Покажи Публикации - borovaka
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 87 88 [89]
1321  Хумор, сатира и забава / Хумор / Кои проблеми в Линукс ви вбесявят? -: Dec 05, 2006, 00:19
paucku За MP3 playera аз лично ползвам Dbus+Hald+Ivman и нямам никакъв проблем. Единственото затруднение което възникваше при мен беше при по старите ядра от серията 2.6, където mount параметрите на остроиствата се пообъркваха, но вече проблемът е решен.
И по темата. Мен лично ме дразнят opengl драйверите за видео картите /имах големи проблеми с моята скромна Nvidia-Gefource 2/ но за това е виновна единствено фирмата.



1322  Нетехнически теми / Идеи и мнения / за и против arch -: Oct 12, 2006, 16:02
Съжалявам за правописа в миналия ми пост, просто го драснах на бързо. Благодаря на Lord_Bad за забелешката.
1323  Нетехнически теми / Идеи и мнения / за и против arch -: Oct 11, 2006, 18:37
И аз смятам да споделя моите наблюдения над Арх. Лично аз съм леко песимистично настроен към тази дистрибуция. Бях дългогодишен потребител на Slackware, но след като Патрик се разболя и  обновленията по слака оредяха реших да потърся нова одобна дистрибуция. И така след кратко четене в distrowatch попаднах на arch. Започнах инсталация но още по врене ма инсталациония процес имах проблеми с зависимостите. Се пак се добрах до баш конзола след синк на пакман се помъчих да инсталирам Х среда и гном. И имах отново сериозен проблем с зависимостите  ':crazy:' . Е не се сърдя де това беше в моя полза защото след това се заинтересувах по много нашумялата по това време дистрибуция / която ползвам и до днес без да ми създава никакви проблеми/ а именно Gentoo. Не искам да звуча много песимистично и да обескоражавам решилите да се захванат с арх просто казвам моите наблюдения. Възможно е в момента тази дистрибуция да има голямо развитие спрямо личния ми пример. Моите наблюдения са от преди около година и половина. И все пак евала на всички които са се захванали да изучават в дълбочина Ликукс а не само да разцъкват "приятелски" дистрибуции.
1324  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Problem s route -: Aug 28, 2006, 21:56
Мерси за савета за кирилицата'<img'> Проблемат ми не е в route
пробвал съм го на много дистрибуции / сега съм с федора 5/. Мисля че проблемат е от доставчика ми. Просто ми трябва такъв скрипт. Моля ако някой може да напише примерен скрипт да го добави като коментар.
Благодаря ви предвариелно.



1325  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Problem s route -: Aug 28, 2006, 18:23
Zdraveite. Imam malak prolem s internet vryzkata mi. Vi4ko si e nared, no po nqkoga zabiva i spira da rutira prez default gw.
Kogato mu dam route mi izkarva samo lo i zabiva predi da izkara gw. Opravq se kogato delna default gw i go add na novo.  Nqkoi moje li da mi dade primeren bash scipt koito za puska ping do proizvolen sait i pri spirane na pinga da delva i da add na novo default gw. Pomognete mi pls.

/blagodarq vi predvaritelno/



1326  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Драйвери за модема за slackware 10 -: Feb 26, 2006, 22:07
Здравй. За модема не ти трябват драйвери. Kernela сам трябва да ти разпознае модема като eth устройство. Ако това не става на този адрес пише какво трябва да направиш: http://tldp.org/HOWTO/Motorola-Surfboard-Modem/usb.html
Колкото до драйверите за видео картата, не е трябвало да сваляш rpm пакета тъй като слак не работи с рпм. Свали този пакет
https://a248.e.akamai.net/f....386.run
1327  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да си инсталирам centericq -: Feb 10, 2006, 01:38
В слак инсталираш пакети с installpkg име на пакета. Пък ако си такъж привържаник на компилация опитаи Gentoo или FreeBSD . '<img'>
1328  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Q:ПРепоръчайте ми Линукс дистро ? -: Jan 03, 2006, 21:25
И аз съм на мнението на Lord_Bad. Опитаи с Gentoo може инсталацията му да е малко по сложна /ако волбще го наречем инсталация '<img'> / но след това няма да имаш проблеми със зависимостите като при слак например.
1329  Нетехнически теми / Коментар / За Убунту и въобще за Линукс -: Jan 02, 2006, 21:22
Ами не знам според мен с линукс можеш да свършиш почти същите нешта които можеш да свършиш и с уиндоус. Всичко е до лични предпочитания. Лично аз избрах линукс не толкова заради отворения код, колкото заради бързината и одобстовто на дайствие. Точно затова не ползвам тежки дистрибуции с много графични инструменти. В началото започнах със слак но там имах малък "проблем" с зависимостите на пакетите заради това преминах на джентоо и сега съм много доволен. Колкото до убунту според мен това е доста добра дистрибуция базирана на дебиан но при нея както и при джентоо ще ти се наложи да сваляш доста пакети от интернет за да проработи добре. Иначе ако имаш свободно време опитай някоя дистрибуция като арч,джентоо или слакуеър при тези дистрибиции можеш да се запознаеш с цялостната система на линукс.
1330  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / средна възраст на Линукс феновете -: Nov 04, 2005, 19:22
Аз съм на 15 години. Започнах с Linux когато бях на 13. Първо с red hat 7.1 след това Mandrake и накрая открих лубовта  '<img'> Slackware.  Напълно се раздрелих с уиндоус.
1331  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / lilo help -: Oct 09, 2005, 18:48
Ми боотваш с bare.i root=/dev/hda3 noinitrd ro после пишеш liloconfig и си конфигваш от там.
Страници: 1 ... 87 88 [89]