Покажи Публикации - hyankov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 6
16  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Какво стана с Damn Vulnerable Linux? -: Feb 03, 2011, 09:08
Нито един отговор...  ???
Както и да е, един от много торенти сработи и в момента имам iso за версия 1.5 на DVL и сработи във VirtualBox. И все пак, ако са забранили проекта поради някаква причина, не знам до колко коректно е да се разпространява, но ако на някого му потрябва - може да се свърже с мен. Ако администраторите одобрят предложението ми да се качи на d.linux-bg.org - супер, ще помогна с каквото мога.

Поздрави,
Ицо
17  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Връзка с отворен код -: Feb 03, 2011, 09:04
Ами, да, противоречиво е, като извадиш думите му от контекста. tarball казва, че е олд скуул, защото не одобрява изневерите. Съвсем отделно е мнението му за брака и съвместното съжителство :)
18  Сигурност / Системна Сигурност / Какво стана с Damn Vulnerable Linux? -: Feb 01, 2011, 09:38
Здравейте,

Някой случайно да има представа какво стана с тази дистрибуция. На официалния сайт пише "DOWN..." (http://www.damnvulnerablelinux.org/), в distrowatch пише, че е Active (Last Update: Wednesday 14 July 2010 00:45 GMT) !?

Имате ли представа, проекта ли е прекратен, нечий интереси ли са накърнени? Ако на някого му се намира залежало iso и няма някакви проблеми да го сподели, ще съм му безкрайно блгодарен. Едно време имаше d.linux-bg.org, ако администраторите нямат нищо против - тъкмо да е удобно и на другите ако им потрябва :)

Поздрави,
Ицо

---- Редакция ----
Хмм, никой не отговаря, надявам се просто не знаете, а не е лично отношение :) (В случай, че все пак е - съжалявам ако съм засегнал някого).
Не искам да вредя на никого, просто винаги ми е било интерсно как работят програмите, които пиша, на по-ниско ниво и как да ги направя по-добри, а какъв по-добър начин да науча това от "binary exploiting". Заиграх се с overthewire.net/wargames и тогава се сетих за темата между johnywalker и gat3way за библиотеките със статични адреси и там последният спомена за тази дистрибуция - уви, никъде я няма!? На форума им (http://reverse-engineering.net/) пише "This website has been forced to get closed. Sorry for this. Good Bye.". Предполагам са бръкнали на някого някъде и са ги принудили да затворят проекта, но нещо не намерих информация за подобно нещо в google.
19  Програмиране / Общ форум / Re: Търся скелет код на демон за Linux -: Jan 20, 2011, 11:52
Ще се въздържа от коментар, тъй като има подобна тема за езиците и как трябва да се подходи. По-горе беше личното ми мнение и не ангажирам никого с него. Просто според мен бъркаш.
20  Програмиране / Общ форум / Re: Търся скелет код на демон за Linux -: Jan 19, 2011, 22:49
// offtopic

Така да беше почнал! Не е по-добре, а е задължително. Хора, които не са научили С и започват направо да пишат на С++ или Джава в по-голямата си част са онези, които създават лошото име на тези езици :)

Въпреки, че съм бесен почитател на С++, трябва да призная, че най-елегантният език (лично за мен) е С!

Успех с начинанието, ако имаш нужда от помощ, знаеш къде да я намериш!

Поздрави :)
21  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Преминаване от тестова към стабилна версия на Debian -: Jan 19, 2011, 16:27
За допълнителните хранилища - не знам, но това, което ти казваме с danaildr е, че ако сега сложиш вместо testing squeeze, ще си караш със squeeze. Докато той е тестинг и ти ще си тестинг, когато стане стейбъл и ти ще си вече стейбъл и то без допълнителни вмешателства. Надявам се, че помогнахме.

Поздрави,
Ицо
22  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Преминаване от тестова към стабилна версия на Debian -: Jan 19, 2011, 15:58
Не съм го правил, но от времето, когато бях на дебиан са останали някои спомени. Ако смениш testing с кодовото име, няма ли да се ъпдейтваш от неговото хранилище. Докато е в тестинг фаза и ти ще си тестинг. Когато впоследствие стане stable нищо няма да ти се налага да променяш, просто ще си си стейбъл.

Тъпо обяснение, но не беше ли именно така организиран Дебиан?
23  Програмиране / Общ форум / Re: Търся скелет код на демон за Linux -: Jan 19, 2011, 10:05
Проблеми има, но опрделено не е производилтеността. По-добре да не задълбаваме, тъй като е въпрос на митове и съмнителни проучвания.

Както и да е. http://www.netzmafia.de/skripten/unix/linux-daemon-howto.html това е първият туториал, на който попаднах ... да, реализиран е на C, но след бърз преглед не видях причина да не може да го напише на С++.

Всъщност, rcbandit, от кое предимство на С++ искаш да се възползваш, че толкова те притеснява как ще стане?
24  BSD секция / Системни настройки / Re: PCBSD 8.1: спорадичен проблем "cannot find X server" -: Jan 17, 2011, 14:57
Просто на мен ми се струва, че не носи много (да не кажа никаква) информация. Ежедневно виждам все повече и повече безмозъчни и лишени от всякакво съдържание теми и отговори в този мой любим форум. Не ми се иска и моето име да се свързва с въпросните публикации, затова избягвам да пиша освен ако наистина няма какво да кажа. В случая наистина се сблъсках с проблем, който по никакъв начин не успях да идентифицирам, но решение така и не се намери, само вероятният отговор, че аз съм зле  ::) (но това на повечето хора им е ясно)

Все пак право и задължение на модераторите е да трият излишните неща - аз лично нямам никакви претенции и съжалявам, че загубих времето на хората, които се опитаха да помогнат :)

Поздрави
25  BSD секция / Системни настройки / Re: PCBSD 8.1: спорадичен проблем "cannot find X server" -: Jan 17, 2011, 10:56
Мда, благодаря на отзовалите се, имаше и помощ на ЛС. Проблемът се оказа, както обикновено - човешкият фактор. За няколко дни интензивна работа - не се прояви отново този проблем, така че го отдавам на прекомпилиране на някой приложения и библиотеки, докато други ги използват :)

Ако модераторът сметне темата за излишна най-добре да я изтрие :)

Поздрави,
Ицо
26  BSD секция / Системни настройки / Re: PCBSD 8.1: спорадичен проблем "cannot find X server" -: Jan 13, 2011, 18:33
Логично предположение, това беше първото, което проверих - за съжаление не е толкова тривиално ;) Сгрухва се дори да го пусна от менютата. И кое точно е логичното в минаването към 7.2 (не се заяждам, само питам)? Иначе за момента, цял ден работа - не ми го е погодило.

Спрях да build-вам пакети и инсталирах и наконфигурирах всичко от което имах нужда. Може някоя библиотека или service да са се променили по време на инсталациите и това да е повлияло?! Между другото някой друг да се е сблъсквал с проблем fusefs-sshfs + BSD? На мен ми заби машината многократно!

Ще поработя още няколко дена, ако не се издъни - ще докладвам, че проблемът се корени дълбоко в закърнялата централна нервна система на задклавиатурното устройство и модераторите да затрият темата :)

По принцип пращам поздрави, но с оглед на ракиенето време по-добре е така:
Наздраве  [_]3,
Ицо
27  BSD секция / Системни настройки / PCBSD 8.1: спорадичен проблем "cannot find X server" -: Jan 13, 2011, 11:17
Здравейте,

Вчера инсталирах PCBSD лаптопа си (DELL e1405) и съм безкрайно доволен от това, което наблюдавам :) Имам, обаче, един спорадичен проблем - при определени обстоятелства - в зарадена графична среда (KDE4) не мога да стартирам абсолютно никакви графични приложения. Грешката, която ми дава (ако имам късмета да съм ми е останала някоя отворена конзола) е "Cannot find X server :0" (или нещо подобно). Странно!? Средата си работи, но нищо ново не може да бъде стартирано. Както казах проблемът привидно е със случаен характер, затова ми е трудно да го диагностицирам или дори да намеря сламка, за която да се хвана и да чепкам :)
Молбата ми е, ако може някой да ми даде съвет при следващия сблъсък какво би ми дало информация за идентифициране на проблема :) (във /var/log/messages няма нищо). **Докато писах поста се сетих, че не съм погледнал на най-важното място /var/log/Xorg.0.log (du***ss). Както и да е ще съм благодарен ако някой се появи и с други предложения :)

ПП: рестарт на Х сървъра решава проблема, но сами се сещате, че просто не е удоволетворяващо.

Поздрави,
Ицо
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Shaping Vlan -: Jan 09, 2011, 11:05
@ceco91:
Най-добрият начин е да експериментираш, но съм почти убеден, че нямаш проблем да бриджнеш два интерфейса с VLAN над тях. Ако поради някаква причина не стане, може да пробваш с FreeBSD. Там съм сигурен, че работи - if_vlan интерфейса сваля таг-а, а пък if_bridge бриджва всичкия трафик във VLAN 1, независимо от таг-а, но това са подробности от имплементацията, които не те интересуват от мрежова гледна точка.

Успех
29  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвети за лаптоп/нетбук -: Dec 17, 2010, 15:27
Готино, не знаех за тези процесори, но както вече казах - време не остава да се образовам и в тази посока. Все пак не вярвам да излезнат машини, които да се впишат както в бюджета, така и в изискванията на dvanaise. Все пак има ли някакви сведения от някой производител за примерни цени?

30  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Съвети за лаптоп/нетбук -: Dec 17, 2010, 10:19
Хмм, така е. Аз поне не си спомням да съм виждал 13'' лаптоп навремето, то и толкова съм гледал, но това поне би обясняило защо сега няма такива втора ръка. За сметка на това обаче има доста 12.1''. Вярно че за по-малко от три сантиметра говорим, но трябва да ти е удобно, за да работиш. Хвърли едно око на тези магазини:
http://www.crash-bg.com/laptopi.html
http://itopia.bg/index.php?page=results&cat=1&mark=27

Там има няколко приятни 12'' лаптопи. Единият е IBM X40, Х32 и НР nc4400. Има няколко неща, които трябва да съобразиш - по отношение на компактност, здравина и качество IBM са връх (IBM! вече за lenovo не знам), само че (поне по данните, които дават) батериите им толкова, колкото го дават на HP-то. Пък и последното е по-ново поколение хардуер (да не кажа съвременен ;) ). Успех с проучването, моят съвет е обикаляйки да тестваш и 12'', току-виж ти харесало,  и задължително ги питай колко държат батериите и как могат да ти го гарантират и/или демонстрират :)

Страници: 1 [2] 3 4 ... 6