Покажи Публикации - remotex
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 23
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Над 50 деца парализирани след ваксина против менингит от Бил Гейтс! -: Apr 04, 2013, 20:25
Знаех си че някой ще го домързи и ще ме накара накрая аз да изровя фактите
Както казах карам по спомени и може да съм объркал вместо милиарди да съм писал милиони, и вместо завещал/починал (аз го бях отписал вече защото... On April 11, 2012, he was diagnosed with prostate cancer...), но същината беше че Бил Гейтс е 9-тата дупка на кавала откъм ресурси/пари които е налял във фондацията на "Бил и Мелинда Гейтс"
То това стана малко като вица за бисквитите "Катеричка" - като си ги купите нали не очаквате да изскочи катеричка рунтавелка оттам, а  ;D

1. Е добре де не е починал още - написал си е завещанието само :-)

http://money.cnn.com/2006/06/25/magazines/fortune/charity1.fortune/
Warren Buffett gives away his fortune
FORTUNE EXCLUSIVE: The world's second richest man - who's now worth $44 billion - tells editor-at-large Carol Loomis he will start giving away 85% of his wealth in July - most of it to the Bill & Melinda Gates Foundation.

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=5512893
In the form of Berkshire Hathaway shares, Buffett signed papers that give $31 billion of his fortune to fund the Gates Foundation's work in fighting infectious diseases and reforming education.

Та 85% от 44 милиарда са колко....
Та те на Бил Гейтс парите са смешно малко там... остава му сал управлението им ..ама и то едно управление - ще умори половин Африка - ако беше Европа или САЩ какво ли щеше да му се случи за това, а?!

П.П. Та явно родата му е искала да го съди за това че иска да им остави само няколко мижави милиарда като си иде, не че толкова им е оставил т.е. си е отишъл - неправилно съм запомнил. Извинявам се за това, че се опитах да го уморя човека... но това не променя същината на това което съм казал по темата.

П.П.П. Извинявам се - аз пак по спомени, ама това което беше "взривило" научната общност (международната) беше че не само фондацията им казва добре от 5 разработки за ваксина искаме да спонсорираме само едната - това ок, може да го преглътне човек - но и тази единствена оставаща алтернатива ПАК и казваха ще дадем още пари на ако работите САМО в тази и тази насока... Насоката бе към по-евтиното решение а не към разгадаване на тайните на науката. Явно още тогава се е целяло конкретно решение - явно само за Африка...

.. порових се из мрежата
Не можах да открия оригиналната статия (може би защото е от научната общност), но намерих следните косвени признания
макар и доста завоалирани:

http://www.telegraph.co.uk/technology/microsoft/5290982/Bill-Gates-multi-billion-pound-charitable-foundation-criticised.html
"...an editorial in the journal also accuses it of "whimsical governance"
'An editorial in the journal claims that scientists believe that important health programmes in some countries are being "distorted" by large donations from the foundation.' - т.е. случката бе следната:
учен(и) - Ние искаме да разработваме тази/нашата ваксина - кандидатстваме за парична помощ (grant)
Б.Г. - Да ще ви дам пари, но ако ми разработите онази/моята ваксина - иначе няма да ви дам.
Такава беше ситуацията навремето и те повечето... не че се отказаха, не и веднага, но не можаха да намерят пари и така... един по един.. и остана само на Б.Г. Екипа да я прави - те точно за тази за менингит се говореше тогава


gat3way този сякаш е изпълнил твоята мечта (онази за малкото диктаторче с голямата корупция ..и старото бренди със сланинката)  :D ;D :D ти затова ли толкова често взе да прескачаш оттатък "голямата вода"?
The article warns: "Grant making by the Gates Foundation seems to be largely managed through an informal system of personal networks and relationships rather than by a more transparent process based on independent and technical peer review...the process by which individual proposals for projects are solicited, adjudicated, and funded is unclear."


http://www.independent.co.uk/environment/green-living/anger-after-bill-gates-gives-6m-to-british-lab-to-develop-gm-crops-7945448.html
"There are safer, proven technologies, so I'm afraid the Gateses have been grossly misled. GM has failed to deliver for farmers; it can only deliver commercial returns," - уж Гейтс бил подведен, а че той като се подведе, подвежда и цялото развитие в тази насока, но все пак журналистите гледат да не наритват ръцете които ги хранят

А сега малко и за любителите на теориите за конспирации  >:D
http://techrights.org/wiki/index.php/Gates_Foundation_Critique
32  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: VirtualBox и големина на прозореца -: Apr 04, 2013, 20:19
и с PuTTY има оправия със следната настройка
Window : Translation
http://thegreyblog.blogspot.com/2009/08/configuring-putty-to-use-utf-8.html
http://4.bp.blogspot.com/_nihMCkBVRiw/SpcExJAGcpI/AAAAAAAACaQ/z_f24bdjJCE/s1600-h/putty-choose-enc.png
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Над 50 деца парализирани след ваксина против менингит от Бил Гейтс! -: Apr 04, 2013, 17:23
ето и моите 5 ст.

1. по темата: Защо вместо да изкоренят проблема лекуват само симптомите? Вместо Кладенци за по $3000 - ваксина за 500 милиона - като им знам там надниците от по $3 на месец като нищо може да се окаже и че това $3000 е за всичките кладенци а не за един. Отдавна светът се управлява от корпорациите а те имат интерес да държат някой/повечето (най-вече чужди) държави бедни, за да има кой да им произвежда за по $3-5 на месец. Навремето Етиопия (мисля) като се опита да продава собственото си кафе под собствена марка и то в пъти по-евтино от Старбъкс и американците ги осъдиха и им забраниха понеже те били държали запазената/търговската и пр. всички марки за този сорт кафе, нищо че вирее само на определени места в Африка (даже не е генно модифициран)

2. Африка: Корупцията е голяма и то и от двете страни (даващи и получаващи) - мнозина от редовните тук вероятно си спомнят визитата на Р. Столман в България и как отказваше да пие безалкохолни (макар и родни) даже и от минералната вода се притесняваше - защото подозираше че ги произвежда една международна корпорация, която той бойкотира, дето експлоатира цяла Африка за по $3 на месец и най-важното водата - тъй като "корпорацията" може да си позволи да плати по-голяма цена от местното население то то е оставено да пие вода от локвите и да се заразява с какво ли не. даже първоначално предлагаха едни "евтини" пречиствателни устройства за решение на проблема - нещо като "Пак да пиеш вода, но от сламка и пълна с хлор вътре и пр." но се разчу че не били много ефикасни и... дотам. Та след това решиха ваксина да направят по-евтина, но само за Африка - никой ли не забеляза името на васкината и това набиващо се на очи Африка в него (MenAfriVac най-вероятно няма да я предлагат в Европа и САЩ)

3. Бил Гейтс:  Най-напред да уточня - Фондацията на Бил Гейтс едва ли се управлява еднолично от него - даже той лично няма нищо общо освен името си и парите му... по въпроса за парите спомням си още че когато Уорън Бъфет почина завеща почти цялото си имане на тази фондация и парите на Бил Гейтс останаха нищожно малко спрямо тези на Бъфет. Помня даже че родата му (на Бъфет) го съдеше посмъртно за това че им оставил само по няколко милиона та не знам дали още е такова съотношението на парите в тази фондация т.е. Бъфет няколко милиарда срещу Гейтс само с няколко милиона. Това е то Бил Гейтс винаги си е бил тарикат - оставя хората да си мисли че тай кара влака..
Големият проблем с тази фондация е че, не само дава парите но и казва за какво да се ползват - навремето (преди 5-8 г. ако не ме лъже паметта) учени да УЧЕНИ протестираха срещу тази фондация, че нищо не разбират от наука и я подкараха както си карат бизнеса т.е. казаха ще даваме пари, но ще казваме за какво и така от 5-10 научни разработки по темата ваксина за... остава само една - спонсорираната от тази фондация - а всички знаем в науката как е - никой не знае от кой храст ще изскочи заека. Та убиха кой знае колко добри разработки в зародиш. Ваксината се разработва в Индия защото е по-евтино така предполагам т.е. виждам избрали са по-евтината разработка вместо по ефикасната - поредно доказателство до какво може да доведе объркването на науката с бизнеса.

4. САЩ: и там не е по-различно, но както се казва "богати са - могат да си го позволят".
Който иска подробности - да прочете книгата на Ноам Чомски Провалени държави с оригинално заглавие "Failed States"

5. България: и тук положението не е много по-различно като чета новините тази сутрин.. (макар и малко встрани от темата)
Както имаше недостиг на ел. енергия и изведнъж се чудим какво да я правим - ама не е луд тоя дето яде зелника...
С ядрен камък на българския Neck
Централното диспечерско управление вече не може да балансира енергийната система и е разпоредило на доставчиците на ток – ЧЕЗ, ЕВН и “Енерго про”, да започнат да спират централите, които произвеждат зелен ток, съобщиха от Електроенергийния системен оператор (ЕСО).
Писмо е получила и АЕЦ “Козлодуй” и от 12,00 ч в сряда (3-ти април 2013 г. -бел. ivo.bg) е намалила мощностите не само на пети блок с една трета, както беше наредено в понеделник, а и на шести блок наполовина.
От компанията очакват това да продължи поне до 20 април, когато пети блок трябва да спре напълно за планов ремонт. Източници на “Труд” съобщиха, че малки количества електроенергия са изнесени аварийно от страната, за да се балансира временно системата преди пиковите часове.
В момента потреблението на ток в страната е на критичния минимум от средно 4000 мгвтч на ден, а износ почти няма. Заради това много от тецовете, включително и държавния “Марица-изток 2″, работят на минимум.

Заради проблемите с балансирането на системата оставка подаде и главният диспечер Митю Христозов с мотив за високо кръвно.

П.П. Няма да давам препратки (нямам време да се заровя) но всичко това е известно в публичното пространство и то от години - който иска да потърси в интернет и... ще се радвам да ме допълнят или поправят... много време мина оттгова може положението да се е променило - интересно ще ми е в каква посока :-)
Е-е-е-х
Остаряване бавно, неусетно почти
Много видимо аз, по-невидимо ти... т.е. корупцията е вечно млада и неустоима
34  Нетехнически теми / Коментар / Re: Откога свободният софтуер започна така яко да се вбоклучава? -: Apr 03, 2013, 21:08
Е хайде сега... ако ще си ги мерим на кой му най-малък :P (и бърз) ...четеца  ;)
ето и моите 2 цента
за вграждане NetSurf:
http://www.netsurf-browser.org/about/screenshots/
мобилен SnowShoe:
http://snowshoe.openbossa.org/
https://github.com/snowshoe/snowshoe
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Ipad mini vs Nexus 7 -: Apr 03, 2013, 16:52
Преди имаше този трик. Но бързо го поправиха :D

Мисля, че имаше начин да си направиш някакъв вид backup, който ти позволява да си правиш каквото искаш и след това да възвърнеш всичко както си е било. Но там е малко опасно защото става дума и за самия bootloader.

Няма страшно появяват се нови пробойни ;D
ето днес например
World read and write access to app_tmp directory on Android
36  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Мощна спамърска атака забави световните интернет услуги -: Mar 28, 2013, 19:09
..и в един от коментарите под статията относно "...са 'заляли' сървърите на Spamhaus с 300 гигабайта информация в секунда ..."

Разбирам че трудно се намират журналисти с технически профил. Все пак би трябвало ако някой пише по тенически теми, да има някаква обща култура и да знае че има разлика между 300 гигабайта и 300 гигабита.

В конкретния случай международните медии казват че в пикови моменти, обемът данни е бил 300 Gbps (gigabits per second), което се равнява на 37.5 "гигабайта информация в секунда".

..и следващ коментар:
Според мен авторът е wannabe geek. Сигурно и очилата му са без диоптър.

Отдавна не бях се смял толкова  [_]3
37  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Ipad mini vs Nexus 7 -: Mar 28, 2013, 00:49
Пу да му се не види, аз пак се отазвам от неправилната страна на голямата вода.
Виж за времето си прав - до вчера прехвърча сняг - ама не остава.. миналата година обаче, доколкото си спомням, по това време си беше направо лято - освен да си улучил единствения по-студен или ветровит ден.... или аз съм започнал да свиквам.
38  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Ipad mini vs Nexus 7 -: Mar 27, 2013, 19:51
Мичиган.
А!?! Че то не е далеко бе - аз съм от другата страна на езерото (то половината е наше нищо че й то се казва Мичиган  >:D), в Илинойс  ;)
39  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Въпрос за начин на работа с firebug -: Mar 27, 2013, 15:54
Хехех
1. Изходния код се различава от показваното в различните браузъри (понякога доста) а пък като тръгнеш да се разхождаш по рамките и .. понякога имат по 20-30 рамки на страница - та на мен ми е по-лесно с бублека :-)
Особено пък едни реклами са се навъдили напоследък, па едни с-ми за управление на съдържание дето откриват флаш, силвърлайт, джава и пр. динамично (т.е ако намери флаш ти показва флаш съдържание, инак картинка, текст...) та познай дали дърпаната с wget/curl etc. страница има нещо общо с показваното от firebug (където си е през браузър все пак и си детектва всичко)
2. Да и аз съм го забелязъл тоя бъг
- към колегата с "десния бутон" - да познае от първи път ако цъкнеш в/у флаш с десния кое меню се показва на флаша или на бублечката :(
- по проблема.. няма решение - по принцип пробвай с презареждане и изчакване на страницата да зареди напълно - обик. тогава не го прави (но не всеки път де) т.е. забелязал съм че докато зарежда си "опреснява" интерфейса и ако съм цъкнал по-рано бутона за избор той е изскочил (как да го обясня по-ясно.. докато зарежда още ако цъкна бутончето долу в ляво за селекция и то остава натиснат но при до-зареждане на нещо /фрейм, уеб елемент/и идва момент в който решава да се опресни вкл. и интерфейса на firebug-а, та тогава обик. ми изскача автоматично т.е. не съм вече в режим на селекция на елемент) та ако може обърни внимание и на това дали вече не ти е изскочило и НЕ си на селекция /обик. това ми с получава само ако страницата още дозарежда нещо си/ - само тогава като цъкна и отваря линк или там прави каквото се прави като цъкнеш там без включен режим на селекция.. ама понякога и при заредена страница се оказва изскочило де - имат бъг явно т.е. аз го натискам то веднага изскача
..и само тогава като цъкна ми следва линка (е и понякога ако има некъв код onClick там не се знае кой  ще превари) инак си работи както се очаква
40  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Ipad mini vs Nexus 7 -: Mar 27, 2013, 15:47
Хехе има и по евтини..
на мен наскоро ми предлагаха същото за още -$100 ама с договор за 1 година (или май беше 2 г.) за тел. и пр.
ама си взех нов тел. вместо това
hTC EVO 4G LTE 2 ядрен
поради същите причини като теб - това бе най-голямото което ми се побира в джоба
а иначе си взех за под $200 (ама по черните петъци) едно Леново дето ми е малко по-слабо от телефона (новия) ама пък издържа 8 ч. на батерия - за четене, разглеждане и пр. по пътя за вкъщи става ...и за писане на код също, но не и за компилиране за съжаление -  ама то като има нет - влизам през RDP на якия комп. на работа или домашен и там :-)

http://reviews.cnet.com/2300-34231_7-10014533-4.html
http://www.dealmoon.com/187-Lenovo-G585-AMD-E2-1800-15-6-Screen-Display-Notebook-With-4GB-Memory-320GB-Hard-Drive-Windows-8/195680.html
http://www.phonearena.com/news/AT-T-to-credit-100-on-each-Nexus-7-with-data-plan-till-Valentines-Day-cause-it-loves-you_id38742
изв. се не можах да намеря точно същите препратки които търсех, но.. който търси намира (може офертите вече да са изтекли)

П.П. gat3way в кой щат си в ммента?
41  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Бла-бла за Bitcoin из „Converting nvidia GTX 690 into a Dual Quadro K5000 SLI or into a Tesla K10“ -: Mar 26, 2013, 23:28
Nobel prize winning economist, Paul Krugman has published his thoughts on Bitcoin.
http://seekingalpha.com/instablog/530678-minorman/214527-paul-krugman-s-take-on-bitcoin
42  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Failed to mount '/dev/sdc': Invalid argument -: Mar 12, 2013, 14:53
Дялът който те интересува е /dev/sdc5
т.е. пробвай така -
linux-d0iu:/home/slavy # mount -t ntfs /dev/sdc5 /srv/ftp
43  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Проект - Q4 -: Mar 11, 2013, 19:19
Хе-хе
Благодаря Ачо,
върна ме мноого години назад... когато пак се шегувахме с ТНТМ-то:

Каца първият американски астронавт на Марс и гледа там едно малко зелено човече. И какво да го пита.. решил да се самоизтъкне
- Да са идвали тук други преди нас?
- Дойдоха, отговорило човечето.
- Какви/кои бяха?
- Не знам.
- Е как да не знаеш.
- Ами ей така на: кацнаха, постояха известно време и си тръгнаха...
- Е барем нещо не казаха ли?
- А! да казаха: През цялото време отвътре се повтаряше все едно и също съобщение.
- И какво бе то?
- Мамата бравата... Бравата мамата.. (От ТНТМ-то ще да си били)

П.П. Също се шегувахме и че първият човешки крак стъпил на Марс няма да е голям и бял ами ще има много и ситни едни такива малки жълти стъпчици... и от Холивуд стига са снимали че дозареждат гориво от стари руски космически станции (дето изпопадаха) от старите китайци още знам че ще дозареждат от стааара китайска космическа станция и то само ако им разрешат китайците  ;)
44  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Дипломи, сертификати... -: Mar 10, 2013, 19:51
Колега - предложението ми остава в сила (за предпочитане е пейпал сметка че ще стане по-бързо, но пиши на лична да уточним подробностите). Няма значение че сте дал парите от джоба си - нали са за общото благо а не само за лични интереси.

Между другото точно вашето мнение очаквах да чуя по темата  (и на другият колега дето се е върнал ама май го е ударил тока нещо и е все в черно) т.к. съм математик - разбирам че теорията е солидна сега.. тълкувания разни

Малко допъление - На Гейта тока няма да плащам - на него по-скоро му трябва малка електроцентрала или слънчеви панели :-)
и на второ място но не по важност... исках да кажа само че
на теория и комунизмът е хубаво нещо... но допре ли се до политката
та дано не се оправдаят притесненията ми, но
в колко ли страни е приложена успешно тази теория или още си търсят малка държавица от третия свят където да експериментират, ако нещо се провали г-н професора там ще си оправи теорията от движение, ами държавицата...
45  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Дипломи, сертификати... -: Mar 10, 2013, 05:22
Колега зьз, ако си бях в бг, щях да ти подаря още и работещ Apple ][ e - е българския му аналог - ако още е работещ.

Извинявам се и на "огнения" колега по-горе (и на жена му също) за изгубеното време и то на празника - мога само да му предложа да му платя сметката за тока (за оная програма), като изгубеното време си остава за негова сметка. Ако иска да ми пише на лична (за съжаление не мога в лв. ако може в $).

ПП - нямам нищо общо с другата тема и с това, че авторът е решил да пише тук, просто си посочих източниците.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 23