Покажи Публикации - hyankov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 4 5 [6]
76  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Резултат от работа :) на едни моя колежка постигнала го е за един ден :)..... -: Jan 08, 2010, 13:22
Хммм, малко оффтопик, но тази тема ме подсети как един колега, запален фен на Линукс, ми обясняваше за "Великото предимство на Windows", което Линукс просто няма как да осигури. След 30-минутно уговаряне най-накрая ми сподели тайната на това "Велико Предимство", а именно:

-"В 99% от случаите, когато инсталирам Windows на някоя приятелка се стига до секс, хайде сега сам се сети в колко от случаите, когато съм инсталирал Линукс, се е стигало до нещо друго освен до бирен махмурлук"

Признавам - бях сразен и обезоръжен пред неговите аргументи :-D

Поздрави
77  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Коментари относно -: Dec 23, 2009, 12:08
//offtopic
В интернет има достатъчно безсмислени форуми, които са ми омръзнали заради подобни постове. Искрено се надявам, че linux-bg няма да влезне в този списък, макар че това е стъпка в тази посока.
Не ме разбирайте погрешно - не искам всеки да разбира или да му е интересно програмирането. На някои хора просто им е наложено от разни ВУЗ-ове, но това не оправдава тоталния мързел да се попрочете това онова, да се генерира някакво решение (макар и неработещо и/или незавършено) и да се зададе конкретен въпрос "Това тук не ми е ясно защо не работи. Предложения?"

Както и да е, ако имаш нужда от още едно решение, пиши на ЛС. Предпочитам да не се намесвам в съвкупността от 15 решения, които май могат да се сведат до два варианта, освен ако не желаеш.

Поздрави!
78  Програмиране / Общ форум / Re: Компилатор на С -: Dec 19, 2009, 13:25
Не се притеснявай да си задаваш въпросите, ако са неуместни със сигурност ще се намери кой да ти го каже по много "деликатен" начин, но това не трябва да те притеснява ;)
Имам само една молба, промени заглавието на темата на нещо по-смислено като "getch() в Линукс" или нещо в този стил, да могат да се ориентират и другите хора по-добре.

Поздрави :)
79  Програмиране / Общ форум / Re: Компилатор на С -: Dec 18, 2009, 17:41
Здравей и от мен. От скромните ми наблюдения по форумите най-често необходимостта от conio.h в Линукс се поражда от функцията getch(). Ако това е случая при теб, не се отказвай да я използваш - направи си сам ;)
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=getch+for+linux&btnG=Търсене&meta=&aq=f&oq=

Най-малкото ще научиш още едно две нови неща за това как работи терминала в Линукс. Ако не съм прав или има нещо друго не се притеснявай да питаш. Всички сме минали по този път ;)
Успех!
80  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Писмо до Бойко Борисов -: Nov 04, 2009, 15:17
Ще се наложи да се повторя, но не разбирам защо темата отиде в тази посока. Никъде в "писмото до премиера Борисов" думичка не се  споменава за отворен код, а за пари дадени за лицензи, които не се използват (доколкото информацията може да бъде приета за достоверна).

Поздрави
81  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Писмо до Бойко Борисов -: Nov 02, 2009, 13:34
@Митака:
Когато започнах да чета поста бях готов да застана зад твоята позиция. Харесвам ОпънОфис, но признавам, че трябва още време докато го докара като стабилност до МС Офис (говоря за ХР, защото по-нови не са ми трябвали и не съм позлвал). И това време ще дойде и то скоро, сигурен съм, но все още не. Колкото до специализираните приложения ... говорим за държавна администрация - съмнявам се да имат нужда от CAD системи, за да говорим за чак толкова специализирани приложения.
Мисълта ми обаче беше друга, в писмото никъде ама никъде не се споменава и думичка за отворен код, просто се посочва една ... да кажем недомислица ... от която единственият ефект е да струва пари.

*Това е лично мнение, не желая да влизам в какъвто и да е флейм по повод опън офис, политически възгледи и отношение към Ники Василев или родителите му от женски пол.
82  Програмиране / Общ форум / Re: ip2int и int2ip -: Oct 28, 2009, 17:00
Щом е така - ок* :) . Това, което мога да препоръчам като четиво, е следното: http://www.advancedlinuxprogramming.com/alp-folder. Книжката е много добра (по мое скромно мнение), а четвърта глава е точно за нишки, сигурно пропускаш нещо дребно и съм почти сигурeн, че ще намериш отговора там. А дори gat3way вече да ти е помогнал пак бих ти препоръчал да прегледаш материала.

/off-topic *само не разбрах кое точно от правилата на форума нарушаваш, но здраве да е  [_]3
83  Програмиране / Общ форум / Re: ip2int и int2ip -: Oct 27, 2009, 15:16
Хммм, дали все пак не става въпрос за някой секретен проект за военните или има друга причина да не публикуваш кода, та току виж и другите сме се научили на нещо ;)
84  Програмиране / Общ форум / Re: ip2int и int2ip -: Oct 26, 2009, 16:55
Супер, дерзай при това положение. За човек, който сега се учи, смело използваш указатели и битови операции (според мен това е начина :) ) иначе след като го получаваш във стринг, може би ще ти е интересно да разгледаш функциите sscanf и sprintf. Виждам, че и сам добре си разкопаваш нещата, което е добре, но все пак да ти дам едно примерче:

Код
GeSHi (C):
  1. // Приемаме че по някакъв начин си стигнал до този вход
  2. char *ip_str="192.168.1.1"
  3. int ip_int[4];
  4. // Справяш се с адресната аритметика, така че смело...
  5. sscanf(ip_str, "%d.%d.%d.%d", ip, ip+1, ip+2, ip+3);
  6. // ip_int изглежда така = {192, 168, 1, 1}
  7. // яко е и мисля че ще се впише в твойта концепция, макар че признавам не се задълбочих в кода ти
  8.  

Разбира се аз бих ползвал char, а не int, за да не се разхищава излишно памет, но това са си лично мои изкривявания. Ползвайки получените стойности можеш да ползваш първия метод на боп_боп_мара. Обратната операция също би се улеснила със sprintf (приниципа е същия).

Поздрави,
Ицо
85  Програмиране / Общ форум / Re: ip2int и int2ip -: Oct 26, 2009, 15:04
Варианти има, но има два въпроса на които трябва да отговориш, за да ти се помогне.
1) какво разбираш под типа IP, стринг, масив от интегрален тип, структура  или нещо друго.
2) кой ще използва конвертирания адрес, тъй като в някои случаи ще ти се наложи след конвертирането да се извика някоя от любимите ми магически функции от семеиството htons(), htonl(), ntohs(), ntohl() ( http://beej.us/guide/bgnet/output/html/multipage/htonsman.html ).

Успех!
86  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: tv streaming -: Oct 26, 2009, 13:58
Хубаво е, че се интересуваш и успех с начинанието, но може би някой по-запознат трябва да каже как стоят нещата от нетехническа гледна точка. Доколкото съм запознат с въпроса има много законово неуредени проблеми с правата върху материалите, които ще стриймваш. Надявам се, че греша, но просто имах разговор с един колега защо всъщност IP телевизията в България е толкова зле.

Поздрави
Страници: 1 ... 4 5 [6]