Покажи Публикации - nix
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 31
1  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Как да защитя сървъра/машината си от удп флууд. -: Jul 07, 2010, 17:25
НЕ МОЖЕ, ако неговото BFG е по-голямо :)
2  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Как да защитя сървъра/машината си от удп флууд. -: Jul 07, 2010, 17:19
Браво на n00b :)
Та по темата, ще добавя че и доставчикът не може да ти помогне много защото рано или късно и неговият канал може да бъде изконсумиран! винаги има по-голяма риба, ако ли не има милярди малки който са по големи и от най-голямата, надявам се че разбра каква е идеята. glhf :)
3  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Как да защитя сървъра/машината си от удп флууд. -: Jul 07, 2010, 16:53
Няма защита против flood! или поне на мен не ми е известна такава, в тази връзка както казват американците:
There's no replacement for displacement!
Edit: ехх тоя форум все по на зле върви, освен RTFM друго знаете ли едно смислено мнение няма?
4  Програмиране / Общ форум / Re: Assembler vs. C++ -: Dec 21, 2009, 21:59
До колкото си спомням от Университета, ни учеха че C компилаторът е толкова добър че компилираният код се доближава на близо 90% до асемблерски такъв. Така че теоретично би трябвало да е около 90% от скоростта на асемблера. Но асемблера като цяло губи според мен защото да пишеш на асемблер е кошмар, докато C все пак е език от по-високо ниво и позволява много по-бърза разработка на код :)
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Свободата, Санчо... -: Aug 04, 2009, 22:25
Ехх, тук надежда всяка оставете :(

Драги ми смехурко, както казах анархията е най-висшата форма на управление, но тя би била реалност само при едно друго ниво, на манталитет и морал у човека и то не само в един или двама една птичка пролет не прави, а у всеки един индивид, който рано или късно трябва да разбере, да осъзнае, че на този свят, всеки един е като една клетка в един общ организъм! Не сте ли се замисляли каква роля има прислужницата на някой велик ум за десетките му открития?
Въпросната прислуга има същото толкова значим принос, към тези открития колкото и самият откривател, колкото и всеки един индивид споделял неговото време!!!
Не сте ли се замисляли колко голяма е ролята на майка Ви, на родителите Ви, на познати и приятели за да достигнете до това което сте в момента!
Как да се издължите на тези хора?
Много просто нарича се взаимност и тази взаимност е един от фундаментите на това бъдещо анархично общество, и ако в момента практикувате тази взаимност само към определени хора и групи от хора, би ли Ви коствало много ако го направите и към други ? Не мисля, но има държавни институции, има църква, има масонски организации, който за нищо на света не желаят да достигне това знание до вас, че човешкият род е едно взаимно свързано цяло! Един зародиш на един по-висш разум, на едно прогресиращо човечество!
Както казах в предишният си пост, ако човек има енергийна независимост, имаме шанс да се преборим, това също е предикат за анархия, но както виждате някой полага неимоверни усилия, човечеството да е ЗАВИСИМО!
И в днешният ден имаме шанс, да счупим оковите, посредством open source мислене и безпроблемно дистрибутиране на познанието посредством интернет/надявам се и скоро посредством ментални връзки/. Да бъдем по-добри във всяко нещо което правим, да споделяме своята взаимност и познание.
Замисляли ли сте се, че познанието е ключът към това ниво, разбирате ли колко векове старание са положили някой групи от индивиди, за да се скрие познанието!!!
Тези групи от индивиди налагат отчуждаването, налагат прослойки, налагат различието, стимулира се човешката наглост и безочие, че някой е повече от друг, а от тук следват завист и ненавист, ключът към неразбирателството и конфликтът. Ако липсват конфликти и неразбирателство, при едно такова ниво на мислене и разбиране у човекът, не мисля че ще са необходими масонски организации да държат юздите на светът чрез държавните структури.

Но както и да е много се отплеснах, и като прочетох горното ми прозвуча като пропаганда, но какво пък и така да е това е начинът по който мисля :)

PS:

Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world

You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Свободата, Санчо... -: Aug 04, 2009, 19:17
Привет,
свобода ще ИМА и то скоро, но дали целокупното човечество ще я оцени е отделен въпрос! Нещата който държат из късо съвременният човек, са няколко а именно енергийна зависимост/както каза ANTIADMIN за тока водата и т.н/, храна/все още не сме открили фотосинтезата, макар милото ми братче да опитва всеки божи ден/, и разбира се ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ/правителства, мафия, масонски организации и т.н/.

Първото ще се появи много скоро, да не задълбавам, само скоба/хидрогения двигател и хидрогеният генератор, отдавна не са тайна/, от което ще последва краха на споменатите контролни органи мафия,държави, и т.н., за храната все още вярвам че тази планета може да изхрани и 12 милиарда жители ако ги няма висшите прослойки да разхищават както те си знаят, но проблема ще дойде след това, готово ли е човечеството за анархия?
Най-висшата форма на управление!
По скоро не, и от там идва проблема дали човечеството ще се самоунищожи в настоящият век, или ще еволюира до едно разумно мислещо същество взаимно свързано като волвокс вперил очи в бъдещето!
Искрено се надявам да е второто:)

Та така приятели, нека се опитаме да помогнем на себе си, и на хората около нас, за този момент и дано оцелеем, макар че на държавните структури, това никак няма да им хареса и са готови да натиснат червеното копче пред това да останат без 6 милиарда роби!
Успех!
7  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Мониторинг на мрежата? -: Sep 27, 2005, 15:13
mrtg
http://people.ee.ethz.ch/~oetiker/webtools/mrtg/
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / помощ за radius сървер -: Feb 20, 2007, 09:21
http://www.ietf.org/rfc/rfc2865.txt
http://www.freeradius.org/
glhf:)
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Cisco - детайли на обучение,сертифициране и т.н. -: Nov 07, 2006, 11:08
Цитат (SRG @ Ноември 07 2006,10:27)
Такааааа.
Реших все пак да взема да престана да изкарвам прехраната си по всевъзможни начини и да почна да търся работа,която да ме удовлетвори както от финансова гледна точка,така и от чисто морална такава (в смисъл да ми е кеф да работя '<img'> ).

Какво морално намираш в това да работиш за компания която крие разработките/close source/  си и да твърдиш, че поддържаш мисленето и философията на free/open source?
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / проблем със стартиране на компилация на ядро -: Jul 18, 2006, 22:17
#apt-get install libncurses5-dev kernel-package
Воала'<img'>
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Agent_smith -: Jul 05, 2006, 17:14
Страхувам се, че едва ли ще имам възможност доста съм зает напоследък, но благодаря за поканата.
Мисля че все пак трябва да се опиташ да преразгледаш отношението си защото, такива безобидни постове биват наказвани и подлежат на напатки а когато се ръсят глупости от класа от лица в този форум целящи да направят милион поста за да има дадат награда хипер умник, се подминават с лека ръка!
Колкото до филмът който цитира, има някой недопустими неща в него,като най фрапиращата за мен, НАСИЛИЕТО и УБИЙСТВОТО.
If you tolerate this your children will be next
Хайде със здраве, нищо лично.
Не желая да започвам поредната религиозна война просто в спора се ражда истината'<img'>
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Agent_smith -: Jul 05, 2006, 16:49
Цитат (Lord_Bad @ Юли 05 2006,12:10)
Без правила не може. Алтернативата е анархия...

http://en.wikipedia.org/wiki/Anarchism
Вярваш ли ми че живея с идеята някой ден да бъде и пребъде анархията и хакерството, опен сорса е нещо повече това е отношение начин на живот, РЕЛИГИЯ!
Но както ти така и Агент-а, не желаете да я разберете и да проявите поне малко толерантност която би трябвало да ви е присъща в този форум!
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Is linux more secure than windows? -: Jun 28, 2006, 13:07
Момчета млади без зъби какви са тия глупости, в кой век сте?
Първо за joke пич с тебе оправия няма!Просто съм се отказал да коментирам твоите некомпетентни изказвания!
Mysql/pgsql се ползват на високо равнище като сигурна работна база излишно е да го коментираме, в компанията която работя имаме повече pgsql сървъри от колкото Oracle, това определено трябва да ти говори че pgsql се справя на ниво,повярвай ми имаме достатъчно пари за да си позволим лицензиите за Oracle!
paveldikov къде се загуби малкия, не ти бях чел глупостите отдавна такива като тебе са способни да ме накарат да умра от смях, за съжаление този форум се чете и от хора който не са толкова запознати и като прочетат такива изказвания остават излагани за редица неща. Като това windows или линукс кой по сигурен!
Да вземете да си отговорите първо на въпроса какво аджеба е SECURITY, второ всяка една система на света е толкова сигурна колкото хората който се грижат за нея. Трето какво значи не ползват firewall как стигна до този умопомрачителен гениален извод!Брех като видите отворен порт и вече е сега го хакнах/crack-нах престанете да петните хората и прочетете Hackers How to/ тоя!
Искрено се надявам да прогледнете някой ден и да престанете да флуудите с некомпетентните си изказвания, после защо linux-bg бил станал чат спирка на малолетни отрепки !Как да влезеш да напишеш един пост и да помогнеш на някого след като ще трябва да се пребориш с тоновете "лайна" който пишат хора като вас!
Хайде със здраве, и лека пръст на linux-bg беше приятно място преди години'<img'>
14  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Машината ми забива -: May 30, 2006, 12:59
https://support.ati.com/ics....rID=300
Тук ясно и отчетливо си личи, че fglrx модула който си билдваш е за всички Ati Radeon над 8500 това определено включва 8500 LE, следователно ако ти си имал проблеми с пускането на драйверите е едно а колкото до недостатъците на Debian обикновено те се свеждат до задклавиатурното устройство'<img'>
15  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Машината ми забива -: May 30, 2006, 10:23
Цитат (GigaVolt @ Май 29 2006,07:44)
Качи го до тетинг... За ънстейбъл дори няма драйвъри за Радеон :Д

Да не искаш да кажеш че моето Ati X300 с Debian SID е някакъв мираж?
На новобранец препоръчваш да започне да се бъзика с glib6 и да я  свали до тестинг?!Аз не бих го препоръчал'<img'>
Както и да е по-темата, ghetto_man първо силно се съмнявам че ти забива Дебиан-а може би ти зависва xorg-a което е нещо не толкова страшно'<img'> А и би трябвало да си осъзнавал тези рискове при преминаване към SID '<img'>
Предлагам ти да направиш една магия '<img'>
Когато ти зависне x-a пробвай
SysRq+Alt+R <освобождава kbd от владението на x-a>
и/или Ctrl+Alt+Backspace <рестартира x-a>
Пробвай и Ctrl+Alt+F1 влез в конзолата и разгледай логовете там всичко си пише'<img'>
Хаиде със здраве'<img'>
Страници: [1] 2 3 ... 31