Като начало ти научават ИП, щото не ти си им го дал а линукс-бг.орг. те този сайт го отписват щото дизайна им е от преди 2000г., но ще попитат базата си където с това ИП например си ходил в някой сайт където рекламата например не е вградена с джава скрипт, ти отдавна имаш профил при тях, който се обновява постоянно. Не знаеш и интернет доставчика ти какво е продал на гугълци, ако си в социални мрежи задачата се улеснява още повече, сигурно и гледаш ютуб (него не си блокирал нали), както и търсиш в гугъл.
Сега, за IP плачът е излишен — по дефиниция няма как да го скриеш. Може да се пробваш с някакви VPN да се поприкриеш малко, но нали не мислиш, че те не водят дневници кой, кога, откъде и колко време ги е ползвал? Имаш някакъв шанс да останеш неоткрит, ако ползваш обществена мрежа на място, за което си сигурен, че няма монтирани камери за наблюдение.
Сигурно си забелязал, че има много сайтове които въпреки блокировките ти пак виждаш реклами, щото ти се подават от сървъра на сайта, а не директно от Гугъл.
Дай някакъв такъв сайт. Преди малко отидох на страницата на вестник New York Times и пак нямаше реклами, та може да не съм улучил точния сайт.
Не се заяждам, а наистина съм любопитен да повторя това, което казвате. Ще е добре за всички (imho).
Освен това ще те засекат като си минал през гугълски рутер или ДНС сървър.
Какво точно ще засекат в маршрутизатора на google? Или на неговия DNS сървър, макар че нямам спомен да съм настройвал някога някоя машина да го ползва? По тази логика, всеки root DNS сървър може да прави такава статистика.
В къщи сигурно телефона ти се връзва към домашната УйФи мрежа (а контрола ти над телефона е нищожен) и профила ти се допълва допълнително.
Кой профил? На телефоните и таблетите ползвам еднократни профили в google. Освен това смятам, ползването на телефон за сърфиране в паяжината е особен вид мазохизъм. Компромисът е да се ползва таблет, но и там си е мъка за пълноценна работа. Ако е само за четене — става, но не и за нещо по-сериозно.