Покажи Публикации - borovaka
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 89
61  Игри за Linux / Общ форум / Re: Valve разработва своята Steam платформа за Linux -: Dec 07, 2012, 08:46
Дам, от него получих писмо. Ти от какво по-точно се притесняваш?
62  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Julian Assange: A Call to Cryptographic Arms -: Dec 05, 2012, 12:33
//offtopic
@Naka нали се сещаш, че който го приеме този закон ( в демократичните и "свободийски" страни, Северна Корея да се спасява ) сам си поставя доста голям и дебел "сап" в политическата кариера, а нищо чудно и здравословното му състояние да се влоши ... :)
Все пак масата може да се манипулира непряко лесно през масовите медии, ама щом почне официално да се съобщава за налагане на цензура и масово подслушване хората започват да рипат ...
63  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ето начин да се спре screensaver ! -: Nov 28, 2012, 12:18
Простотията е в самия screensaver, замислено е, че трябва да се спира кого се подаде съответен евент. А идеята трябва да е друга, да се следи за движение каквото и да било и ако има да е спрян, а да могат да се подават процеси които да се exclude-ват. Ама това от както се помня си е било така и не знам дали някой ще се сети да го оправи.
64  Игри за Linux / Общ форум / Re: Valve разработва своята Steam платформа за Linux -: Nov 26, 2012, 10:41
@vyrgozunqk И аз съм бета тестер. За момента при мен всичко работи ОК. Ще кажеш ли ти с какъв хардуер си?
65  Игри за Linux / Общ форум / Re: Valve разработва своята Steam платформа за Linux -: Nov 24, 2012, 09:16
Е айде стига се карахте за "вечните" глупост, дето от години ги въртим ...
Колкото до Steam, мен ме "избраха" за бета тестер. В момента са налични Serious sam 3 и Team Fortress 2 тествах Serious Sam и въри ок. Машината ми не е кой знае какво, лаптоп HP Probook 4530s с ATI 6490M (което създава зверски проблеми ... ) , catalyst 12.11 beta8, I5, 8GB ram.
Аз единствено се надявам да вземат да напишат качествени драйвери Nvidia и ATI, защото в момента като гледам Benchmark има едни 30-40% надолу производителност отколкото при Windows.
66  Програмиране / Общ форум / Re: open() проблем -: Nov 16, 2012, 10:20
Нали ти писах в друг форум. За това което искаш да направиш потърси Video4Linux Loopback. Даже имаше някакво приложение което го ползваше за да слага ефекти в реално време на stream от камера.
67  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: SMF 2 под Линукс? -: Nov 16, 2012, 09:45
Аз поддържам SMF с горе-долу толкова потребителя и 34000 ( оле кога станата толкова :) ) и да ти кажа, че не е толкова ресурсоемко колкото си мислиш. Съветът ми е, щом си си купил домейн, си купи и един хостинг ( най-евтиния на суперхостинг би ти свършил работа, трафика е малко, пък ако надвишаваш не се притеснявай те се обаждат :) ). Ако имаш хостинг единственото което трябва да направиш е да си влезеш в CPanel-a, да си вържеш домейна ( има настройки за това ), след това правиш един DUMP на съществуващата база на форума ( примерно с PHPMYAdmin ), след това на хостинга отново в phpmyadmin но този път import на дъмпа. Следващото което ти остава е да качиш файловете на форума през някой FTP клиент, и да оправиш настройките за пътищата. И това е ...

На собствена машина процедурата е горе-долу същата ... Първо трябва да си настроиш обаче някой неща: BIND - DNS сървър който ще ти обслужва домейна ( като не забравяш да си промениш и /etc/hosts, трябва да опишеш домейна там ) , Apache - web server, MySQL Server и общо взето това е.
68  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Помощ с pptpd на redhat -: Oct 28, 2012, 11:41
@romeo_ninov Мисля, че се опитва да настрои pptp съвър на RH и да се върже към него през Ubuntu.
69  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: BackTrack 5 r3 -: Oct 20, 2012, 00:19
@dejuren Долавам някаква възрастова дискриминация :) Аз тая възраст малко я надрастнах, ама нищо лошо не виждам в нея  [_]3  >:D
70  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Преместване на /home? -: Oct 19, 2012, 09:05
@go_fire Гоше не си прав! Не можеш да използваш NTFS дял за /home, по простата причина, че върху NTFS, нямаш възможност да задаваш owner-и на файловете и всичко се збозява.
Другото дето не разбрах е, защо Windows да не вижда файловете както трябва?

По темата, вариантите са 2 според мен.
1) Монтираш NTFS дяла в под-директория на /home/user/ntfsmntdir и тази директория ползваш като споделена м/у двете ОС, но основният ти HOME дял е някъде другаде.
2) Правиш си ext3 дял ( не знам в момента как стоят нещата с ext4 ) и теглиш драйверче за Windows - http://www.ext2fsd.com/ което ще ти позволи да си преглеждаш файловете  през него.
71  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Ubuntu 12.10 Излезе -: Oct 18, 2012, 22:07
Аз ползвам от известно време Betata сега се ъпдейтна, но Gnome 3 release. Всичко за момента е ОК със дистрибуцията, нямам оплаквания, но Catalyst-a не иска да запали. Пробвах с последния release от сайта на AMD, ама пак нищо, дано да отстранят проблема в следващата версия.
72  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Как да инсталирам Windows 8,ако ползвам linux ubuntu -: Oct 18, 2012, 16:03
Аз пък не виждам какъв ви е проблема да се помогне на някой който иска да премахне Linux ... Мисля, че въпроса си е точно за тук, по простата причина, че хората си мислят, че Линус прави някаква "свръх" инсталация, при която "обикновенните" disk manager-и на Windows не могат да затъркат диска.
По-скоро ще е добре да се забучи една заключена тема с инструкции и да си четат. Все пак всеки има право на избор, след като е тествал нещо, дали да го ползва или не.
73  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Идея за безплатна енергия -: Oct 17, 2012, 00:04
@gat3way Теоритично, ако двигателя ( който е при някакви специални условия ) успява да произведе енергия която да покрива консумацията + загобите на консуматора, не би трябвало да е проблем :)
Макар, че силно ме съмнява да видя такова животно, пък и теоритично е като "ако" дето всичко знаем какво прави.
74  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Идея за безплатна енергия -: Oct 16, 2012, 23:11
Абе аз си мисля, че не е толкова невъзможно да се постигне този ефект ( със значителна ефективност ), при подходящи условия. Най-големите загуби принципно са от триенето ( във флуидната среда в случая въздух) и от гравитацията. Интересно какво би станало ако такъв двигател бъде изведен в космуса, където влиянието на тези сили е доста по-различно ( е трябва да се преизчислят съмите двигатели предвид липсата на гравитация). Може и да говоря простотии, но си мисля, че би могъл да се постигне стъбилен ефект в подходяща среда.
75  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Идея за безплатна енергия -: Oct 16, 2012, 00:26
http://www.newenergybg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=2 Нещо такова ли ти се върти :) Тези идеи не са от вчера , ама физиката е кофти работа ...
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 89