Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 356 357 [358] 359 360 ... 413
5356  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Някой може ли да помогне със Asus EEEPC 900 16 GB -: Nov 07, 2014, 21:22
Slitaz?
5357  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ИДИЛ - за какво се трепят тия малоумници -: Nov 07, 2014, 13:50
Ние сме се отказали. Хората бягат от тук. Хората не се сдружават, дори когато имат общи интереси или виждания. Така не става.
5358  Програмиране / Web development / Re: PHP finfo vs command file -: Nov 07, 2014, 12:09
Ами това би трябвало лесно да може да се оправи, но ако си програмист. Явно РНР гледа хедъра на файла, за да определи mime типа. Това *.нещо-си-накрая не го ли отбелязва?!
5359  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Re: Проблем с търсачката... -: Nov 07, 2014, 12:05
Добра новина. Не зная, какво са ползвали за да направят предишната система, но java се ползва точно за тези неща от миналия век още. Ама по-добре късно....
Аз вчера останах приятно изненадан, когато бях в кабинета на една кардиоложка в "Света Ана" ( Окръжна болница, ако така се казваше ), та случайно ми се наби в окото, докато я гледах как пише рецепта, горе в дясно логото на Убунту. Гном 2, без никакви красоти. Сиво върху сиво, но пък Линукс
5360  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ИДИЛ - за какво се трепят тия малоумници -: Nov 07, 2014, 11:51
http://interest.actualno.com/Zagovoryt-ebola-news_58453.html

Света действа най-общо по сценария в линка, който съм пуснал. Хората, които не са забравили, как да ползват главата на раменете си го знаят. По-съществения въпрос е, какво се прави с това знание. Това ли е моделът на развитие на побърканата ни цивилизация, в който ще оставим да растат децата и внуците ни? То е ясно, че няма как за едно поколение да се промени нещо. Трябва да падне метеорит, да избие 90% от човечеството и просто оцелелите да разчитат на това, че статистически, мръсниците да са по-малко от "добрите" хора. За да пробват да съградят нещо ново. Не виждам друг начин. В "развитите" държави деца вече се отнемат от родителите им по абсурдни основания. И ги възпитават за да станат високо образовани идиоти. И хора от тези държави, застават в един парламент на единия Евробейски съюз и казват на останалите, какво е редно и какво не да се случва в държавите им. Без значение на култура, традиции и обществени порядки. Очаквам съвсем скоро, близките 4-5 години смотания съюз да започне да се тресе ама сериозно. Чудел съм се, какво става в главата на полицая, комуто е заповядано да усмири демонстранти, които протестират за неща, които и той не одобрява.
Също съм се замислял, американците изпращат войски да стрелят по чужди народи, а и не само те и войниците нагледали се на кървища, на това, как загиват обикновени хора, които просто искат да живеят живота си и загиват за неизвестна "кауза", как загиват техни приятели. Научават, че ако не можеш да принудиш някого да направи нещо, просто не си имал достатъчно амуниции. Та тези хора после се връщат в обществото и какво става?
Иначе за бизнеса наречен "война".... Руснаците са снабдявали Хитлер с горива преди да ги нападне. Това е правил и Рокфелер и то за двате страни във войната. Американската икономика е на път да се спомине и войната е единствения начин да бъде стимулирана. Седемнадесет трилиона дълг не е просто нещо сериозно. И този дълг се притежава в по-голямата си част от други държави. Та кой за какво се бие някъде.... и той не знае. Ние също не знаем. Може да начертаем рамката на картинката, но до там.
5361  Програмиране / Web development / Re: PHP finfo vs command file -: Nov 06, 2014, 19:53
Това ще свърши ли работа?
http://stackoverflow.com/questions/21906596/find-mime-type-of-file-or-url-using-php-for-all-file-format
5362  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: TalkBG - да убием Skype :) -: Nov 06, 2014, 12:59
talk още съществува, но трябва да се инсталира изрично. Но доколкото зная е за разговор потребител-потребител. Дали става за мрежа - сигурно. Дали може да се ползва през интернет - сигурно. Общо взето средствата не са важни. Всеки прави избора си, какво ще ползва и колко. За себе си мога да кажа, че забелязвам едно изграждане на съпротива към ползване на неща, които са прекалено масово разпространени. Windows стана нещо много мощно и съответно се наблегна на маркетинг, разпространение и доста по-малко усилия са се вложили в разработката на самата система. Да е по-сигурна и по-стабилна. Съответно, става прицел на хакери, правителства и който може да накара Майкрософт да постави вратичка за тях. Правитествата. Със Скайп същата работа. Прекалено много станаха потребителите, купиха го за безумните 8 милиарда, съотвенто и той стана достъпен за определени държавни структори на една държава зад океана. Влезе и в традициите на Майкрософт. Сериозни бъгове със новата версия. Ще се види и следващата версия дали няма да се отметне от това правило.
Убунту. Търсенето във файловия мениджър по ключова дума на файлове се изпращаше и по нета уж за оптимизации или нещо такова, без да се предупреждават потребителите, че това се случва. Потенциалните рискове могат лесно да се изброят.
Неро от записвачка се превърна в чудовище дето може и яйца на очи да изпържи. В два варианта.
Затова започнах да се оглеждам за простички неща, дето да вършат работата си и дето не са създадени в някой офис на 104 етаж на някоя компания.
5363  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ИДИЛ - за какво се трепят тия малоумници -: Nov 06, 2014, 12:42
Не заемам страна. Няма смисъл. Освен това няма как да си съставя правилно мнение по въпроса, понеже не може да се разчита на източници като телевизия и вестници. Интернет също. Винаги нещо някъде се изкривява, а и не съм видял да разпитват местните хора и най-вече по-възрастните, как стават нещата там, защото те няма как да не знаят.
Ясно е, че всичко е заради ресурси и контрола върху тях. Нещата като религия, омраза, минали стълкновения и подобни са просто инструменти, с които обикновени хора се превръщат в каквото е нужно.
5364  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: TalkBG - да убием Skype :) -: Nov 03, 2014, 14:14
Мен ли питаш? Не съм отварял Скайп от месец и половина. Основно съм чател през скайпа, по-рядко за разговори, видео или не.
Скайп не ми е нужен. Ползвам също от време на време Brosix, който е една много добра алтернатива. Ако е само за тъпия чат и едното netcat ще свърши работа. За съжаление, половината човечество едва ли не ползва точно Скайп и Фейсбук, а и към двете имам нетърпимост. Всъщност за в Скайп влязох преди десет дена точно, за да се свържа с един човек. Но вече му имам телефона.
5365  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: TalkBG - да убием Skype :) -: Nov 03, 2014, 13:32
Преди два месеца ме бяха прихванали едни идеи да си пусна SIP или IAX сървър и да зарежа напълно Скайп. Идеята е на трупчета в момента, но тогава се бях ровил и за клиенти. Попаднах на Zoiper, който има и Р2Р възможност за връзка във версията си за РС. В мобилната още няма такова нещо. Пробвах само чата, бачка си без проблеми, та ще се радвам и ако някой пробва и разговор през Р2Р регистрацията. Иначе не зная, защо е необходимо да се разработва отделна платформа. Има толкова много възможности за безплатни SIP регистрации и ще работи със всеки един клиент.
5366  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем при инсталация -: Oct 31, 2014, 03:00
Пробвай да замениш UEFI със Legacy boot
Ако си с Win 8 ( това недоносче  ??? ) можеш да изключиш Secure Boot от системата. Как става, питай Гугъл, защото аз не помня. Не съм сядал на това и не го и ползвам.
5367  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Защо ми забива всякакъв Линукс? -: Oct 29, 2014, 13:06
Какво трябва да му дава, че да го ползва. Все си мисля, че на нещо дето работи по определен начин, му слагаш това, дето е правено за него, а не за нещо друго. Или поне така е редно.
5368  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 29, 2014, 12:07
И на мене ми е писнало от спецове по всичко и разбирачи. А относно "зоната на комфорт", израз който стана много модерен в последно време сред родните блогъри, ще кажа само това: вложил съм труд, време, мисъл и средства да си изградя моята"зона на комфорт". За това за мен е напълно естествено да гледам да си седя там. Най ми е смешно клишето (пак преведено от английски) как животът започвал там, където свършвала "зоната на комфорт" на човека. С риск да прозвуча вулгарно, ама такива сентенции, философите да си ги заврът в задника. Много е дразнещо, когато някой смята, че разбира по-добре живота на другите, а най-смешно е когато някой се има за нещо много повече от останалите, които презрително нарича "стадо".

Хахаха...

 :)
Имам един въпрос. Имаш група хора, които не са много наясно, какво става наистина около тях. Имат там някакво занимание, прехранват се криво ляво и успяват с неистови усилия да си плащат сметките. Тези хора обаче, ако поискат да си подобрят живота, в почти всички случаи представата им за това ще е същата или много подобна на живота им сега. Пак да бачкат, може би същата работа, за някого, само дето той ще им дава малко повече пари. Ако им предложиш възможност, обикновено не се възползват или от страх, или, защото ще трябват доста усилия за да навлязат. Не четат книги, не пробват да учат език ( са ще кажете, че за това са нужни пари за курсова, ама аз започнах сам със граматика за 6 лв. от пл. "Славейков", също нямах 250 лева тогава ), дори не гледат Дискавъри или НГ. Иначе казано, не искат да подобрят културата си, знанията си, да имат разбиране си за други, различни от всекидневието им неща. Обикновено са със основно или някакво средно, но това не е показател за интелигентност разбира се. Та такива хора поради ограничения им мироглед, некопетентността им по почти всичко, близкия хоризонт, та такива хора едва ли са способни да взимат самостоятелни и обосновани решения. Ако им предоставиш нещо наготово, ще преценят каква е ползата и това е. Действат първосигнално. При това положение ролята на гегата спокойно могат да изиграят обещания за по-високи доходи, за нов телевизор или пералня, за предпоследен модел телефон, за светъл живот и бъдеще. Хора, които не разсъждават, а не се и опитват много, които тръгват, накъдето им посочиш едва ли не, дали ще е по-казания начин с безумни обещания или други явно целящи точно това средства, какво са. Това е стадно поведение и защо да не кажа "стадо"? Не разбрах, къде видя презрение? Презрение мога да изпитам към човек, чийто личностни качества са ми противни, ненавистни. Стадото може и да не е виновно, че е стадо. В момента цялата цивилизация се е насочила към отглеждане на породи стада, с със внимателно селектирани качества.
5369  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 29, 2014, 00:28
Да, реститут е. Не зная, какво е постигнал и колко, защото човека е на 55 и отгоре години. Не ме и интересува, защото това няма отношение към въпроса. Видял е, как на шест места слагат по едно лайно с лепило и лепат изолацията и после мажат отгоре с тънката мазилка. Човека беше решил да направи своята както си се прави. С болтовете, крепежните, мрежите и прочее.
5370  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 28, 2014, 20:26
Не виждам, къде влизам в противоречие. Ако мислиш, че мениджърите не търсят креативност, събразителност и изобретателност в хората, ще сбъркаш. Това не е машиналност. Говоря за висок професионализъм. Така не може да се нарече дейност, превърнала се в нещо автоматично.
Страници: 1 ... 356 357 [358] 359 360 ... 413