Автор Тема: Май фашиста е прав, че Линукс си е чиста загуба на време!  (Прочетена 15469 пъти)

stealth01

  • Гост
... и в един момент ще ми се обади по телефона, че има проблем и аз трябва да пиша мейли и да се чудя как да го обяснявам проблема, щото на него не му било кеф по телефона!
значи... проблемът не може да се опише писмено, но може да се обясни устно?
аз ли съм тъп или в това няма логика?

п.п. без да съм „експерт“ при позвъняване по телефона в 90% от случаите отговарям: Не знам!
п.п.п. Не знам!
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
... и в един момент ще ми се обади по телефона, че има проблем и аз трябва да пиша мейли и да се чудя как да го обяснявам проблема, щото на него не му било кеф по телефона!
значи... проблемът не може да се опише писмено, но може да се обясни устно?
аз ли съм тъп или в това няма логика?

п.п. без да съм „експерт“ при позвъняване по телефона в 90% от случаите отговарям: Не знам!
п.п.п. Не знам!

Ей за това не искам да пиша, щото всички ИТ-та с които съм имал вземане-даване, четат по диагонал и почти не вникват, както и да ги описвам нещата и после само се ядосвам!
Хайде пак прочети написаното преди това и помисли!
Но всъщност, това е по-малкия проблем! По-големия е, че е абсолютно не професионално, да искаш пари за свършена работа, а да отказваш да се чуеш с клиента! Въпроса е принципен и не опира до цената!
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Цитат
Хайде холъм! Това за някой като мен може и да не много просто, ама ако такива неща ги прави само по инструкции от нета, да оди да бере портокали в Гърция!  :D

Ем те нещата са прости - ако не можеш да си намериш някой дето да знае какво прави и можеш да си намериш само такива които го правят по инструкции, по-добре си го направи сам :)


Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

pennywise

  • Гост
Значи ти си почнал нещо да правиш сам, стигнал си до под кривата круша, незнаеш как да продължиш, търсил си два дни някой да ти реши проблема, но не си намерил кой да се навие за парите които ти би дал и сега Линукс ти е виновен. Ами след като не ти изнася и можеш да го направиш с Уиндоус не виждам за какво се оплакваш.
И да повечето не искат да имат вземане-даване по телефона с клиенти, защото са си патили - или някакви психопати им звънят в 3 през нощта или не им се разбира по телефона какво искат, ако пък им се разбере при следващия разговор се оказва, че те са имали нещо коренно различно в предвид. И понеже няма какво да кажат след 3-я спор, че са говорили нещо различно, избягват телефон.

Ако нямаш и малко доверие към евентоален бъдещ партньор, педприемачеството и собствения бизнес не са за теб и вероятността да си изгубиш времето на празно е на 100% сигурна.
И кой каза, че трябва да си предприемач или бъдещ партньор? Всяка работа струва нещо, това, че ти искаш да се измъкнеш без да плащаш, защото не си сигурен дали изобщо ще изкараш някакви пари от бизнеса който си започнал, не прави автоматично човека който трябва да ти свърши работата "партньор" - евентуално може и да се навие някой.
« Последна редакция: Apr 08, 2014, 06:24 от pennywise »
Активен

BRADATA

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 833
  • Distribution: Slackware/Mint/CentOS
  • Window Manager: console/KDE/LXDE
    • Профил
    • WWW
Когато наемаш ВЪНШЕН ЧОВЕК да ти свърши някаква работа (особено ако е читав) нали не мислиш, че ще е само твоята задача в дневния му ред? Нали се сещаш, че ако съм по средата на нещо най-малко искам да ме прекъсне някой "лаик" да ми обяснява как мейл сървъра му правил еди какво си ПО ТЕЛЕФОНА. Точно затова се общува по мейл. Има и разни други начини. Asana е една добра алтернатива. А на тема проект (нещото дето ще се разработва) срещите са две-три максимум, чертае се някакъв план, документира се електронно и се праща по ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА.

Втория вариант - НАЗНАЧАВАШ СИ работник, определяш заплащане и ТВОИТЕ ПРАВИЛА. Не разбирам какво е това мрънкане. Нали не са ти отказали? Нали са ти казали - да, но комуникация по email. Ти си решаваш дали си съгласен или продължаваш да търсиш друг.

п.п. Защо е по-добре кореспонденцията да е писмено?
1. Защото като му се наложи на клиента да си дефинира проблема и да го изложи писмено - иска не иска започва да разбира какви дивотии понякога иска.
2. Когато се стигне до заплащане - има ясна идея кой какво е направил и по чия инициатива. Примери за прецакани от клиента специалисти бол. "Щото, разбираш ли, това сме си го говорили по телефона ама аз не си спомням такова нещо..." но нещото е направено и е коствало време и усилия.
3. Като искаш денонощен съпорт - колегата каза RHEL, но те не бачкат "без фактура" и цената си е като цена за денонощен съпорт.
Активен

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил

П.С. Искам дебело да подчертая, че с тези с които съм писал по въпроса, проблема не е бил в цената, а в начина на комуникация който изискват и който е абсолютно неприемлив за сериозна работа!
Френд, аз работя в офис и не съм сам в този офис. Как мислиш, може ли телефонът ми да звъни и да си говоря с теб за твоите проблеми? :) Не може. Но винаги мога да напиша две-три изречения, макар че и това не е редно да го правя в работно време.
Освен това, ти искаш всичко да ставало с webmin ! , с postfix и dovecot. Е, това много стеснява кръга от хора, които могат да ти помогнат.

Пояснение: Аз webmin НЕ СЪМ ГО ВИЖДАЛ :)  даже ! Може и да съм го ползвал в услугите на някои доставчици, но на моя машина никога не го е имало.
« Последна редакция: Apr 08, 2014, 09:27 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

life

  • Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Авторът на темата е един селски тарикат, който няма нужните знания и си мисли, че с посредничество и тарикатлък по балкански ще развие бизнес.Утре-вдругиден ще реши , че шивачките са много стресирани и ще започне да предлага и медицинско обслужване на фирмите. Колко му е да прочетеш за стреса и да препоръчаш някое-друго билково чайче, разходки сред природата, малко мастичка за нервния стомах, може и зехтин, че даже и някой инхибитор за стомашните киселини. И ще се мисли за лечител. А един ден като има нужда от сериозна лекарска интервенция ще започне да се жалва как билките и нетрадиционната медицина за нищо не стават и как "окумуш" докторите са друга бира. Обаче няма да иска да си плати колкото се полага и ако може да мине без фактура, но пък с пълна подръжка по телефона.
За писмата са ти казали хората - остава черно на бяло кой какво казал и кой каво разбрал.
Не съм ИТ , но съм имал вземане даване с много "клиенти" от обикновени бачкатори до адвокатски кантори и лекарски кабинети и за всички важи правилото "Не им вярвай" на един приятел. Винаги те викат за едно нещо, а излиза и/или друго и никога не са пипали нищо. Как да вършиш сериозна работа по телефон и да се ангажираш? Искаш бизнес по "нашенската"? Получаваш съответния съпорт.
« Последна редакция: Apr 08, 2014, 10:20 от life »
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
pennywise, BRADATA, laskov, какъв е смисъла човек да пише, когато отсреща чете по диагонал и не разбира смисъла от написаното!?
Явно щото вече сме на трета страница, трябва да обобщя написаното от първите 2.
Та, най-общо, това което искам го предлага всяка фирма на някаква абсолютно приемлива цена и поради свития пазара хората се чудят как да угодят на клиента и не подбират малък или голям.
Тука във форума, от известно време са протестира, че като в клюкарник се бистрят нещата от живота, а не професионалните свързани с Линукс или да вземем да направим нещо заедно от което да спечелим, да допринесем за разпространението на Линукс като изместим поне 1 Уиндоус и тем подобни, но нищо не става! Само дървени философи филосовстват, дето се чудя дали са изобщо на тази планета. За 5 стотинки работа не можем да свършим заедно! Това е заключението ми.
Аз приключих с този форум! Благодарен съм за съдействието на съфорумците, че научих някои нови неща, но от тук на татъче, имам нужда от платени услуги, защото форумите не са място за безплатен съпорт, а това което търся, явно само фирмите занимаващи се с тази работа професионално могат да ми го дадат, а не и съфорумците.
Смисъла от членство във форума за мен е напълно изчерпан! Аз работа си имам с нещата които умея и нямам нужда да уча новости.
Тука често спорехме за калпавите работодатели и тем подобни, но с такива работници, даже са прекалено търпеливи. Ако на някой не му достигат доходите или се чувства онеправдан, че бачкал много, а получавал малко, проблема си е само негов! Явно получава точно толкоз колкото заслужава.
Активен

lunarvalley

  • Гост
то пък се фръцна... ???
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5293
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Съгласен съм за едно с колегата Life, за това че "НА ЮЗЕРА НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЯРВА 100% !"

Ама той нищо не бил пипал, нищо не бил инсталирал, нищо не е трил, както си бачкал лаптопа или десктопа и сам се е счупил. Снощи всичко било наред, работил идеално компа, угасил го нормално - а на сутринта нищо не тръгвало.

Айде бако, не на нас тия. После всичко си лъсва, какво е пипано, инсталирано, трито, кабели разместени, дискове разбутани, молекси ненаместени и т.н. и т.н.

Иначе не съм съгласен, че колегата бил ИГРАЧ И СЕЛСКИ ТАРИКАТ. Искал това и онова. Ами то всеки иска с минимум вложения да се подкара нещо. Backinblack си е работяга човека, като го чета - хвърля доста пари за машини, контролери, дискове - и иска да направи една работеща система. Писа ми и на мен за някаква помощ по мейлера на системата. Но аз се занимавамс един комерсиален мейлер на Сталкер, а не с довекот, сендмейл и разни други линукски мейлери. Затова не мога да му свърша работа, просто за тях нямам опит и знания.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

Златко

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2147
    • Профил
Авторът на темата е един селски тарикат, който няма нужните знания и си мисли, че с посредничество и тарикатлък по балкански ще развие бизнес.

Като гледам специално си се регистрирал, за да напишеш безценното си мнение...  ::)

backinblack, желая ти успех и късмет в работата.  :) Приятно ми беше да си побъбрим.  [_]3
Активен

Без правила няма игра

lunarvalley

  • Гост
Цитат
Приятно ми беше да си побъбрим.
ами ние ще го дирим из другите форуми  ;)
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Мен лично ми е интересно планината ли ще отиде до Мохамед или Мохамед ще отиде до планината :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

kifavi8024

  • Новаци
  • *
  • Публикации: 0
    • Профил
Отказахте човека бре :D Големи мискини сте и вие.
Вместо да си чешете езиците за гей обществото, да бяхте му свършили работата за която пита.
Може ли такова нещо! rofl

В турски форум като зададат върпос, веднага валят оферти за решаването му, а тука се пуска справка в гей blacklist-a...
Следва анализ за аналното състояние на автора на темата и накрая ако изобщо темата остане отворена - автора напуска форума :D

Но това да ни е проблема - погледнете какво става с околната среда: цял месец по-рано почват да цъфтят растенията :D
Климата се променя драстично, а ние сме тръгнали да се сърдим един на друг...
Активен

bvbfan

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1056
  • Distribution: KaOS
  • Window Manager: Plasma 5
    • Профил
Пише в графата за Линукс в http://forums.bgdev.org та явно там може да намери по-читав съпорт. Аз и там няма как да му помогна  ;D Ама там наистина са се завъдили големи разбирачи, но както написа колегата вършат работата си на Вин
Активен