Покажи теми - hyankov
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Сигурност / Системна Сигурност / Какво стана с Damn Vulnerable Linux? -: Feb 01, 2011, 09:38
Здравейте,

Някой случайно да има представа какво стана с тази дистрибуция. На официалния сайт пише "DOWN..." (http://www.damnvulnerablelinux.org/), в distrowatch пише, че е Active (Last Update: Wednesday 14 July 2010 00:45 GMT) !?

Имате ли представа, проекта ли е прекратен, нечий интереси ли са накърнени? Ако на някого му се намира залежало iso и няма някакви проблеми да го сподели, ще съм му безкрайно блгодарен. Едно време имаше d.linux-bg.org, ако администраторите нямат нищо против - тъкмо да е удобно и на другите ако им потрябва :)

Поздрави,
Ицо

---- Редакция ----
Хмм, никой не отговаря, надявам се просто не знаете, а не е лично отношение :) (В случай, че все пак е - съжалявам ако съм засегнал някого).
Не искам да вредя на никого, просто винаги ми е било интерсно как работят програмите, които пиша, на по-ниско ниво и как да ги направя по-добри, а какъв по-добър начин да науча това от "binary exploiting". Заиграх се с overthewire.net/wargames и тогава се сетих за темата между johnywalker и gat3way за библиотеките със статични адреси и там последният спомена за тази дистрибуция - уви, никъде я няма!? На форума им (http://reverse-engineering.net/) пише "This website has been forced to get closed. Sorry for this. Good Bye.". Предполагам са бръкнали на някого някъде и са ги принудили да затворят проекта, но нещо не намерих информация за подобно нещо в google.
2  BSD секция / Системни настройки / PCBSD 8.1: спорадичен проблем "cannot find X server" -: Jan 13, 2011, 11:17
Здравейте,

Вчера инсталирах PCBSD лаптопа си (DELL e1405) и съм безкрайно доволен от това, което наблюдавам :) Имам, обаче, един спорадичен проблем - при определени обстоятелства - в зарадена графична среда (KDE4) не мога да стартирам абсолютно никакви графични приложения. Грешката, която ми дава (ако имам късмета да съм ми е останала някоя отворена конзола) е "Cannot find X server :0" (или нещо подобно). Странно!? Средата си работи, но нищо ново не може да бъде стартирано. Както казах проблемът привидно е със случаен характер, затова ми е трудно да го диагностицирам или дори да намеря сламка, за която да се хвана и да чепкам :)
Молбата ми е, ако може някой да ми даде съвет при следващия сблъсък какво би ми дало информация за идентифициране на проблема :) (във /var/log/messages няма нищо). **Докато писах поста се сетих, че не съм погледнал на най-важното място /var/log/Xorg.0.log (du***ss). Както и да е ще съм благодарен ако някой се появи и с други предложения :)

ПП: рестарт на Х сървъра решава проблема, но сами се сещате, че просто не е удоволетворяващо.

Поздрави,
Ицо
3  Хардуер за Линукс / Лаптопи / HP ProBook 4320s или какво стана с подръжката на АТI в Linux? -: May 30, 2010, 14:08
Здравейте,

От известно време насам ми се върти порочната мисъл да си подаря този бебок, но имам известни съмнения. Едното от тях е струва ли си инвестицията в i3 процесора (330М е този който гледам) или да се оглеждам за C2D? Ако си струва дали си струва и да се изхвърлям с i5 или ще бъдат пари на вятъра? От това, което прочетох в i5 има някаква технология VT-io или нещо от този род, което вършело работа за виртуализация (а аз активно ползвам виртуализация - 1 до 2 машини). Останалите предимства не ме блазнят толкова много да не кажа никак :)

Второто съмнение е видео-картата: последните 4-5 години работя само и единствено на машини с вградена интелска карта и позабравих малко да чета мнения относно ATI vs. Nvidia & Linux. Искам да подчертая, че определено искам машина с външна видеокарта, просто тези които са ми по джоба разполагат с ATI такава. Въпросът ми е - има ли промяна на този фронт и мога ли да очаквам читави резултати от подръжката за Radeon HD 4330?

Някъде доставят лаптопа с инсталирано (Open?)SuSE, така че това ми вдъхва известна надежда, но ще се радвам на мнения от първа ръка :) Не само по тези два въпроса, а и ако се сетите нещо друго или имате друго предложение.

Поздрави,
Ицо

П.П.: Моля ви, не искам да започна война между ATI и Nvidia! По-скоро ми се иска да има една свястна не много дълга тема която разяснява евентуалните проблеми при ATI и как (ако) могат да бъдат заобиколени. Благодаря предварително!
4  BSD секция / Системни настройки / FreeBSD on VirtualBox - video modes problem -: Jan 27, 2010, 01:13
Здравейте,

Навлизам с плахи крачки в сферата на FreeBSD. Проблемът е следния: инсталирах си FreeBSD (7.2) във VirtualBox и всичко изглежда ок, но 80х25 режима (или какъвто е там по подразбиране) не ми е много удобен с оглед и на това, че ще има сериозно кодиране и дебъгване. До колкото рабрах правилния метод е да си прекомпилирам ядрото с подръжка за VESA и SC_PIXEL_MODE, инсталирах го, добавих vesa_load="YES" в loader.conf и вече vidcontrol -i mode ми показва доста възможности, но при опит да избера някоя, например vidcontrol MODE_144, ми дава резултат Not supported by device или нещо подобно. От това, което намерих в Google, най-вероятно е VirtaulBox issue със съпорта на BIOS/VESA или нещо подобно. За съжаление, обаче, решение така и не намерих. Та мисълта ми е - възможно ли е да заобиколя проблема някак си? Питам в случай, че някой се е сблъскал и разкопал, ако не знаете аз ще си продължа проучването. Благодаря предварително!

ПП: За момента се закачам с SSH, което изглежда просто и елегантно решение, но все пак проблема малко ме тормози :) . Мисля да пробвам и с qemu как ще се справи и ще публикувам резултати ако се интересувате :)

Поздрави,
Ицо
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / BSD vs GPL -: Jan 22, 2010, 01:25
С риск да си навлека гнева на администратори, модератори и многото Линукс фанатици (не ме разбирайте погрешно и аз ползвам различни дистрибуции на Линукс от 8 години) реших да споделя това с вас:
http://www.youtube.com/watch?v=mMmbjJI5su0&feature=channel

Ще се въздържа от последващ коментар, надявам се на такива от вас.
Аз поне виждам три варианта за бъдещото на тази тема:
1) Флейм
2) Смислена дискусия с добре обосновани мнения (нещо което на моменти липсва в презентацията) + задължителния флейм
3) Ще загине с 1 до 2 коментара

В случаи 1 и 2 ще ми бъде интересно да следя. В случай 3 ... хмммм, сигурно ще се депресирам толкова много, че първата ми тема не е пожънала успех, че ще се наложи да се върна към обичайното си занимание - четене на форума от ъгъла на стаята без да си отварям устата :)

Have fun  [_]3

Поздрави,
Ицо
Страници: [1]