Покажи теми - valyo_bg
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / incomming connection -: Nov 25, 2004, 09:19
Здравейте,
Аз съм с Мандрейк 10, бих искал да си пусна incomming connection през dial-up. РС-то съм го направил да се събужда при позвъняване по телефона, модемът ми е на autoanswer, обаче след като зареди от тук нататък не знам какво да стартирам за да мога да направя login дистанционно и въобще как да си достъпя ресурсите. Имам shared директории, които мога да ги виждам по Ethernet например, но ми трябва по dial-up.
Вальо
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / проблем с TVOut -: Nov 11, 2004, 14:42
Здравейте,
Имам проблем с подкарването на TVOut-a на моята карта. Аз съм с ATI Radeon 9200, OS e MDK10 Official, XFree 4.3, KDE 3.2. Когато включа телевизора към картата и рестартирам РС-то, докато се boot-ва всичко излиза на екрана, в момента който почва да се зарежда X-a, на екрана на телевизора почват да се показват разни шарении (все едно образът е разместен многократно), а монитора работи нормално. Включвам опцията "clone mode"  в панела за настройките на видеокартата, но няма резултат. Предполагам, че refresh-a, който се подава на монитора и TVOut-a е един и същ и затова не излиза нищо. Не знам как да забия refresh-a на TVOut-a на 50 Hz. В сайта на ATI, не намерих никакви обяснения по въпроса. Има ли идея някой как може да се подкара да работи. Ползвам последните излезнали драйвери на видеокартата, но и със старите положението е същото.

Поздрави,
Вальо
3  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / halt на Linux ако няма никаква активност ? -: Aug 07, 2003, 16:45
Здравейте,
Знае ли някой как може да се конфигурира Linux така, че ако няма активност да си направи halt  след известен период от време. Може би с някакъв скрипт ? Аз съм с Mandrake 9.1.

valyo_bg
4  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / терминална програма -: Jul 14, 2003, 10:18
Здравейте,

Много ми трябва някаква еквивалентна програма подобна на "Hyper Terminal" или "Procomm" за Windows, с която да мога да извършвам конфигуриране на рутери или др. през серийния порт на РС-то (RS-232). Аз съм с Mandrake 9.1. Ако някой може да ми препоръча някоя програма ще съм му много благодарен.

valyo_bg
5  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / mplayer and TVOut -: Jun 14, 2003, 00:33
Здравейте,
знае ли някой какви настройки трябва да се направят на Mplayer за да работи през TVOut. Когато си рестартирам РС-то да работи под TVOut, пусна ли някой филм през Mplayer веднага ми дава грешка, че не може да инициализира дисплея. Xine например работи чудесно, обаче не поддържа субтитри (ако някой знае за такъв plugin ще се радвам да ми каже от къде да го изтегля). Повечето филми са със субтитри, затова използвам Mplayer.

valyo_bg
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / конзола -: Jun 08, 2003, 23:54
Здравейте,
Имам проблем с конзолата. Когато я стартирам като user не ми изписва името на текущата директория а само:
bash-2.05b$

Дори и след като сменям директорията надписа остава същият. Ако влезна като root  с командата su тогава всичко работи коректно (виждам текущата директория):
[root@valyo valyo]#

Обаче върна ли се като user пак същият надпис:
bash-2.05b$

Явно някъде съм забранил нещо. Аз съм с Mandrake 9.1. Ако някой знае какъв е проблема бих се радвал да ми помогне.

valyo_bg
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / SAMBA -: Feb 22, 2003, 17:27
Здравейте,
Имам проблем с конфигурирането на SAMBA. Моето РС е свързано към LAN мрежа с няколко компютъра, които са на Windows. Успях да  подкарам Samba, обаче имам един основен проблем. Всички останали компютри  от мрежата ме виждат, могат да теглят от мен, да ми пращат файлове, а аз не мога ! Виждам всички РС-та в мрежата, влизам в share директориите но не мога нито да отворя файл, нито да го изтегля, нито да изпратя файл. Когато се опитам диалоговия прозорец SAVE седи дълго време и в крайна сметка накрая ми дава "Hmmm, unknown error '<img'>". Ако някой има повече опит в конфигурирането на Samba бих се радвал ако може да ми помогне. Аз съм с Mandrake 9.0 Final.

Предварително благодаря,
valyo_bg
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / WineX -: Oct 11, 2002, 16:08
Здравейте,
опитах да изтегля свободната версия на WineX от сайта на transgaming обаче след компилирането непрекъснато ми дава най-разнообразни грешки. Има ли някой WineX 2.0 изтеглено и как бих могъл да си го изтегля и аз като се има впредвид, че нямам кредитна карта за да го изтегля директно от transgaming.

предварително благодаря
Вальо
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Problem Motorola SM56 PCI Modem -: Jul 03, 2002, 21:49
Нещо не мога да си подкарам модема на PCI шина. Свалих от сайта на Motorola драйверите за SM56 под Linux. Инсталацията премина успешно, но когато се обърна към модема ми дава съобщение "Sorry Modem Not Found". Операционната система ми е Mandrake 8.2. Ако някой може да помогне.......
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / success Video Shuttle II -: Jul 03, 2002, 21:42
Успях да подкарам и звука на TV Tuner-a Video Shuttle II.
Във файла /etc/modules добавих bttv ( за да се зарежда модула при всяко стартиране на Linux ).След това  в файл /etc/modules.conf за донастройка на модула добавих следните редове:

options bttv            radio=0 card=10 audiomux=5
options tuner           type=5

Всъщност след добавянето на audiomux=5 по-горе се появи и звука.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / problem s Video Shuttle 2 -: Jul 02, 2002, 13:57
Zdrawejte,
Imam problem s podkarwaneto na TV Tuner "Video Shuttle II".
Polzwam Mandrake 8.2. Podkarah go da raboti otli4no, oba4e niamam zwuk ! Opitwah kakwo li ne. Sound kartata mi e i810 (pone taka go nameri Linux), no tia e ekwiwalent na AC97 dokolkoto znam. Ne moga da ustanowia dali ne e konfigurirana prawilno da raboti mic. input ili zwukowia signal ne izliza ot TV Tuner-a. Ina4e zwukowata karta si raboti normalno. Ako niakoj ima niakwi idei bih se radwal da gi spodeli.
Valyo
v_iliev@abv.bg
Страници: [1]