Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 06:56 
Започната от ray - Последна публикация от remotexx
Сега разбрахте (тия които го изгледаха филмчето) че не е само статистика т.е. статистиката(данните) са само за обучение (също както при хората)

макар че какви ти хора - скоро ще сме само бележка под черта.. хоррата (и боговете им)
какво са някакви си едвам 10 до 100 хил. г. нейде между динозаврите няколко стотин мил. г. (и то на по няколко пъти/ери) и ИИ (ASI) следващите т.е. оставащите трлн.г. до края на света

П.П. Сега с Гогата може да поспорим, като измрат всички хора боговете им .. какво става с тях и те ли безмъртните... там си плащат масрафа при Хадес, а ако остават - какви богове са т.е. на какво ..като няма зилоти (предполагам при различните религии ще има различни отговори... също както и преди да се появят хората какво са правели боговете им /а какво са правели хората преди да си измислят богове това вече го знаем - същото каквото и след това, само че след това вече с опрощаване..всяка неделя в черквата/)

Затова харесвам Хайнлайн - всички богове и хора в книгата (бих добавил 'и в матрицата') са измислени  8)

 2 
 -: Днес в 04:31 
Започната от ray - Последна публикация от remotexx
и кратката версия (и преди съм го давал)
https://waitbutwhy.com/2015/01/artificial-intelligence-revolution-1.html
https://waitbutwhy.com/2015/01/artificial-intelligence-revolution-2.html

все още ли си мислите, че скоро няма да прелее, направо ще скъса бента и то още по наше време т.е. (както пишело в едно издание на Пътеводителя случайно изпаднало ни от бъдещето)  по времето на ония дето си мислеха "то.. като му дойде времето децата /ни/ ще се оправят там.. те да му мислят"


https://waitbutwhy.com/wp-content/uploads/2015/01/gif

 3 
 -: Днес в 04:07 
Започната от go_fire - Последна публикация от remotexx
А що бе тук при нас (у тоя върлийо тоталитаризъм) това (трудовото де) си е свободно избираемо - който иска манджа, който иска строител, който иска компютърджийство и т.н. скоро май ще пускат и курсове за инфлуенсър(к)и
А да и икономика - домашна или не те тук не всички жени ходят на гроздобер и да ги снимат за двулевките как берат горзде, домакиня си е направо професия, та закъде без "Домашна икономика" като свобдно избирема дисциплина.

Цитат
А китайците ще си вземат Сибир.
Е .. тя подкрепата не е (няма да е) безплатна
А (както е казал още стария македонски войвода) тя (тая) работа се върши со паре или со дупе, паре нема - действайте  :P

П.П. "У Цариград политика се ради со дупе или со паре. Сакам да ти река, че Српско кралевство паре нема. Действай!" - Никола Пашич

P.S. В интерес на истината, трябва да се отбележи, че въпросният Никола Пашич всъщност е от български произход, което може и да ни говори нещо в случая.

 4 
 -: Днес в 03:57 
Започната от remotexx - Последна публикация от remotexx
А интернетя кога е открит (по мои спомени там... българете ровили, ровили докато ударили скалистото дъно, и ни кабел ни нищо и рекли че ние още ехеее преди 7 хил.г. сме имали безжичен интернет)

Честито на ползващите безплатни WiFi-й, VPN-й и т.п.
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/new-tunnelvision-attack-leaks-vpn-traffic-using-rogue-dhcp-servers/

П.П. Само да вметна че тоа празник (7 май) е само у нас и у големийо... брат

7 май е Ден на радиото и телевизията, който се отбелязва в България и Русия. На този ден през 1895 година руският физик Александър Попов демонстрира пред физическото дружество в Санкт Петербург създаден от него радиоприемник.

П.П.П. А нали знаете как Попов е открил радиото... преспал там веднъж (или няколкп пъти)  с Маркони и рано сутрин още махмурлия като ставал от леглото се спънал у нещо, навел се да погледне под леглото и що да види.. там едно старо радио прах събира...
и те така (Попов открил радиото)

А да не говорим че за титлата спорят още и ...Маркони, Тесла, Херц и Оливър Лодж.

 5 
 -: May 07, 2024, 22:58 
Започната от ray - Последна публикация от 4096bits
Много подробно и добре направено видео.
Малко е дълго, но може да се слуша, докато се прави нещо друго.

https://www.youtube.com/watch?v=BQTXv5jm6s4

 6 
 -: May 07, 2024, 21:55 
Започната от go_fire - Последна публикация от go_fire
Само един човек забеляза, че днес е празник.

=*=

Без да се шегувам ни най-малко сега се наричат „Предприемачество“. Което е пак добре. В Щатите часовете по готварство се наричат „Домашна икономика“.

Знае се, че съм американофил и съм готов да оправдая доста неща. Но истината ми е най-скъпа.

Е, и?! Не сме си биле оправили пистите - еми ще ги оправят, какво толкова. И сега се сетиха да ревът за едни 4-5 млрд. а га ги даваха за стари чайници/реактори дето за нищо не стаяват не риваха  :o

Като начало не са милиарди. Един, такъв реактор е шестстотин милиона с фактура.

Второто е, че това са най-добрите (в всяко отношение от технологично, през качество, сигурност и накрая ценово) реактори.

И колкото и да ми е мъчно, американските са най-зле във всяко отношение. Ако не бяха американски, Магате изобщо не би им дала разрешение.

И това го казвам като твърд противник на атомната енергия.

А китайците ще си вземат Сибир. Вече са го взели. Само тъпите блядки не го знаят.

 7 
 -: May 07, 2024, 19:55 
Започната от go_fire - Последна публикация от 4096bits
Сунак може да си говори каквото си поиска.

Видя се, кои са истинските тоталитарни държави. Мирно да протестираш за мир и за спиране на финансирането на откровени военни престъпници и да ти пратят тежковъоръжена полиция, която просто те завлича нанякъде по изключително груб начин.
Без да си нарушил закона.

Във Великобритания за 2017 година например, за приказки в интернет са арестувани над три хиляди души. В Русия няма и петстотин. Това е в далечната 2017, когато ги нямаше тези закони за цензурата в интернет. Сега положението е много по-лошо.

Както винаги, крадеца вика "дръжте крадеца".

Не вярвам на нищо казано от някого, който лепи етикети.
Никсъна може по-добре от мен да обясни, защо е нужно човек да се обосновава, като набеждава някого или му лепи етикет.
Аз мога да нарека някого глупак и да направя много по-голяма глупост от него. Като го наричам глупак, спрямо кого е? Мен? Някой друг?

Следва веднага да се обясни, как правя сравнението и тук идва момента, в който трябва да представя и аргументите си. Да представя данни, факти и друго, което да потвърди това, което съм казал. Че някой е по-голям глупак от мен.

Тоталитаризма на запад е много повече отколкото в държавите набеждавани за тоталитарни.

Още един пример. Не помня за коя година наскоро беше, но САЩ са имали много повече затворници, отколкото Китай. Държава, с четири пъти по-голямо население, комуминистическа и тоталитарна, според определенията на господарите ни.

 8 
 -: May 07, 2024, 19:46 
Започната от remotexx - Последна публикация от Nik123
Живи и здрави да са. И заетите в тази сфера, и любителите.

 9 
 -: May 07, 2024, 19:38 
Започната от go_fire - Последна публикация от Nik123
Хаха, тия "чайници", както наричаш реакторите за Белене, очевидно са си съвсем читави и са изгодно решение, щом ги искат украинците- държава във война. Ама нали трябва да се надупим на "Уестингхаус", ще им ги дадем за някаква смешна сума, тъй иска белия вожд.. та и със самолетите така. Ама ше ги ручаме, вече сме ги платили, и писти ще правим, и всичко.

За трудовото- още го има, измислят му периодично разни модерни наименования - като учеше по-големия, т.е. по-отдавна, беше "Домашен бит и техника". Сега май е нещо друго, като име.


П.П. Докато пишех тоя пост, порових и малко из нета, ей-тука има инфо, от 2012 год., излезе ми първи резултат, за трудовото, и направо го давам:

https://www.mediapool.bg/trudovoto-obuchenie-v-uchilishte-se-zamenya-s-tehnologii-i-predpriemachestvo-news199254.html


За китайците.. нали щяха Сибир да превземат, даже карти се подхвърляха из нета, ся пък подкрепяли руснаците, що така се обърна евроатлантическата плоча  :D




 10 
 -: May 07, 2024, 18:43 
Започната от remotexx - Последна публикация от Acho
Днес, 7-ми Май е Деня на радиото и телевизията. Всички радиолюбители да са поздравени.

Страници: [1] 2 3 ... 10