Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 70   Надолу

Автор Тема: Съществува ли наистина Тайно световно правителство?  (Прочетена 142413 пъти)

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3395
    • Профил
++
Много съм съгласен с това.
Ванга има едно изказване, че
Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра
Аз това го разбирам не по религиозна вяра, а по вярвания, по мироглед, по-интереси.
« Последна редакция: Jan 20, 2019, 15:06 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
   Аз пък не съм съгласен разни тамплиери,масони,илюминати и тем
подобни скапаняци да упражняват такова влияние.
   Какви са те ?!?
   И кой ги е избирал ?!?

   И в заключение: горепосочените "организации" да го духат
Активен

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3395
    • Профил
Не съм казал че одобрявам всички групи, а само че хората  са разделят. Например въобще не одобрявям атеистите, но това си е техен избор. Кво са да взвмем да се избием щото някой мислил различно? Но и такива има.
« Последна редакция: Jan 20, 2019, 15:29 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
За мен няма проблем, че има тайни организации, които се опитват да завладеят всичко, дето виждат с очите си. Хората си гледат интереса. Напълно разбираемо. За мен проблема е, че останалите хора, които осъзнават всичко това, не правят нищо. Предполагам си мислят, че няма да се случи толкова скоро, но просто ще пропуснат момента, в който това наистина вече ще е факт. Има също достатъчно интелигентни хора, които забелязват сигналите, признаците и също и такива, които разбират и механизмите. Има хора, които могат да се поставят и на мястото на тези от организациите, което ще им позволи съвсем точно да предвидят следващите им действия. И всички тези не правят нищо. Причините за това сигурно са много. Но основната според мен е, че не работят заедно и не работят по план. Не можеш хаотично да се съпротивляваш на всичко, което не ти харесва. Протести, съдилища, организации с нестопански цели и прочее инструменти не вършат работа точно за това. Няма план. Нито една битка и нито една война не е спечелена без стратегия. Може и да има изключения, но това е било с много жертви. Пирова победа. Никой не иска това. Защото жертвите в този случай ще са прекалено много. Тези хора също трябва да се научат да си поставят цели, които може да бъдат постигнати и след столетия. Да израаботят план и да работят по него. Просто да използвт същото - инструменти и приоми -  което използват и тайните организации. Но не го правят. Простичкият факт е, че ако достатъчен процен хора работят съзнателно за една цел, тя ще бъде постигната, независимо от трудностите. Да обединят усилият и ресурсите си. Тайните организации няма как да се справят с това, освен да се опитат чрез открит конфликт. Но това ще ги изкара наяве и ще налее още вода в мелницата на "добрите". И това е една от основните им стратегии. Разделяй. И не позволявай да видят, кой дърпа конците., Да не видят картинката, Да не видят тъканта, която изгражда, връзките, целите им. Иззад сцената е най-удобно. Иначе разните политици, гръмки оратори по телевизията, всякакви такива... те са просто пушечно месо, бушон, който да изгори, ако стане напечено и после отново да си продъжат с тяхното си.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Не съм казал че одобрявам всички групи, а само че хората  са разделят. Например въобще не одобрявям атеистите, но това си е техен избор. Кво са да взвмем да се избием щото някой мислил различно? Но и такива има.

   И какво точно имаш против атеистите ?
   На фона на инквизициите,горенето на клада,избиванията и т.н. мизерии,
подклаждани от религиите ,да си атеист е направо повод за гордост !
Активен

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3395
    • Профил
Това не е проблем на религиите, (като учение) . Това е проблем на тези които са използвали/използват религията за собствени цели, за политика, за войни, за оправдание.....
А изцяло атеистичните режими (в самата си идеология), като комунизма и фашизма колко народ са избили?  Само ww2 са 70-80 милиона.
« Последна редакция: Jan 20, 2019, 16:19 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
@go_file ти направо ми направи дисекция на изказването  ;D

Аз ще бъде малко по кратък.

44-та година България е с над 70% селско население. Идват комунистите начело на държавата и за около 25-30 години я прават урбанизирана градска държава по съветски образец (това е повече от ясно).Ако не се лъжа я класират някъде между 30-35 икономика в света.

Ето това е прогрес и развитие. Да вярно постигат го с големи жертви на всякакво ниво но го прават целта е постигната.Работата е свършена.

Относно каква индустрия е имала България била тя тежка или някаква друга ми се иска да те попитам а каква индустрия има сега, и можеш ли да посочиш развита западна държава без тежка индустрия? Аз не се сещам за такава.

А това дали ще те манипулират през телевизор велико търново или през Panasonic няма абсолютно никакво значение. И двете ти предават една и съща информация  ;D

Но ти посочваш много правилно основния проблем на социализма и това че той не обръща внимание на нормалното човешко същество и неговите персонални нужди. Това разби социализма като система а не САЩ.

При социализма е нещот от сорта на "Get it done no matter what". Имаш задача и трябва да я направиш без значение какви жертви ще дадеш.

Междо другото Демократическата партия в САЩ са социалисти до мозъка на костите и дори искат да прокарат идеята за равенство между хората там но разбира се срещат голяма съпротива както се вижда.

А регрес е да вземеш една развита индустриялна държава и вместо да продължиш да я развиваш я разрушаваш като правиш някой хора милионери а милиони ги изхвърляш на улицата и ги правиш емигранти. Ето това е регрес.
Ти явно никога не си работил в соц. завод - 80%, а някъде и повече стоката беше за боклука- брак.
А за прогреса дето казваш - знаеш ли аз какъв прогрес мога да направя като грабна кредитната карта... Просто на соца му свършиха парите дето окрадоха от частния бизнес и повече никой не искаше да дава кредити, щото не се връщаха. Развяването на белия флаг остана единствения вариант.

А иначе Рокфелер и Ротшилд са били големи врагове, ама са си поделили света и са си смукали и продължават да смучат и са си пили кафето заедно. Не знам дали знаете, ама връщаме кредити от тях още от царско време. Те и затова всичките ни соц кредити са били от частни клубове (представете си какъв е лихвения процент). Всяка година ни се обяснява че има по 1млрд лева бюджетен излишък, а се взимат 2млрд Евро нови заеми - не е нужен квантов компютър да се направи сметката.
« Последна редакция: Jan 20, 2019, 17:58 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
@jet: че имаше брак имаше, но чак пък 80 и повече процента ;-), иначе разбирам желанието ти да изтъкнеш това като аргумент (отделно както вече многократно се писа парите от разплащателно средство се превърнаха в богатство, и оборота им пряко зависи от емитента/емисионната банка и не са обезпечени по никакъв начин, дори сега го пише и на банкнотите).
Ако имаше 80 % брак отдавна да е фалирал "социализма" и държавата още преди "демокрацията" да се е напълнила с боклук/брак.

@4096bit: първото условие да не можеш да се бориш с нещо/организация или с някого е това да те убедят че "това" не съществува, пример има и на тази страница от темата (не казвам нищо лошо за човека, всеки трябва сам, свободно да стигне до "своята" истина) а и "чуждата истина" не е абсолютната истина или дори близо до нея :-)
Както се казва най-голямата победа на Дявола е да те убеди че не съществува !

Иначе както се казва и пише в религиите битката на небето се води и на земята, тоест има тайни общества на едната страна има и такива които са на другата страна има и някои по-средата (те са "хладни" нито "студени" нити "горещи" и съдбата им е рано или късно да се присъединят към някоя страна - но когато им дойде времето/индивидуално).

Пак ще прибегна към един касов филм "Шифърът на Леонардо", както и другия "Ангели и демони" а ако някой иска още по-пълна картина може да прочете и "Изгубеният символ" и "Ад". Няма да пиша нищо за филмите и книгите, надявам се че всеки сам може да си направи съответните заключения и изводи.

BTW: в края на "Изгубеният символ" много добре е показана съдбата на хората стоящи на "тъмната" страна, същото е много добре описано и в книгите на Тери Брукс - "Шанара" и другите поредици, има и относително добра екранизация на част от Шанара.
Друга добри поредици са на Айзък Азимов - "Фондацията" и другите след нея и на Франк Хърбърт - Дюн и продълженията.

Но в никакъв случай не искам да кажа че смятам всичко показано в "Шифъра на Леонардо" за истина, според мен има много капани (един от най-големите е за физическия наследник на Христос - моето царство не е от този свят).

И накрая да кажа че в нашето съвремие до голяма степен няма класически "тайни общества", има предостатъчно литература за всички големи езотерични течения - Брахманизъм, Лао Дзъ, Будизъм, Масонство, Толтекските учения, Суфите, Колобърските, ранно-християнските, манихейските, Рицарите на кръглата маса, Тамплиерите, Розенкройцерите, Алхимиците и последно през 20-ти век - Теософията, Антропософията и учението на Дънов (Богомилството може да бъде разбрано от повече хора едва в бъдеще).
« Последна редакция: Jan 21, 2019, 11:51 от ray »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Тайните общества нямат стремежи да покрият всичко и да не се знае нищичко. Това е част от начина, по който действат. Оставят следи, правят нарочни "грешки". Ако поискат, лесно могат да заличат всичко. Имат и ресурса и времето. Но са оставили пролуки и който иска да научи и се интересува, ще знае. Който задълбае повече, ще знае още повече. Който научи достатъчно много или се опитват да го прикоткат при в редиците си или започват да се разправят с него. Мисля, че за тяхо това е някакво споразумение. Никога не унищожават докрай противника си, иначе ще бъдат заличени и те. Което на напрактика означава, че ако бъдем поробени и завладеят всичко, направили са го със нашето мълчаливо съгласие. Не сме се борили, не сме искали достатъчно много, да сме свободни и съответно, напълно заслужаваме участта си.

Чел съм Фондацията, Дюн. Останалите не съм. Дюн е просто шедьовър. Имах цялата поредица и от прерочитане книжките станаха на парцал. Преди четиридесет дена имаше седмица на книгата в НДК, та отидох и си купих от щанда на "БАРД" цялата поредица. С твърди корици - три парчета. Купи и подарък за леля ми и братовчеда още един комплект, че и те са фенове. А май след първите две книжки на "Галактика" не са чели нищо друго. Бях дал на ляла ми преди време другите две от "Месията на Дюн". та не зная, дали е търсила и останалите. Добре, че имаше отстъпка. Излезе ми малко през носа  :D

Да добавя и поредицата "Хиперион". Много добро.
« Последна редакция: Jan 20, 2019, 20:10 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Ray ето малко да се пообразоваш:

https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/-ikonomikata-na-sotsializma-bezkrayna-katastrofa-no-cherveni-nostalgitsi-kreslivo-vazdishat-po-neya-71657

Макар и данните да са извадени от едно голямо комуне, поне е събрал доста цифри (онзи приятел с Кремиковци дето много се пенеше също може да попрочете).

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BD%D1%80%D0%B1/a-18651845

Иначе се вижда, че още 1974г. сме си срали в калеврите.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
@jet: не ми е нужно чак толкова ограмотяване, живял съм и дори работил при социализма и мисля че знам основните му предимства и недостатъци (каквито има достатъчно много, но има и доста предимства :-)
Разбира се никога не е излишна и нова информация,но тук говорим за "голямата картина" не за отделни парчета от пъзела !

По-важното, за което писах и по-рано е факта че този "социалистически експеримент/социален експеримент" е организиран, проведен и съответно завършен от "световното управление" (разбирай Западна Европа, най-вече Англия и САЩ с пасивното съдействие на Германия и Франция).
Тоест нямаше как да не се провали, това и беше планирано, но с конкретна цел и сега се провежда нов етап от плана !

PS: за справка виж биографиите на Маркс и Енгелс и къде са живели и писали трудовете си.
« Последна редакция: Jan 20, 2019, 20:48 от ray »
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Съгласен съм, че соца е творба на Запада, но същия този запад разбра, че експеримента е неуспешен и трябва да се прекрати, ама нашите кухи лейки се опитваха да го поддържат на системи, а Русия и Китай продължават с напъните.
Аз очаквам и още експерименти, защото нещо все пак ще трябва да замени капитализма, а още не е ясно какво ще е то (технологиите пришпорват процеса).
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
@4096bit: има 3-4 екранизации на Дюн, от 1984, 2000 и 2003 - Децата на Дюн - три серии (всички много ми харесват).
Има и един филм за Дюн започнат, но недовършен - Jodorowsky's Dune / ”Дюн” на Ходоровски (2013) - всички ги има в Замундата.
« Последна редакция: Jan 21, 2019, 11:51 от ray »
Активен

console

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 243
    • Профил
    • WWW
Ти явно никога не си работил в соц. завод - 80%, а някъде и повече стоката беше за боклука- брак.
А за прогреса дето казваш - знаеш ли аз какъв прогрес мога да направя като грабна кредитната карта... Просто на соца му свършиха парите дето окрадоха от частния бизнес и повече никой не искаше да дава кредити, щото не се връщаха. Развяването на белия флаг остана единствения вариант.

А иначе Рокфелер и Ротшилд са били големи врагове, ама са си поделили света и са си смукали и продължават да смучат и са си пили кафето заедно. Не знам дали знаете, ама връщаме кредити от тях още от царско време. Те и затова всичките ни соц кредити са били от частни клубове (представете си какъв е лихвения процент). Всяка година ни се обяснява че има по 1млрд лева бюджетен излишък, а се взимат 2млрд Евро нови заеми - не е нужен квантов компютър да се направи сметката.

@jet стига глупости дори и малко дете няма да повярва на твърденията че 80% били брак. Панелкките в които живеят 80% от населението да не са ги докарали с кораби от някъде? Кондензаторите които се изнасяха за Япония и тях ли ги бракувахме?
Активен

“Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail Better.”

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3395
    • Профил
Кондензаторите които се изнасяха за Япония и тях ли ги бракувахме?
Много по добре от сегашната китайска чума по кондензаторите. При тях е 99.9% бомбаж. :o
« Последна редакция: Jan 21, 2019, 13:49 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 70   Нагоре
« назад напред »