както е направена:

 - Централен офис -> OpenVPN server (в твоя случай ще е подобно). Оптична свързаност и HA сървъри.
 - Локални офиси -> сървъри които вдигат VPN към централния
 - Мобилни клиенти -> OpenVPN Client -> сертификати издадени от OpenVPN сървъра за ползване и revoke при нужда.

Най-големия ти проблем ще бъде интернет скоростта, там трябва да наблегнеш. Също и капацитета на машината ти.

P.S избягвай евтини решения като Mikrotik да вдигат VPN клиент от другата страна. Просто използват TCP вместо UDP протокол. Разликата в скоростта е адска!
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Начин на осъществяване -: Aug 29, 2014, 22:03
Или нещо DMZ да се сетне.

Разсмя ме, браво :)
Страници: [1] 2 3 4