« Отговор #24 -: Apr 11, 2013, 12:30 »
Честно казано това не ме вълнува особено. Драмите с койните ги изживявах преди 2 години, когато скочиха на $35 (това беше над 10 пъти) и после се срина трайно. Апропо, горната графика ми е позната от това време. Апокалиптичните мнения, както и тези дето си мислят, че мандрата никога няма да затвори, също са ми много познати. Иначе предвид досегашните ми наблюдения, мисля че би било най-добре да се срине курса до $1 - тогава просто ще си купя 500 монетки и ще си ги държа няколко години.
Наскоро между другото си "размразих" портфейла (да се чете - пуснах си клиента за пръв път от сигурно година). Това докато навакса с blockchain-а минаха часове. Докато чаках това, тръгнах да се ровя за някакъв по-бърз начин за импортване (наистина има, подвизава се по торънтите един файл с големина няколко гигабайта, който ти спестява изчислително време). Оказва се че над 40% от транзакциите са благодарение на една малоумна лотария - satoshidice (за което пък разбрах не много преди това, но няма да споделя по какъв начин). Тоест тези педер@сти са силно отговорни и за часовете време за импортване и за големината на въпросния файл дето се размотава из торънтите. Което най-много ме вбеси е че опуках около $40 на въпросната лотария от интерес, въпреки че много добре знаех че математически погледнато, играта там неминуемо води до разоряване. Никога не съм бил хазартен тип човек, но трябва да призная че донякъде разбирам къде им е проблема на тези пичове с хазартните проблеми - при положение че реших че мога да си позволя 0.1 BTC загуба, накрая се оказах с 0.2 назад,псувах, псувах и реших повече да не стъпя там.
Тия пичове, собствениците на satoshidice ме кефят иначе - веднъж че серат отгоре на биткойн мрежата, още веднъж че прибират парите на идиоти като мен. Понеже имат статистика за всички залагания, бях си направил сметка, че тия печелят на месец няколко хиляди, дори вероятно на моменти минават 10000 монети месечно. Последното при курс от $200 прави 2 милиона долара на месец, без да си дават много зор.
Мамка му!
« Последна редакция: Apr 11, 2013, 12:35 от gat3way »
Активен
"Knowledge is power" - France is Bacon