Покажи Публикации - Nik123
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 210
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: May 07, 2024, 19:46
Живи и здрави да са. И заетите в тази сфера, и любителите.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 07, 2024, 19:38
Хаха, тия "чайници", както наричаш реакторите за Белене, очевидно са си съвсем читави и са изгодно решение, щом ги искат украинците- държава във война. Ама нали трябва да се надупим на "Уестингхаус", ще им ги дадем за някаква смешна сума, тъй иска белия вожд.. та и със самолетите така. Ама ше ги ручаме, вече сме ги платили, и писти ще правим, и всичко.

За трудовото- още го има, измислят му периодично разни модерни наименования - като учеше по-големия, т.е. по-отдавна, беше "Домашен бит и техника". Сега май е нещо друго, като име.


П.П. Докато пишех тоя пост, порових и малко из нета, ей-тука има инфо, от 2012 год., излезе ми първи резултат, за трудовото, и направо го давам:

https://www.mediapool.bg/trudovoto-obuchenie-v-uchilishte-se-zamenya-s-tehnologii-i-predpriemachestvo-news199254.html


За китайците.. нали щяха Сибир да превземат, даже карти се подхвърляха из нета, ся пък подкрепяли руснаците, що така се обърна евроатлантическата плоча  :D



3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Курвенските пинизи на малките-и-меките -: May 07, 2024, 15:48
Не им знам на американците ни брачните договори, ни законодателството. Те са различна от нашата правна система, с нея съм се запознал бегло, но не престава да ме учудва- например чудя се как се доказва изнасилване отпреди 20-30 години.

Ей туй например:

https://people.bg/2024/01/27/%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF-%D0%B2-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0/

И го соча просто като извадка, не щото е намесен Тръмп, има и други такива случаи. Сетила се някоя си, че преди 20 год. била насилвана и айде.. наистина ми е чудно върху какви доказателства се решават такива дела. Няма биология (разбирай ДНК), няма освидетелстване, медицинска експертиза (то няма и как да има, кой ще е тоя гинеколог, дето да каже "те тая е изнасилена преди 20 години) .. та така.

4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 07, 2024, 15:32
..
   https://www.segabg.com/category-observer/f-16-e-nay-dramatichnata-sdelka-na-bulgarskata-armiya

..


"Но преди няколко дни Тагарев предупреди, че "рисковете за това да не бъдем готови за посрещането на самолетите остават“, защото усилията на ръководения от него екип в МО не са успели да компенсират "в достатъчна степен изоставането"..."

"Междувременно  Тагарев коментира, че е искал да реши "проблема" с името на Трета авиобаза, известна като "Граф Игнатиево", тъй като все още се свързва с име на чиновник на Руската империя. .."

Хем насрано, хем засмяно- пистата вероятно не е поддържана последните двадесет години, Тагарчук сам признава, че и той има дял в това, "не успели да компенсират изоставането", но името на базата му е проблема..
Сигурно като сменят името, пистата ще лъсне. Добре, че разните му пепета и дебета отиват на бунището.

Иначе ефката е капризен откъм писта самолет- не става като мигове, су и грипени, да излита и каца от/на полеви летища от типа на магистрали и асфалтирани пътища от републиканската мрежа. Демек е "вързан" към хубава писта, а ако на нея паднат 1-2 ракети и направят дупки..

П.П. "Едно е сигурно обаче - половината свят иска и купува F-16 или F-35, което сигурно има и своето обективно обяснение. И България определено е в играта."

Туй сякаш са го преписвали от стенвестник  ;D Има си обективно обяснение, разбира се- каквото кажат от САЩ на своите подопечни, това ще купуват те.
Направо сме оттатък играта.

 [_]3
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Гергьовден! -: May 06, 2024, 08:03
Хайде отново- честит празник!
На именниците- да са живи и здрави!
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: May 01, 2024, 10:57
Честито и от мен!
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Apr 29, 2024, 15:04
Едва ли ще е еднократна инвестиция. Ма хайде сега малко да ъпдейтнем софтуера, тук да сложим пач, опа, то много хубаво се е обучило, но си иска нов и по-мощен хардуер.. както с всяка техника. Но вероятно ще е по-евтино от ежемесечни заплати и осигуровки, да.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Apr 28, 2024, 20:23
Вчера водих разговор с един роднина, който е в ИТ сферата, или как там да го кажа, работи на някаква позиция в частна фирма да отсява кукита, да слага реклами и т.н. - сори, ако се изразявам неправилно, длъжността му е, доколкото разбирам, според кукитата накъде да насочва рекламите.
Та, за ИИ-то каза ми горе-долу същото, което и ти пишеш, Файър- че това е един балон, и че работещите в сферата знаят, как няма начин т.нар. ИИ да замени по-сериозна човешка професия. "То е просто- компютърът знае единици и нули, т.е. "Да", или "Не"- няма как да импровизира. Работи по шаблони, в ситуация, за която няма шаблон, е безпомощен"- цитирам. Това се припокрива и с моето мнение- на основа това, което съм прочел (и чул) до момента. Там, където се иска творчество, особено със срок "вчера", както има един лаф, т.нар. ИИ в сегашния му вид не става (няма шаблон).
Но за ежедневни редовни дейности, например за управление на процеса в някоя поточна линия в завод (докато същата не се счупи заради спукан маркуч на хидравликата, например)- става.

Доп. Т.е. ИИ не взема решения (липсва му тази толкова човешка черта), а търси шаблона си и работи според него. А ако няма такъв, вече е проблем. Това исках да кажа.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Apr 28, 2024, 19:13
Ако има някой именник, да е жив и здрав!
 [_]3
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Курвенските пинизи на малките-и-меките -: Apr 25, 2024, 20:44
Имам една седмица на офисната машина, колкото за ония .пдф- и със скриптовете вътре на разни държавни администрации и адобе, и да поцъкам на някоя стара игра от време на време. И не ми дреме за поддръжката й  :)
 [_]3
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Apr 25, 2024, 19:38
И поляците помагат:

https://dnes.dir.bg/svyat/polsha-shte-pomogne-na-ukrayna-za-vrashtaneto-na-mazhete-podlezhashti-na-voenna-sluzhba
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Apr 23, 2024, 21:44
Демек, новите ваксини хем са 30 пъти по-скъпи, хем не създават колективен имунитет (12:05 и нататък, от видеото).
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Apr 23, 2024, 18:21
Те милиардите отпътуваха към производителите на оръжие в САЩ, не към Украйна. На проксито пращат крайната продукция. Само че, вече няма желаещи да нарамят това оръжие:

https://kyivindependent.com/ukraine-suspending-consular-passport-services-for-military-age-men-abroad/

Вътре приключват, а навън не щат и да чуят. Нацистчетата силно оредяха, а другите не щат могилизация.



14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Apr 23, 2024, 17:36
Ваксината за коклюш си е в българския имунизационен календар от време оно.   Но, отделно, има и родители, които не са искали да им ваксинират децата. А в момента джурналята надуват балона, ще печелят лабораториите.

Ето и малко инфо:

https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/658859-ministerstvoto-na-zdraveopazvaneto-e-osigurilo-neobhodimite-kolichestva-vaksini-

".. От началото на годината са регистрирани общо 314 случая, положителни за коклюш, като заболяването поставя в риск новородени през първата година от раждането им .."

314 случая за цяла България не са епидемия, според мен.

15  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Apr 22, 2024, 11:58
Аз още не съм гледал някой епизод от оня новия "Шогун", чакам да излязат у нетя всичките епизоди.
Страници: [1] 2 3 ... 210