Покажи Публикации - neosofti
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 9
31  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: [ubuntuforums-bg.org]Преместване под шапката на linux-bg.org -: Aug 09, 2009, 18:52
Форумът е онлайн. Още веднъж благодарим за безплатният хостинг и оказаната помощ при подкарването на форума.
Има да се оправят някои проблеми, но тунинга ще го правим постепенно с дежурен.

път към форума

Насам убунтари, убунту фанатици и новаци.  ;)
32  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Flash olayer и Ubuntu 9.04 64bit -: Aug 07, 2009, 12:11
функцията търси прави чудеса ;)
http://neosofti.org/bg/tag/flashplayer10-64bit/
 
33  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Казва ми че го няма някой файл който в действителност е там -: Aug 06, 2009, 22:54
Цитат
-rw-r--r-- 1 root root 14655815 2009-08-02 12:30 steamclient.so

Тая библиотека не трябва ли да е изпълнима за да може да работи steam с  нея?

Дай изхода на
Код:
file steam

Ако steam е някакъв скрипт, постни какво пише в първият му ред, т.е.
Цитат
#!/bin/bash
или
Цитат
#!/bin/sh
34  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с текстови файлове -: Jul 31, 2009, 01:42
Код:
Save As...

Може ли малко повече инфо?Който го знае Му е лесно!А който,не знае-пита! ??? Трябва ли да търся да кача"Open Office" или мога да ползвам наличните в дистрибуцията програми?Ако може,как? >:(

Ами така си е "Му е лесно"...Но питай го докато стане това,да "Му" е лесно как го е постигнал...да е Господ...Ровил е до побъркване в Гугъл-а.
А който не знае,преди да пита тук и да мързелува,трябва да попита и то много добре чичко Гугъл.Като гледам ти май не си го направил и искаш едва ли не някой да ти го направи вместо теб.
Така не се учат нещата.Първо четеш в гугъл-а и ако никъде няма нищо,тогава ще занимаваш хората тук.С мързел нищо не става.

Имам един сериозен въпрос към администраторите.
Такива google it типове, защо не ги санкционирате? Целта на форума според мен е да се помага на потребителите, а не заяждане. Аман от Линукс "геекове" в този форум. На който му пречат елементарни въпроси да не се заяжда, ако обича.
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: проблем с убунту 9.04 -: Jul 29, 2009, 13:53
Какво означава "забие"?
Клавиатурата функционира ли след като "забие"?
Може ли да влезеш под виртуалната конзола?
Случайно да използваш WLAN с Broadcoam chip и модул b43?
36  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ubuntu 9.04 - VPN problem ??? -: Jul 28, 2009, 13:08
Click
37  Програмиране / Общ форум / Re: КРИПТИРАНЕ -: Jul 19, 2009, 15:25
Тая тема е ебати Brainstorming-a.
38  Програмиране / Общ форум / Re: КРИПТИРАНЕ -: Jul 19, 2009, 15:20
Човек ти май не знаеш какво искаш, какво да попиташ и как да питаш. Какво те интересува точно.
1. Алгоритмите за криптиране?
2. Програмният език, на който е писано дадено приложение за криптиране?
3. Теорията криеща се зад криптирането?
4. И т.н.

Напиши едно смислено изречение, за да ти се даде точен отговор. Каква е тази мешена салата от мисли? Цитатите следват:
Цитат
НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ПОМОГНЕ ? МОЖЕ ЛИ ДА МИ ГО ОБЯСНИ И ДАЛИ МОЖЕ ДА МИ КАЖЕ WEB SAITE ВЪВ КОИТО ДА МОГА ДА СИ НАМЕРЯ КНИГИ СЪС КОИТО ДА СЕ НАУЧА ДА ГО ПОЛЗВАМ

Цитат
просто искам да се науча и да го разбера този език това защото се опитах да си намеря материали ама не си намерих и заради това а криптирането е най-трудният език които знам

Цитат
добре де вид език е които е скрит зад математически числа и букви аз само искам само да го разбера това е нищо друго
39  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: ubuntu 9.04 и firefox 3.5.1 -: Jul 19, 2009, 15:11
Firefox3.5 стартиран от ~/Desktop/firefox  на

Код:
neosofti@sabayon ~/Desktop/firefox $ uname -a
Linux sabayon 2.6.29-sabayon #1 SMP Thu Jun 11 13:33:04 UTC 2009 x86_64
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ AuthenticAMD GNU/Linux


 

Изтеглен от тук.
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: ubuntu 9.04 и firefox 3.5.1 -: Jul 19, 2009, 15:01
А погледна ли правата на 3.5 в /usr/local
41  Програмиране / Общ форум / Re: КРИПТИРАНЕ -: Jul 19, 2009, 13:33
Криптиране? Език? Какво точно искаш да правиш? Криптирането не е език, а действие извършващо се от алгоритми за криптиране, които от своя страна са писани на езици за програмиране. Езиците за програмиране с лопата да ги ринеш. :)
42  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: ubuntu 9.04 и firefox 3.5.1 -: Jul 19, 2009, 13:30
Обясни малко по-подробно. Може да прикачиш и някоя снимка.  ;)
Имаш ли интернет и как пишеш тогава във форума?
43  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Време, пространство, материя, антиматерия и връзката между тях -: Jul 18, 2009, 14:36
Ако ще правиш машина на времето не е това начина :)

Машина на времето се прави като увеличиш скоростта на даден обект така, че да се доближи до светлинната. Времето в движещия се обект започва да тече по-бавно, което значи, че ако се върне там, от където е тръгнал, ще установи, че е попаднал в бъдещето.

Уикипедия: Теория на относителността

Има и разни други варианти, при които се ползват черни дупки, обаче не са безопасни (може да станеш на кайма или на нещо друго, ако съвсем объркаш нещата). Ако обаче ползваш достатъчно голяма черна дупка (като тази в центъра на нашата галактика) може и да минеш без да ставаш на кайма (или поне така пише в научно-фантастичната литература).


@offtopic
Забрави най-важното!!! Използвайки superstring theory има и други варианти за пътуване през времето, без да се ускорява до скороста на светлината или черни дупки.
1. Относно скороста на светлината.
До скороста на светлината теоретично могат да бъдат ускорени само градивните елементи на материята. Защо ли? Като се има напредвид какъв разход на енергия е необходим за ускоряване на няколко тежки йона, за да се сблъскат  в един ускорител сам може да прецениш за голям обект. Също така при ускоряване на един обект пропорционално се увеличава масата му и от там пропорционално и енергията необходима за задвижването му освен, ако самият обект се намира в антигравитационно поле, което от своя страна е само научна фантастика.

2. Относно черните дупки.
За да преминеш през една черна дупка, това означава да преминеш през центъра и или сингуларитета. До момента физиката може да опише една черна дупка само до границата между вътрешноста и и останалата вселена, т.е. като една ябълка, която се наблюдава отвънка, но не знаем какво има зад кората и. Погледни в Уикипедия динамика на ротираща и теоретичният модел на неротираща такава. Този граница се нарича радиус на Шварцшиелд. Какво има зад него и дали има въобще сингуларитет е въпрос на спекулации. Защо се нарича сингуларитет? Понеже всички уравнения и изчисления с инструментите на сегашната математика и физика клонят към безкрайност и това показва само несъвършенството им. Не може информацията от погълната материя да се губи, понеже противоречи на основните принципи на термодинамиката, които важат за всяко едно място във вселената. Друг е въпроса дали наистина съществуват черни дупки, по начина описан до сега, понеже това са само теоретични модели. Много учени са склонни да опишат черните дупки, като обекти неизлъчващи светлина и имаши огромна маса компресирана в малък обем, но не и като джобове или "дупки" в пространството.

Според стринг теорията е възможно човек да пътува през пространството и времето през тунели, но за това е необходимо да има екзотична отрицателно заредена материя или огледална материя на тази, която е във вселената. Антиматерия не означава огледална материя на нормалната. Нормалната барионна материя има положителен заряд и антиматерията също. Това за което пиша трябва да е с отицателен заряд и спин противоположен на нози на барионната материя. Всъщност съществуването на такава материя е само хипотеза, което не означава автоматично, че я има. От тук следва, че за момента може да се забрави и за антигравитация.

Казано по по-прост начин. За да има отрицателно екзотична материя, трябва да има нещо като огледало на стринга. Но в самата стринг теория, самият стринг е една пулсираща мембрана и няма огледален образ. Стринговете поддържат целоста на времето и пространството и проходи или дупки в пространството има само на места, където има частично разкъсване на пространството и времето, което автоматично се покрива или "ремонтира" от стринговете.

М-м-м да. Бая неща написах. Това е интересна тема и ако може модераторите да не трият поста ми, а да го прехвърлят с този на колегата в отделна тема при света и другите глупости, където може да дискутираме. Не е за Линукс, но все пак.
Апропо не е за Линукс!!! Симулациите за сблъсак на две черни дупки са правени на суперкомпютър с незнам си колко хиляди процесора, но работещ с Линукс.  ;)
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Настройване на WiFi връзка - как? -: Jul 17, 2009, 00:26
Виж дали не можеш да разархивираш setup.exe с cabextract
45  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Изтриване на Убунту -: Jul 17, 2009, 00:18
Не знам как достигаш до recovery конзолата, но на времето(преди 2-3 години), когато имах и XP-та(Home и Prof.) на компютъра с оригинални windows-ки cdkey-и и оригинални инсталационни Microsoft CD-та трябваще парола. При home версията беше стандартно 4 или 6 пъти 0, а при Prof версията се залагаше още при инсталацията като екстра административна парола.
 ;)
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 9