Покажи Публикации - metzger
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Трудова борса / Предлагане / Търся работа -: Nov 29, 2014, 22:00
Здравейте,

работя на смени и имам доста свободно време, което искам да използвам за допълнителен доход и трупане на опит в линукс администрация, в момента се занимавам основно с мрежи.
Почти нямам професионален опит в администрирането на линукс сървъри, основните ми познания са от четене на книги и експериментиране в домашна среда, но ми е интересно и искам да се развивам в тази посока. Не бих имал никакви проблеми за инсталиране и подръжка на малки до средни офис инфраструктури и сървъри.

Поздрави.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем със стартиране на приложения -: Aug 21, 2013, 11:14
Проблема е решен, оказа се че просто не съм успял да ъпдейтна като хората библиотеките за мултилиб. След повторен опит стана. Благодаря ви.
3  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Проблем със зареждане на X. -: Aug 21, 2013, 10:53
Здравейте,

Имам някакъв проблем със зареждане на X , тествал съм със кде 4 и xfce4. Дистрибуцията е slackware64 14 и кернела е 3.2.29 . Всъщност като стартирам x със startx веднага след като ми буутне машината и излиза някакъв проблем със модула за nvidia. видеото ми е geforce gt750m. Като пусна startx повторно и зарежда без проблеми. Това е малко досадно и освен това като сложа default runlevel да е 4 умира на черен екран и пак трабва да се връщам в конзолата и повторно да пусна startx.  Прикачвам лог-а с грешката за по детайлна информация.

Благодаря.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем със стартиране на приложения -: Jul 27, 2013, 09:43
Здравейте,

Използвам Slackware64 14 кернела е 3.2.29, за инсталиране на пакети използвам sbopkg, проблема е, че като стартирам дадено приложение нищо не се случва. Пробвал съм скайп и openoffice. например, отврям write и ми се стартира wizzard-а за регистрация, давам му финиш затваря се и нищо не става при стартиране на ново пак същото. При скайп просто нищо не се случва. От гугъл намерих, че трябва да направя някой неща за да мога да стартирам 32 битови приложения, направих го с инструкции от този сайт http://xathrya.web.id/blog/2013/01/15/turn-slackware64-to-be-multilib/. И отново никакъв резултат. Пропуснах да кажа, че графичната среда е KDE4. Ще съм благодарен, ако някой може да помогне.

Поздрави.

Ивайло Колев
Страници: [1]