Покажи Публикации - hyankov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 6
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хакнаха ми блог-а. -: Nov 24, 2011, 14:12
Не съм "твоето момче", има горе долу двама души на този свят, които могат да се обръщат така към мен. Това беше единствено "показно" с произволна тема за това, че ентропията в мненията ти (по наблюдения до преди полвин година) клони към 0, нищо повече от това.

И още веднъж те моля, макар че няма да ти давам повече поводи, да не ми говориш на момче, брат, копче, кестен и производни!
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хакнаха ми блог-а. -: Nov 24, 2011, 13:57
B2l, чудесна статистика, само че не разбра въпросът ми. Питах не колко отговора имаш, а КОЛКО от тях ТИ, лично, оценяваш като полезни. За да ти дам пример - първата тема, която ми попадна пред очите: http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=41941.0 идеално илюстрира това, което имам предвид. Освен да се заядеш с колегата не виждам да има някакъв смислен feedback, който да му е помогнал, независимо колко "ламерски" или "про" е бил въпросът. Моля те, не се хващай за конкретната тема, беше първата, която отворих от твоята статистика.

Жив и здрав да си, просто се чудех каква е самооценката ти - вече ми е ясно. Може да си голяма работа, но смисълът на форума, така както аз го разбирам, е хората да споделят мнения, знания и по този начин взаимно да обогатяват и разведряват, а не да се перчат колко са велики (дори наистина да са). Фактът, че хората продължават да те търпят, свидтелства, че може би аз не разбирам правилно този смисъл, затова се оттеглих и ви пожелавам успех в бъдеще и по-малко хак/лам/ерски атаки.

Поздрави и пожелания за още поне толкова мнения!
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хакнаха ми блог-а. -: Nov 24, 2011, 12:09
Слабохарактерен, ощипана госпожица? За какво говорим просто... Избягвам конфронтация, защото не виждам никакъв смисъл от това. Просто отстъпих и намерих друго място, където да разпускам по време на слабохарактерния си работен ден, с хора, които споделят моето разбиране за тон и комуникация. Ако това е да си слабохарактерна ощипана госпожица - окей. Явно съм такъв. Апелът ми беше към администраторите - да потръсят сорса на причината, а не към теб, защото така или иначе нито имам желание, нито имам какво да споделя с теб. Не знаеш какво е да ти вгорчат кафето, защото вероятно имаш по-висок праг на чувствителност - радвам се за теб, моят е ниско долу. В крайна сметка светът е голям, Интернет даже по-голям - има място за всеки. Всъщност излъгах имам един въпрос към теб. Виждам, че си ударил 4к мнения и се чудех ти лично как оценяваш приноса си към форума и към community-то, което виси тук? Може и в проценти - примерно 10% от отговорите ми са били полезни на някого, 45% са били защото "как така да не се изкажа", а останалите 45% са били хранене с АМД/Роко...
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хакнаха ми блог-а. -: Nov 24, 2011, 09:44
Всеки път се каня да не пиша повече тук, но тази новина направо ме порази.

@Disturbed - разбирам гнева ти и желанието да натриеш носа на b2l, но първо не е това начина и второ - за к'ъв чеп ти е да го правиш. Пускаш го в някоя глуха улица на вниманието ти, той си тролва, теб не те бръсне и всички са щастливи. НЕ одобрявам постъпката ти! Разбирам я, но не я одобрявам! Въпреки него, тук има много качествени хора, които се опитват да споделят знанията си и те не заслужават подобно отношение!

До собствениците на сайта - за мен големият проблем, който имате не са няколкото дупки в сигурността, а хора като b2l. Говоря от личен опит и ми се струва, че не го казвам за първи път - именно той ме отказа да от това мясо. Преди влизах ежедневено по няколко пъти, следях темите, новините... сега - един-два пъти в месеца. Но в един момент се оказа, че няма тема, в която да не е писал - независимо дали има, или няма какво да каже. А дори, когато има, го поднася по такъв начин, че кафето ми се вгорчава въпреки 4те лъжички захар в него. Не искам изобщо да коментирам какво се случва ако се включи и онзи другият пациент - АМД/Роко (така и не разбрах един човек ли е, двама ли са). Форумът се превърна в подиум за цинично перчене на b2l (не коментирам колко е компетентен - сигурно е). На мен, обаче, това ми носеше повече нерви, отколкото приятно усещане. Както и да е, сега нещата може и да са по-различни. Просто се надявам самите вие да си дадете сметка какво ви докара тези главоболия, а това е просто мнението на един от многото странични наблюдатели.

Поздрави, дано не се случват подобни неща занапред!
Ицо
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Microsoft придобива Skype за 8,5 млрд. долара. -: May 12, 2011, 16:26
tkostov, доколкото аз разбирам прочетените новини, сделката е сключена - Майкрософт и Скайп са си стиснали ръцете, но преди да бъде финализирана, трябва да бъде разгледана от разни комитети по защита от монопол и т.н. Тоест "Наблюдателите" трябва да кимнат, за да стане работата напълно :)

Иначе не се сърдя на никого, празните приказки и нападки от толкова време насам станаха ежедневие в този форум (подчертавам не от всички!!), че вече го приемам за нормално. Пък и нали съм с OSX и съм спрял, сигурно и да трябва да се обидя - няма да разбера.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Microsoft придобива Skype за 8,5 млрд. долара. -: May 11, 2011, 23:37
// offtopic

OSX е операционна система. Наясно съм какво се имаше предвид, но се говореше за OS-a. Компютрите, които правят са от висок клас - като възможности, качество за съжаление и като цена. За адекватно сравнение трябва да се сравняват с компютри от висок клас! Има HP-та с core i7 за 1200-1300 лв, ама има и на същата марка за 2400+ ... !? Както и да е, личното ми мнение е, че машините им нямат равни, софтуерът им, макар и затоврен (а може би и именно затова) е толкова брилянтен като замисъл и изпълнение, че върна вярата ми в компютрите.

Това, което не разбирам, е как хора, които дори не са го помирисвали коментират!? Не твърдя, че вие двамата сте от тях, също така има хора, които са пробвали и не им е допаднало - добре, това си е тяхно мнение, но те поне се аргументират, а не хвърлят празни приказки наляво и надясно.

Допълнително сведение No1: първият ми OSX тръгна на dell e1405 и работи с гладкост, за която Ubuntu 6.06 би му завидял.

Допълнително сведение No2: хората в еквивалентния форум посветен на Apple са много по-приветливи и услужливи от повечето хора тук (не визирам всички!). Уж би трябвало да сте хора с отворен поглед към света, а всъщност сте по-вглъбени и ограничени от собствените си възгледи дори от закоравял apple фен...

Съжалявам за огромното количество спам! Няма нужда да ме хулите и гоните, спирам да отговарям встрани от темата. Ако се заформи отделен дебат мога да споделя мнението си (без да го натрапвам!!!) по-спокойно и нашироко.

Със здраве!
Ицо
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Microsoft придобива Skype за 8,5 млрд. долара. -: May 11, 2011, 11:10
// offtopic

Айде сега конспирации - аз пък ще кажа че под OSX се вижда и чува най-добре.


 Кой се занимава с OCX, освен няква шепа прОфесионалисти-останалите са малоумни-защото с парите за OCX може да се купи по-висок клас хардуер-на който да се спретне перфектен Линукс-така , че хората с  OCX с МНООГО НАЗАД!!!

Може ли да не навлизаме в излишен falmewar или поне да избягваме некомпетентни изказвания. Само за сведение - OSX струва 29$. Какъв точно ултра-супер-дупер готин хардуер ще си вземеш за тези пари?
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Microsoft придобива Skype за 8,5 млрд. долара. -: May 10, 2011, 18:04
Имам един въпрос - кога някой от вас ще се усети, че Майкрософт са спрели подръжката на Скайп (ако все пак я спрат)? Аз лично след около година и полвина, когато все още не са пуснали така чаканият ъпдейт от 2.1.0.2.3 до 2.1.0.2.4b

Аз лично гледам по-позитивно на нещата, тъй като не помня да е имало време, когато да е имало смислена, актуална версия за Linux? Нелогичният извод, който може да се направи е - няма накъде по-зле да става, следователно може да върви само нагоре :)

Повече усмивки, бири и още една хубава причина да разкарате още един затворен софтуер от отворените си машини!
9  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Програмния код на жените -: Apr 14, 2011, 12:22
//offtopic, а може би ontopic!?
Много слабо, плоско и безвкусно ... в този ред на мисли - радвам се, че си се отказал от програмирането (не че този курс е оказал огромно влияние върху възможностите ти де). Много мразя обобщенията, каквито и да са те. Колкото до Марчето - явно все пак е include-нала "4uvstvo za humor" въпреки тиретата, иначе трябваше да си баннат в момента, а кодът ти да гние по някакви сектори, маркирани като свободни!

Пробвай да й се извиниш, аз това би направил (на лично), а после и тук на останалите дами, които, въпреки тесногръди хора като теб, допринасят за този форум.

ПП: Извинявам се за спама на останалите, много се издразних просто!
10  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Честит 1-ви април ! -: Apr 01, 2011, 15:02
http://distrowatch.com/?newsid=06607

Да ни е честита новата дистрибуция!
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: TTL на рутер -: Feb 24, 2011, 12:35
Acho, най-вероятно аз бъркам, но ТТЛ-а на icmp reply пакета нали няма нищо общо с ТТЛ-а на icmp request-а, който го е породил. Тоест това един вид си е стойност, която харкатеризира отговарящата машина!?

Май не си много прав. Смисъла на TTL-а е да няма безкрайно въртящи се пакети из мрежата, като TTL-а се намаля с единица през всеки hop през който е минал. Не може от теб до рутера ти да има - т.е. няма няма други рутери и да получаваш рандом TTL стойности за echo replay-ите. Нищо чудно и аз да не съм прав, но това ми е причината да не го искам този рутер. Така, че Златко сори брат  [_]3.

Така, така мисля, че ми е ясен смисълът на ТТЛ - да няма пакети от тип шотландски боец. Но ТТЛ-а на icmp request-a е едно нещо и доколкото знам няма пряка връзка с ТТЛ-а на icmp reply-a, който от своя страна е съвсем отделен пакет със собствен ТТЛ, който зависи от ОС-а и настройките на отговарящата машина. Струва ми се от първото ми мнение достаъчно ясно си личи, че знам какво е хоп и разбирам парадокса в създалата се ситуация :)

Златко, вземи си нов, а с този си избий парите - хващаш бас с някой отворен админ, че хич не му увира главата от ТТЛ-и, после му събираш очите с находката си и ... си в бизнеса ;)
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: TTL на рутер -: Feb 24, 2011, 11:19
Acho, най-вероятно аз бъркам, но ТТЛ-а на icmp reply пакета нали няма нищо общо с ТТЛ-а на icmp request-а, който го е породил. Тоест това един вид си е стойност, която харкатеризира отговарящата машина!? А възможно ли е linksys-a да пуска пакети с нулев ТТЛ по някое време и те реално да стигат до твоя хост но стека да ги drop-ва, макар че при пинг seq номерата са последователни => не се губят пакети!?

Не знам, с цел да се свърши работата може би наистина най-добре да ти го заменят, от друга страна колко рутера в света го могат това? На твое място бих си го запазил :) (малко като във вица с програмиста и омагьосаната жаба - не искал да я целува, за да стане принцеса, щото е банално, виж говореща жаба си е друго нещо ;) )

И все пак може да свършиш две неща, така за наше удовлетворение, преди да го върнеш: пусни пинг до рутера в някоя конзола (може да даже да го пренасочиш към файл), същото направи и с един tcpdump (tcpdump -XXXvvvn -i <интерфейсът ти>) и дай тук информацията от тях в момента, в който започне ти накъсва нета. Отново - стига да си ентусиаст да го хванеш, иначе - сменяй и не го мисли ;)

Поздрави
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: TTL на рутер -: Feb 23, 2011, 16:27
Да почнеш от нулата винаги е вариант, но рискуваш да не разбереш къде е бил проблемът ;) Мойта препоръка е да изчакаш някой от по-мозъците (казвам го с уважение ;) ) да се изкажат по-въпроса, тъй като аз само налучквах... не съм виждал подобно нещо през живота си :)

Поздрави
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: TTL на рутер -: Feb 23, 2011, 16:15
Интересно, по-големите умове в мрежите ще се изкажат, но аз само да предположа: възможно ли е това рутерче да има пуснати разни анти-fingerprint правила и например да връща рандом ttl?

Да разбирам, че рутера ти е в локалната мержа (все пак 192.168.1.1) и няма вариант reply-те да минават по различен път (особено пък с 15 хопа)?
15  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Какво стана с Damn Vulnerable Linux? -: Feb 03, 2011, 10:14
Напълно възможно е, но не успях да изкопая никаква информация по тази тема. Освен това gat3way говори за него преди 4-5 месеца в една друга тема, а и всички тези публикации са след 2008:
http://www.linux.com/community/blogs/damn-vulnerable-linux.html
http://www.junauza.com/2010/10/hacking-damn-vulnerable-linux.html
http://linux.slashdot.org/story/10/07/17/2136237/Damn-Vulnerable-Linux-mdash-Most-Vulnerable-Linux-Ever?from=rss
http://distrowatch.com/table.php?distribution=dvl -> както съм казал по-горе и тук се твърди, че поне до 14 юли миналата година проекта е със стаус "Active"

Поздрави,
Ицо
Страници: [1] 2 3 ... 6