Покажи Публикации - NaDa
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 7
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как Оракулът си купи Слънце. -: May 08, 2009, 19:25
Нищо такова - MySQL ще продължи да съществува, както и досега, под формата на продукт, разпространяван под 2 лиценза, като така Oracle прекрасно ще попълнят продуктовото си портфолио в ниския клас. Sun притежават наистина чудесни технологии, но все нещо не им достига. Сега, когато са част от корпорация с размера, опита и възможностите на Oracle (включително и в придобиванията на други компании), ги чакат много успехи и според мен ще продължат с положителната си политика по отношение на отворения код.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как Оракулът си купи Слънце. -: May 08, 2009, 17:19
Значи не мислиш :) Застрашени са само NetBeans и GlassFish, но може да им намерят място в портфолиото си.

Даже мисля, че така ще се получи по-добре, отколкото с IBM - AIX, Linux, POWER и нататък се сещате.
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Nonrecovereable Read Error - надежни ли са съвременните дискове? -: Mar 19, 2009, 21:02
Не съм съгласен с горното мнение. За лична употреба ползвам 15-тина различни диска. Имам и впечатления от минаващи през мен дискове - ползвам се с отстъпки в разни фирми и разни дружки пазаруват през мен, та и гаранционната поддръжка - също. Е, стотици чак не са, но са десетки и според мене са достатъчни за една малка и бърза статистическа извадка.

Досега се сещам само за 1 изгорял при мен - Hitachi 250GB PATA, и то не защото е дефектен, а защото го убих с множество старт/стоп цикли, забравяйки да го изключа при едно тестване на машина. На един приятел му изгоря Hitachi, напазарен от мен и това е.

Не отричам, че при твърдите дискове има и голяма доза късмет (бройка, партида, модел), но подобни гръмки изказвания и генерализации звучат доста не на място. От моя опит пък излиза, че Hitachi са най-зле.

WD-тата ви RE ли са?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: SELinux при Debian Lenny -: Mar 11, 2009, 09:59
Гледам имаш и grsec, подозирам, че проблемът идва от там, дали би могъл да го спреш за опита? Имам доста машини със SELinux (макар и не Debian) и не съм изпитвал почти никакви проблеми (освен че на 2 пъти при update не бяха етикетирали ключови системни библиотеки, но през management конзолата го оправих набързо).
5  Сигурност / Системна Сигурност / Re: malware в linux? -: Feb 16, 2009, 09:00
Мда, странно е, но наистина идва с AppArmor. Това за Debian не го знаех, тамън вчера си го инсталирах на лаптопа, ще взема да го включа.
6  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Redhat или Fedora -: Nov 07, 2008, 09:09
Като човек, занимаващ се с RHEL съм напълно съгласен с горното мнение. Естествено правят понякога простотии, но това го има навсякъде.

От стабилността на Fedora имам много отрицателни впечатления, но други хора са на точно обратното мнение. Може би защото се опитвах да правя разни модификации, знам ли и аз... За няколко дена се нагледах на толкова проблеми там, че вече близо една година не смея да погледна Fedora дори.

CentOS е прекрасен desktop, но само ако можеш да се примириш, че не си top of the pops и предпочиташ стабилността пред bleeding edge.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Възможно ли е процес да тръшне цялата система -: Sep 29, 2008, 23:07
Не сте сами. Grsecurity kernel + PaX изгърмя като за норматив.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Sxe injceted 4.6 for mandriva -: Mar 04, 2008, 08:11
Всичко си го пише черно на бяло, силно се съмнявам някой да има толкова време за губене да чете и да ти смила, ако не можеш да го намериш, проблемът си е твой и може би би трябвало да се насочиш към други сфери на живота, примерно селско стопанство.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Sxe injceted 4.6 for mandriva -: Mar 03, 2008, 20:13
http://www.sxe-injected.com.ar/sxeinjected(en)

За този "payas" става въпрос. Има IRC канал и мейл, бих заложил на първото.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Промяна на архитектурата в Джентуу -: Aug 29, 2007, 11:46
Инсталация като GRP пакет и после компилиране за съответната архитектура не става ли?
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Linux router -: Jul 29, 2007, 14:30
За другите дистрота не знам, но с pfSense със сигурност няма да стане, понеже ще е малко тежичко за процесора, пък и официално не се поддържат машини с под 128MB RAM. Вземи се разтърси за още някоя пръчка рам и за друг процесор - сигурен съм, че ще има хора, които биха се отървали от старите си чаркове.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / камери за видео наблюдение -: Jul 01, 2007, 22:32
ZoneMinder?

Преди време написах за една IP камера (Sony SNC-M1) няколко елементарни скрипта, чрез които автоматично се пускат и спират записи, трият се старите, гледа се в реално време и така нататък чрез възможно най-простите средства - mplayer и mencoder. Записът от 2 камери се прекодира в DivX формат в реално време от Celeron на 1,3GHz.
13  BSD секция / Настройки на софтуер / Bsd въпроси -: May 15, 2007, 19:38
И не пропускай да проверяваш контролните суми на свалените image файлове.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Cannon laserbase mf3220 -: May 15, 2007, 18:28
И аз съм си играл с такъв принтер и резултатът не беше по-различен от горните 2 '<img'>
15  Хумор, сатира и забава / Хумор / Турбо-глупендър се чуди дали да се оплаква -: May 15, 2007, 12:51
Поздравления, divak, можел си да пишеш и по-разбрано! Имам и забележки, но за тях - по към накрая.

За съжаление, е по-трудно да докажеш, че нещо не е станало, отколкото, че е станало. Колкото до сравнението - то беше единствено и само насочено към дебианеца, не знам защо си решил, че трябва да се изказваш по тоя повод (барабар Петко с мъжете).

Гледам се опитваш да пишеш на кирилица, но си оставаш само с опитите. Ще ти изнеса един бРЪз и безплатен (!) урок, за да не ти се смеят хората... много. "Послепис" идва от латинското Post Scriptum. На латински се съкращава "PS", а на български - "ПП" (от ПослеПис). Както виждаш, не е трудно - опитай и ти! Ако имаш затруднения, винаги можеш да се обърнеш към учебниците 1-7 клас, предполагам, ще разрешат проблемите ти. Ако имаш въпроси, давай смело, ще помагам с каквото мога (и доколкото може да ти се помогне).

За БТК мога много да говоря - от споменатите измислени сметки, споменати от mhydra, незаконното изнудване за ползване на каналната мрежа (която би трябвало да е по-скоро общинска собственост, т.е. общината да прибира наем), до смехотворните им услуги.

Като телефоните станаха цифрови, качеството трябваше да се подобри. Подобрение така и не забелязах - понякога си имаше лошо качество, прекъсвания... А месечната такса е толкова измислена, че няма накъде. Интернета им пък е конкурентен само извън София, заради високата цена на преноса и все още недостатъчно доброто качество. Но това ще е до време - *DSL е стара технология, бъдещето е във високоскоростни жични и безжични връзки. Пък и чувам, че качеството на прословутия им ADSL не било толкова високо...



Страници: [1] 2 3 ... 7