Автор Тема: Покупка от Китайски сайт през интернет. Рискове  (Прочетена 7771 пъти)

bdenkov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 57
    • Профил
Извинявам се, че Ви занимавам с моите проблеми.
Изкача ми рекламен прозорец на Китайският сайт за интернет търговия Али Експрес или Али Баба беше, не помня точно, докато разглеждах български форум.
Кликнах на рекламата, отвори се Китайският сайт за интернет търговия. Веднага настроих валутата на Български лев, Дестинация за получаване - София, Език - Английски. Нямаше Български.
Предлагат ми от сайта без аз да избирам или въвеждам букви.
Предложение № 1. Мултицети - пълен тъч скриин, без обхвати или граници на измерваните величини, с кабели, датчици и др. Цветен.
Уловки: Цена от 30,00 лв. до 37,00 лв. + 7, 45 лв. за транспорт + 2,18 лв. за нещо чешко. През Русия нямат опция. 12 дни.
Предложение № 2. Осцилоскоп - цифров цветен по -избор. От 20 MHz до 50 MHz. Едно канален или дву канален. С вграден горният мултицет или поне с неговите параметри или възможности. С Генератор или без вграден генератор. Уловки: Цена от 200.00 лв. до 270.00 лв. + 29.00 лв. за транспорт + 4.66 лв. за през Чехия. През Русия -няма възможност. 18 дни.
Предложение № 3. Металотърсач - аналогов или цифров, стрелкова индикация или Цифрова индикация с екстри, като знаци за вида на метала и размер. Бутон за нулиране на земята, на чувствителността и други екстри. Една или с две търсещи глави.
Уловки: Цена от 37.00 лв. до 270.00 лв. + 15.00 лв. за транспорт до България + 9.00 лв. за през Чехия. 14 дни.
Нямам акаунт в цитираният Китайски сайт.
За Сравнение цени в София, бул. Христо Ботев, като Контрапредложение на цитираните по- горе.

21. Аналогов мултицет в магазин за 1 лев - 20.00 лв.

22. Цифров тъч скриийн мултицет с механични копчета - над 380.00 за най - смотаните модели + покачване на цената за USB или RJ45.

23. Аналогов осцилоскоп с кинескоп от 20.00 MHz едноканален - от 900.00 лв. до 1800.00 лв.

24. Цифров осцилоскоп с екран LED таблет без тъчскрийн с механични бутони, от 20 MHz до 50 MHz, едно или дву канален, Без вграден генератор. - от 1500.00 лв. до 2900.00 лв.

25. Металотърсач аналогов с една търсеща глава и стрелкови за 320.00 лв. Същия модел и вероятно от същия китайски производител на сайта е 40.12 лв. +3.29 лв. за транспорт + 2.78 за Чехия.

Без мнение или информация или удостоверения или сертификати за метеорология на измерваните величини от уредите, както от София така и от Китайските предложения.
За София предполагам, че трябва допълнително да си закупувам кабели и измервателни сонди и др. подобни.

Как стой въпроса с декларация за цената в София, Мито, Данъци, Митница София до Ж.П. Гара София срещу Новотел Европа, Как и къде го освобождавам в София, Електронен подпис, - Аз нямам електронен подпис, Нямам и Дебитна карта Маестро, Нямам и Дебитна карта Виза Електрон,
Те Дебитните карти дали имат възможност за активация на международни преводи или международно банкиране и др. необходими.
Главно ме интересува електронният подпис, декларацията за стойността на цената и др. в София.
Удобно ми е лично на мен международно плащане, чрез изи пей, но до колкото съм запознат , то не съществува такава опция или възможност.
Интересувам се от фирми или Китайски магазини в центъра предлагащи подобни услуги. Без Търговски Център Илиянци, Без Спекуланти, без Търчи Лъжи, Без Въздухари под налягане, без Самозванци и др.
В интернет намерих ТЦ " Илиянци", но не ми се видяха текстът и рекламата интелигентни или ясни.

Странни съвети и предупреждения и мнения от мой приятели и познати на четири очи без доказателства.

Поръчах тези слънчеви очила Police от същия китайски сайт за 2.25 щатски долара. При освобождаване от митница София митничаря ги определи или оцени на 2000 щатски долара, като марка и съответна стойност на очилата.

Поръчах този механичен часовник - Швейцарска марка намален в същия Китайски сайт от 1680.00 щатски долара на 70.00 щатски долара. Политика на сайта предполагам за единични бройки или залежали стоки. Стоки водещи се бутикови, свъх луксозни и подобни определения. При освобождаване от митница София митничаря го определи или оцени на 5000 щатски долара, като марка и съответна стойност на часовника.

Не зная доколко горните чути думи или дадени неща за митничарите са верни , и без да съм видял на живо изпратената стока или пратка да се поставя цена от 5 000.00 щатски долара само, като се гледа електронна принтирана таблица на смачкан бял лист хартия формат А4 с напечатени или принтирани букви, числа и знаци с размер около 8 пики - доста дребни за да се виждат ясно с невъоръжено око.

Отделно питане. Преди време попаднах или срещнах или видях в форума на сандъците интернет линк водещ към годишни каталози на
компютри в САЩ от около 1976 год. до около 1996 год. Ако знаете или имате възможност тук да ми дадете този линк.
Активен

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3395
    • Профил
Осцилоскоп с 50Мhz за сегашните стандарти е пълна набутвация.
Забелязал съм, че w aliexpress качествените работи си държат цена. Е по-евтини са от съответните на тукашния/евро пазар, но цената им се различава даже и в aliexpress.
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

petar258

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 399
  • Distribution: Ubuntu-mate 16.04, Windows 7
    • Профил
Подобен мултицет си поръча един приятел, видях го отблизо и го пробвах, не ми хареса и не бих си поръчал за мен.
Осцилоскопа първо за 50 мхз е малко, и второ е със само един чип - някакъв Atmel с програма в него, има и много реленца и оптрони вътре, и нямам идея как работи това чудо. Имам такъв на 100 мхз и е трудно да се настрои за работа, трябва първо да се прави калибровка(май при всяко включване) и това също трудно става - понякога дава грешка, понякога става от първия път. Въобще ми се струва неподходящ за професионална работа по тези причини. Не е като добрите стари и скъпи осцилоскопи с ЕЛТ(или кинескоп както си писал) където си щракаш каквото ти трябва и си работи. Имам и един осцилоскоп пак от алито само до 1 мхз който обаче работи без проблеми, има няколко копченца за превключване на режими и обхвати и няма грижи с това. Върши ми идеална работа за ремонт на захранвания. И трябва да имаш предвид че обявените мегахерци обикновено са преувеличени и реално работят най-много до 2/3 от обявените.
С металотърсачи не съм се занимавал, но нищо чудно пак да е някакво евтино решение с 1 чип и вероятно ще работи като за тези пари.
Проблеми с митници няма ако не се правиш на тарикат - да купиш нещо за едни пари и да го обявиш за много по-малко, тогава митничаря решава колко да пише за цена. Иначе се приема за платежен документ разпечатка от покупката от сайта. За покупки на големи количества и за големи суми има някакви врътки да се мине малко по-тънко но не съм наясно с тях. Един познат беше споменавал нещо по въпроса но не си правих труда да запомня.
Активен

mimosh

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 317
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Според новите правила на ЕС за всяка стока от 0 до 150 Евро се плаща ДДС.

Алиекспрес са си направили системата, така че ти удържат ДДС-то при покупка и пратката ти идва без да плащаш нищо. Моята беше минала през Нидерландия.

Чети какво пише.
Вариант 1: Ако не ти удържат ДДС-то трябва да имаш EORI номер и да ходиш да се разправяш в митницата.
Вариант 2: Ако не ти удържат ДДС-то даваш пари на български пощи (DHL/FedEx/UPS) да се разправят вместо тебq но мисля пак трабва да имаш EORI номер.

Този номер се вади за 5 дена мисля (щото в митницата не са на компютри и им е кеф да те виждан няколко пъти, нищо че стоят и си бъркат в носа по цял ден) и важи в целия ЕС. Има предвид че ако трябва да вадиш тоя номер може да ти удържат магазинаж спедиторските фирми докато излезе ако леличките в митница не се смилят над теб да ти извадят номера за два дни.

ПС: ЕС разрешава продавача да бъде регистриран като вносител с някъкъв номер и може да удържа ДДС-то още при покупка, като после е длъжен да го внесе в ЕС, така че за обикновенния потребител да няма проблеми.

Иначе за самите пратки нямам никаква идея.  [_]3
Активен

bdenkov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 57
    • Профил
Няма да отварям нова тема. Достатъчно теми в този форум съм отворил. Затова ще пиша тук в тази тема. Извинявам се за разводняването.

Кой би бил най - удачният и сполучлив избор за масов автомобил на Българина по- времето на НРБ.

1.Трабант 601 601S, комби. С две врати. Цена на калник - 5лв. Цена на странична врата без механизъм и стъкло - 11 лв. Евтини резервни части. Разход на бензин 5 литра / 100 км. На двутактово масло не зная.

2. Фолксваген костенурка - дали няма да е прекалено скъп за България.

3. Италианска - триколка мотопед с фургон - багажник и едно цилиндров двутактов двигател. Не зная, колко е струвала в Италия. Пренася и товари.

Българските мотопеди Балкан 50 сс и Балкан 250 сс са дефектни още от преди да бъдат закупени.

Имам в предвид от частни лица. Нещо, като масовост на придвижване между съседни села без кон, магаре, муле, катър или каруца.

Нещо, което и старите хора ще могат да го управляват, пък и да е евтино и с евтини резервни части.

Защото според мен най- масовият автомобил разпространен в НРБ беше Москвич 408 и винаги повреден. Паметник. Дали не сбъркахме с Москвич. Ако вместо Москвич бяха масово Трабант. Те поне бяха в движение.
Активен