Покажи Публикации - jack_sparrow
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 3 4 [5]
61  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Puppy Linux - модване -: Oct 12, 2009, 11:01
c2h5oh, този врясък направо ме е проглушил, хахахаха. Но сериозно, 7-мицата не ми харесва много (всъщност трудно преминавам на нови неща - Linux влечението ми в момента е странно и изненадващо. Стария компютър е 512 рам - добър си е - Хр си върви на него, нищо че е на MicroberrySoft. Затова имам такива странни идеи, които най вероятно обаче наистина ще са ми само за лаптопа :)
Е, аз все още се мъча сам да модна дитрибуцията - някаквъв ефект има, но определено не е търсения от мен (да живее google).
Ако си има някакъв предварително компилиран пакет (който да става за Puppy) да отговаря на това, което искам - казвайте.
62  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Puppy Linux - модване -: Oct 11, 2009, 22:07
Благодаря, progmetal :) Това е полезно наистина :) Но ми се щеше да се Puppy, защото се зарежда в RAM-a, което за моя лаптоп е по-добре, защото е с SD базиран хард, което го прави страшно бавен... Има ли някъде ръководство и за Puppy?
63  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Puppy Linux - модване -: Oct 11, 2009, 20:39
Може и да не им отива, но не мен ми харесва. И не е за мен, за баща ми е - той само на виста работи, на друго няма да се научи, ако не му е познато. Да не говорим, че искам да ползвам същото на моя EeePC Asus. Така че живо ме интересува как става.
Съжалявам, че ви е прозвучало смешно (или обидно, може би?).
Ако някой може (и има желание), моля да ми каже какво трябва да направя. Ако не за слабия копютър, то поне за лаптопа ми.
Благодаря.
64  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Puppy Linux - модване -: Oct 11, 2009, 15:42
Здравейте,
Опитвам се да модна един Puppy Linux за да изглежда (и да се усеща) като windows Vista, като за целта исках да ползвам този пакет: http://www.gnome-look.org/content/show.php/Vista+Transformation+Pack+for+GNOME?content=63106
Разбира се - нищо не постигнах, защото съм начинаещ в Linux. Знам, че в Ubuntu щеше да ми е поне 100 пъти по-лесно, но номера е  да е по-лека система, защото иде реч за един много стар компютър на 300 Mhz, 512 RAM. Видео картата е вградена, но смятам, че ще издържи gnome, особено ако и дам по-високи параметри от bios-а.
Може ли някой да ми даде step-by-step упътване как да го направя (изтеглил съм си gnome tarball, който също нямам идея как да инсталирам, Beryl и Emerald нямам, не знам от къде да сваля, нито как да инсталирам).
Не искам да правя нещо сложно на компютъра, за който става въпрос - просто искам да изглежда добре и отново да е използваем - носталгия, какво да се прави. Трябва ми, разбира се и wine - свалил съм един пакет, но също нещо не се справям с инсталацията, макар че направи някакви нови папки в ситемата - exe-та обаче не мога да подкарам и това е, макар че пиша в set run <wine "!@"> (съдържанието в кавичките не променям, макар че тук може и грешно да съм го написал - пиша по памет).
Пъевоначално иснталацията ще направя на виртуална машина и после ще се опитам да запиша ново CD, от което вече да инсталирам моднатия Puppy на машината (ако някой сподели как става и това ще е страхотно).
Благодаря за помощта предварително  :)
Страници: 1 ... 3 4 [5]